En liten stattstripp & nöjesresa

  
Igår var vi till stan för att inhandla lie nödvändigheter, så som kläder, hygienartiklar, hyllor m.m. Därefter passade vi på att ta en liten omväg och hälsa på Jenny & Peter, vilket verkligen var på tiden. Där det bjöds på trevligt sällskap, kaffe & en jätte god paj som var alldeles ny gjord... Vi bugar, bockar & tackar!

  
Själv så var jag i behov av nya trosor, sockar och antingen en tröja eller en klänning som man kan ha vid lite mer festliga tillställningar. Jag lyckades inte hitta något till överkroppen, rätt irriterande. För sist jag var i stan & tvär tittade så såg jag väldigt mycket som jag skulle vilja ha, men då fanns det inte tillräckligt med pengar. Det är väll typiskt, fler som bruka ha samma problem?!

Lyckades i alla fall komma hem med en hel del och några hundra kronor fattigare. Trosor och sockar var det inga problem med att hitta i alla fall. Hittade mig en bikini, äntligen. Har letat länge för att slippa min halterneckbikini, som gör att jag får betydligt mycket ondare i nacken än nödvändigt. En bh:n skulle ha gått på 399 kronor & trosorna på 299 kronor, men båda var nedsatta till 49 kronor och dessutom var det "ta 3 betala för 2". Så då tog jag två par trosor i olika modeller, vilket var tur eftersom jag vantrivdes i ett av dem.

Jeansen som jag tittade på för flera, flera månader sedan (i början av hösten) när jag & Anny var i stan
fanns fortfarande kvar, så nu kunde jag inte låta bli. De fick helt enkelt följa med hem.

Bilder kommer framöver...





Mamma Mia!

 




GRATTIS PÅ MORSDAG!







Fullt upp!

Har haft fullt upp mest hela helgen, därför har det inte blivit några blogg inlägg på ett tag. Men nog tror jag, att både ni & jag överlever ändå!

När Jimmy kom hem i fredags så åkte vi iväg & hämtade hem några tall- & granplantor, som skulle planteras idag. Tänkte visa några bilder som blev tagna när vi var iväg...












Inte den ultimata "miljön" för mig som har en förmåga att halka & snubbla lite över allt, utan att det är några större hinder ivägen.


Men jag lyckades faktiskt stå på benen hela tiden denna gång som tur var...


Så där då var det lastat färdigt för denna gång...


Måste bara få visa detta lastbils släp... Ser ut som att "bäst-före-datumet" har gått ut för länge sen, begriper inte riktigt varför man sparar på sådant rat.

Sista dagen!

Har nu kommit hem från min sista dag på kontorsvarhuset. Det känns väl både och, om jag ska vara ärlig!

Känns lite jobbigt att inte veta vad det blir nu fram över här, men det är livet. Pratade med Robert (arbetsterapeuten på AF) i onsdag och det lät som sagt att de hade några planer på G.

Visst känns det bra på ett vis, men är det bara en vanlig praktik & att det inte finns en chans till att det leder till ett jobb så känns det inte så lockande.

Jag vill ju också få vara ledig under sommaren när någon annan är ledig. Känns ganska surt om man måste jobba hela sommaren för en skit ersättning, känns nästan lite som slavarbete...

MEN, är det ett jobb eller en praktik som leder till jobb så är jag helt klart på hugget. Om inte annat så känns det i alla fall bättre inombords!

Middags dax!

Jahapp, då var det snart dax för middag igen.
Det är nog snart tid för att sätta på potatisen om den ska vara klar tills gubben kommer hem.

Dagens blir helt enkelt, potäter, köttbullar & röbetssallad.

Köttbullar med gräddsås och potatis
Bild lånad från google



Som sagt var...

Så hade jag en tid hos sjukgymnaste idag, kom hem vid 15-tiden igen. Nu är det i alla fall klart att han ska skriva ut en TENS-apparat som hjälpmedel till mig. Vi bokade in en ny tid till veckan och förhoppningsvis har apparaten kommit, så nu är det bara att hålla tummar & tår!


Ny dag!

Och nya tag!

Natten har varit rätt så kämpig men som tur är så får jag ta det lugnt idag, vilket det känns som att det kan behövas. Har endast en grej som ska göras och det är ett besök hos sjukgymnasten, ska bli skönt att få lägga sig på britsen & få en behandling av TENS igen. 

 




Gårdagen


I måndags var det ju en fruktansvärd smärta i kroppen som höll mig vaken under natten, de blev dock lite bättre under tisdagen tack & lov.

Men gårdagen var kämpig med en hel del att göra... Dels hade jag ett möte med arbetsterapeuten i Bredbyn. Tyvärr så hade inte stolen kommit ännu (men förhoppningsvis till veckan). Däremot så fick jag med mig "handledsskydd" och "pennförtjockare" hem, för att prova.

Sen höll jag på med en kaka mest hela dagen, något som skulle ha gått mycket smidigare om man hade varit pigg. Hade det inte varit för att jag skulle bjuda dem på kontorsvaruhuset så hade jag nog bakat en annan dag. Men hur som helst så fick jag till kakan och det uppskattades!

Efter middagen pallade jag inte med något mer, så jag lade mig i sängen för att vila och vips så sov jag bort mest hela kvällen. SÅ JÄKLA SKÖNT ATT FÅ SOV EN HELT NATT! Totalt fick jag nog sova ca 10 timmar, helt underbart som sagt var... Tror jag måste rita ett kors i taket.

Försäkringskassan ska granskas!

Till hösten ska JO granska Försäkringskassa.
Läs aftonbladets artikel HÄR.

Och klicka HÄR för att protestera, genom att skriva under namninsamlingen.

Jaha, då var det...


  

KOKTA FLÄSKET STEKT IGEN!
Började kräkas för fullt för ett tag sedan. PUST, SUCK & STÖN!

Börjar bli både trött & less på mina kräkningar (det är inga kräkningar som jag orsakar själv, så det är inga ätstörningar, om ni trodde det). Hur som helst så är detta ett STORT PROBLEM för mig, eftersom jag inte får behålla vikten! Och sen har jag jätte svårt för att gå upp igen & det värsta utav allt är väll egentligen att det inte finns så mycket att ta utav (om ni förstår vad jag menar?)!








Karlavagnen & Vakna

  
Har legat och lyssnat på karlavagnen & vakna i väntan på att John Blund skulle titta förbi, men tydligen behagade det inte herr´n. Är så trött att ögonen går i kors, så jag begriper inte varför det inte går att somna!

Det gör så fruktansvärt ont i kroppen och inte blir det ju bättre av att ligga still i sängen, så nu är jag upp och kan röra mig lite mer fritt än i sovrummet & sängen (älsklingen måste få sig lite sömn). Bättre att någon av oss får sova i någon ordning, än att båda ska gå & vara trötta & griniga!

Men som sagt så är det riktiga bra program på radion under nättern som man kan roa sig med att lyssna på. Vissa kvällar & nätter kan det vara riktigt intressanta ämnen som diskuteras!





Puh, ack så jag bedrog mig...

Idag tog jag mig iväg till arbetsträningen/praktiken i alla fall, kändes rätt så skönt att vara på benen igen, träffa lite annat folk och slippa husets fyra väggar.

Det har dock varit en rätt så tung dag, kroppen är inte "sitt rätta jag". Ärligt talat både trodde jag & hoppades på att jag skulle ha en värk/smärta som låg på en lite mer lämplig nivå bara för någon eller ett par dagar helst, men icket som nické.

Känns som mina krafter börja "truta", vet snart inte vad jag tar mig till om det inte tar en vändning snart! Ingen orkar hur mycket som helst, inte heller lilla jag...


Jag bjuder på en bild...

Så här på söndags kvällen!



Det har varit rätt fin väder, men tyvärr så har det blåst en hel del idag. Visst det är väll bra för veden, men inte för lilla mig!

Pysslat

Har passat på att pysslat lite under dagen, så nu har jag ett litet tips till er.

Om man vill ha en billig & snygg förvaring eller något att lägga tidningarna i (om man t.ex. källsorterar) så kan man ta en kartong och sedan slå in den i något fint present papper (eller något annat). Och vips så har man en snygg kartong istället för den stygga. Här är det bara fantasin som kan sätta stopp!





Själv valde jag en ganska neutral färg denna gång, tidigare hade jag något gammalt julppaper men tyckte det var på tiden att byta.


Middagsgäster!

Igår hade vi bjudit hit Jimmy´s morfar med sambo på middag...

Vi bjöd på grillad fläskfilé, potatisgratäng, sallad och kantarellsås. Kan lova att det blev en riktig höjdar middag!
(Tyvärr blev det inga kort)

Och tydligen hade vi slut på tryckta servetter, så jag tryckte upp 4 st servetter så att vi hade till dukningen. För är det finkalas ska man väll ändå ha stiliga servetter eller?!



Men jag tror dock att vita servetter gör sig bättre på en svart tallrik, annars tycker jag nog att det blev rätt så stilrent med svart tryck (här med "SMAKLIG MÅLTID") på en vit servett. Eller vad tro ni?

Ljuset

Igår kunde jag börja skymta ljuset igen, men i dag kan jag se ljuset klart & tydligt...

Magen håller på att ordna upp sig och den allra värsta värken/smärtan har lagt sig, kan det bli bättre!?
 






Helvetets vecka!

 

Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen
som varit på bloggen denna vecka, denna vecka har varit/är en h-vetets vecka!

 

  

Har haft så inni nordens mycket smärta/värk i kroppen och sen till råga på allt så åkte jag på förstoppning som ledde till enorma magsmärtor. Har fortfarande inte fått ordning på magen, men det är på gång och förhoppningsvis är det fixat innan måndagen.

Har mest legat i sängen, kvidit, vridit & vänt på mig. Har inte orkat göra så mycket. Har knappt orkat med mig själv eller älsklingen. 

  

Och älsklingen som har varit så underbar ! Han har pysslat om mig, skött hushållet, tjatat om mat & vätksa m.m. Han är guld värd!

Förstår inte hur han orkar med allt!?
Men på något vis måste det bero på att han tycker om en så mycket....

  





Hemma

Egentligen skulle jag ha varit på kontorvaruhuset idag, men in såg att det inte fungerade som jag ville. Så det var bara att ringa ett par samtal i morse & berätta att jag blev hemma.

Det är den här förbannade ryggen & nacken som j*vlas, även värk lite här & var idag. Men som sagt var så är ryggen & nacken värst...

Begriper inte vad det är som har hänt! Varför det har blivit så mycket värrre de senaste veckorna, kanske beror det på bilresorna... Vad vet jag... Det enda jag vet är att jag inte mår bra i alla fall!


Inte är det lätt med taskigt minne!

Idag när jag kom ut från sjukgymnasten, så gick jag till parkeringen vid bankomaten. Men ické som nické där stod inte min bil, så det var bara att leta vidare!

Kunde absolut inte minnas eller komma på vart jag hade ställt den... Efter att ha letat på ett antal ställen så lyckades jag tillslut hitta bilen, puh vilken lättnad!



Det går på något vis ändå!

Som jag skrev i föregående inlägg så var jag långt ifrån pigg igår när jag kom hem, det var smärtorna i nacken, ryggen & huvudet som tog i allt vad de orkade.

Så det blev en rätt så jobbig natt, fick ca 45 minuters sömn sammanlagt. Jag hoppas på att det går bättre att sova till natten.

Även denna dag har varit rätt så jobbig, men det går på något vis ändå som tur är. Hade även turen att jag hade ett besök hos sjukgymnasten idag, helt underbart!

Bloggfri dag!

Som ni säkert märkte så blev det en bloggfri dag för mig igår...

Hade en av mina heldagar på kontorsvaruhuset och väl hemma så var jag långt ifrån pigg, så jag prioriterade att få i mig någon mat & att vila.


Dagens middag!


http://suzanneingermany.wordpress.com/
Bild lånad från google.

Idag blev det schnitzel och stripes till middag, med hamburgedressing och bea. Riktigt mumsigt!

Ett par vårbilder!

Från byn...





Mer jobb!

Vi passade på att byta olja & oljefilter på 240 idag, men när detta var klart så lyckades jag givetvis fixa mer jobb med bilen.

Det är en plast bit som har varit lite lös under bilen, men när jag skulle flytta bilen efter oljebytet så lyckades jag köra fast på något vänstert vis i lösgrus bakom planen. Fy skam den som ger sig! Jag höll på där ett tag... Tänkte, klurade & funderade... Tyckte det var så knepigt att jag inte tog mig lös för de var som inge märkvärdigt, men när jag hade lyckats ta mig lös så tyckte jag det levde om lite väl mycket.

Så jag klev ur bilen och tittade och upptäckte att nu var minsann plastbiten rejält lös & böjd, det tog helt enkelt i backen. Det var bara att ta tag i detta med detsamma, alltså ta lös hela plastbiten...









Tyckte att vi hade nog med göra idag, men tydligen inte när man är ute & lek på detta vis *skrattar*

Jag bjuder på lite bilder!











Gårdagens middag!

Igår passade vi på att grilla flintastek och till detta åt vi potatissallad, det var mycket gott med en kall pilsner till och det intogs utumhus (pricken över i:et).


Uteliv- & äventyrsmässa!

Tänkte bjuda på några bilder från mässan som vi besökt! Det var både kul & trevligt att få göra något annat, något ovanligt. Jag har dock några anmärkningar på denna mässa, där arrangörerna inte riktigt har tänkt till!


Äntligen framme i stan, parkerat & redo för nya äventyr!




Vi tittade bland annat på när det hoppade ner i hamnen med kajaker (eller vad det nu heter).


Det var från denna ställning som de först åkte utför & sedan hoppade ifrån.





Vi var även & lyssnade på en föreläsning med Fredrik Paulún, sveriges mest kända näringsfysiolog.





Här har jag en anmärkning, först och främst så var föreläsningen i själva mässhallen och i samma veva som förläsningen startade så drog de igång en film i en annan del av hallen och när de väll hade lyckats sänka ljudet där så pratades det en massa i andra högtalare som satt i hallen. Detta gjorde att det inte var allt för lätt att höra vad Fredrik sade.

Ska man nu ha en föreläsning på denna plats så krävs det helt klart mer planering och tankeverksamhet bakom!

Fredrik Paulúns hemsida har ni HÄR, om ni är intresserade...




















Som sagt var det fanns flera anmärkningar, orkar dock inte gå in på det just för tillfället!




Äventyrsmässa!

Kathrin ringde i morse och frågade om jag ville följa med in till stan där det är äventyrsmässa i helgen, efter lite velande så bestämde jag mig för att haka på.

Det skulle bland annat vara en hel del intressanta föreläsningar, så det ska bli intressant. Bäst att man går och gör sig klar för snart börjar äventyret!

Vill även passa på att önska Er läsare en riktigt TREVLIG HELG!

Perfekt med TENS efter en halvdag!

Idag har jag jobbat halv dag, det kändes rätt så skönt! Måste nog påstå att det har gått rätt så bra idag, än fast värken & illamåendet funnits där.

Hade dock ondare i både nacken & ryggen när jag väll var framme hos sjukgymnasten, men som tur var så hade vi en inbokad tid för att köra TENS. Usch, skönt! Det tog bort det värsta i nacken...

Sen åkte jag hem och bäddade ner mig en stund för att vila, eftersom krafterna var slut på men nu är jag på benen igen.

Läkarbesöket!

Har nu kommit hem efter besöket hos läkaren, det gick som en dans eller nja, det gick rätt så smidigt i alla fall. PUH, vilken lättnad!

Fick i alla fall reda på vad Arbetsförmedlingens arbetsterapeuter ville få ut av detta möte, ett intyg där det står att arbetstiden ska anpassas efter hur jag/kroppen mår. Detta för att de ska kunna ge mig full ersättning än fast jag jobbar 50%, för att det inte ska bli problem med försäkringen och så att vi kan öka på arbetstiden när vi känner att det är läge för det.

De ville även se om inte läkaren kunde göra något mer för mig -  Läkaren höll väll med om att inte allt var gjort men hon ville inte sitta och diskutera olika lösningar/utredningar som man kunde göra. Eftersom hon kände att hon ville fundera på vad man skulle kunna gå vidare med och detta för att hon ville att det skulle ge mig något så att jag inte åter igen hamnade på ruta noll. Hon vill helt enkelt inte att jag ska få ett ännu bakslag. Det var väll omtänksamt?

Läkaren bytte även ut alvedon mot pronaxen (jag ska byta mellan alvedon & pronaxen) och sedan diskuterade  vi medicineringen.

Så det gick som sagt var riktigt smidigt och givetvis underlättade detta möte för mig både ekonomiskt & för kroppen!

 




Laddar...

Sitter nu mest & gruvar mig & försöker ladda upp inför läkarbesöket som jag har här på eftermiddagen.

Någon av arbetsterapeuterna på AF skulle vara med, vilket känns rätt bra ändå. Som jag har sagt tidigare är jag lite tveksam till att det gör någon skillnad, men det är alltid värt att göra ett försök!

Hembesök!

Har precis haft hembesök av arbetsterapeuten, en trevlig kvinna med egna erfarenheter av värk. Först satte vi oss vid köksbordet och diskuterade, därefter tittade vi på "hemmiljön". Om det går att förändra något till det bättre, men det blev dock bara några mindre tips som jag redan har tänkt på själv. Hon tyckte att jag hade tänkt till en hel del redan, men visst finns det grejor som går att förbättra. Det är bara frågan om hur det ska gå till och hur mycket man är beredd på att göra om i och med att det finns tankar/planer på att flytta (det är bara frågan om när, om det blir om något 1-3 år eller 5-10 år).

Tog i alla fall upp mitt problem med diskningen och matlagningen - Hon skulle skriva ut en stol som jag ska få prova. Kanon säger då jag, hoppas även på att det fungerar och kan underlättar min vardag!

Frågade även om man kunde underlätta mitt skrivande (eftersom detta är ett stort intresse) och problemen med handlederna - Jag skulle få, ja vad dé nu heter, men sådana som man kan sätta på t.ex. pennor så att de blir tjockare & lättare att hålla i. Skulle även få prova något slags handledsskydd (vad dé nu heter) som ger stöd, att man blir starkare på något vänstert vis och att man inte kan böja handleden till max.

Handelsskydden skulle jag dock få betala själv, men vad gör det om det hjälper mig en aning!? DET ÄR ALLA GÅNGER VÄRT PRISET, OM INTE ÄNNU MER BARA DET HJÄLPER!

Fy bubblan!

I går hade jag en hel dag på Kontorsvaruhuset, det gick betydligt bättre än i måndags. Visst, jag hade mycket värk/smärta i kroppen men jag kände ändå att det inte var så illa så att jag inte stod ut!

Väl hemma så hade jag ondare, men tänkte att med lite vila ska nog dé här gå bra men ack så jag bedrog mig. Efter middagen gick jag in till sovrummet för att slå på värmedynan och sedan var tanken att jag skulle gå på toa & hämta några tidningar medan dynan blev varm. Men som sagt var det sket sig!

  

När jag skulle rätta till dynan så började det hugga/skära/blixtra i ryggen och nacken. Och jag kunde knappt röra mig på hela j*vla kvällen/natten, kunde inte ens klä av/på och för flytta mig själv. Tur att gubben var hemma annars hade det aldrig fungerat!

Att det kan ta en sådan tvär vändning är rätt så skrämmande!

Kan inte förstå att man blir lika förvånad varje gång, för det var inte första gången, inte den andra, inte den tredje, inte den fjärde... Ja ni fattar säkert... I och med det så borde man ju vara mer förberedd på att det kan vända väligt fort! 







AWARD!



Fick denna award av Katja.
Tusen tack, det värmde!

Dagens bilder!

Tänkte bjuda på lite bilder från gården. Nu är äntligen veden färdig och det är städat bort det värsta. Nu känns det mycket roligare att sitta i fönstret och titta ut!







Seg, sur & knepig


Det har varit en knepig och seg dag, i morse var det mycket smärta/värk. Blev dock bättre efter att jag hade varit hos sjukgymnasten, tack och lov! Men sen var det kokta fläsket stekt igen... Efter min korta promenad så hade jag något så fruktansvärt ont i nacken & ryggen igen, suck.

Till slut så bestämde jag mig för att ta posten och lägga mig i sängen, där jag slog på värmedynan och bäddade ner mig. Tanken var att jag skulle kliva upp senast 16.30 för att diska och laga middagen, men ca 16.20 somnade jag. Hur det nu gick till?!

Vaknade av att telefonen ringde 16.55 och var på ett otroligt humör (precis som jag varit hela natten/morgonen), så inte hann jag väll börja med någon mat innan gubben var hemma. Låg helt enkelt i sängen när han klev in genom dörr´n vid 17.00.

Dagens mat



Dagens lunch var spagetti och köttfärsås, riktigt mumsigt men smakar betydligt bättre med trevligt sällskap!

Dagens middag - Köttsoppa och thekakor.

Det är bara att gilla läget!

Tror jag ska göra lite pappersjobb och därefter ta mig en liten promenad, de vore väll riktigt skönt & mer lockande om det inte hade blåst. Men men nu är det som det är och det är bara att gilla läget!

Sen är det VILA som gäller för hela slanten tror jag, för att orka med morgondagen...

TENS i all ära

Det har varit en jobbig natt med mycket smärta och lite sömn, men det var nästan väntat... Med tanke på gårdagen...

Kändes inte allt för bra i morse heller, nacken var fruktansvärd! Men jag hade en tid hos sjukgymnasten idag, där vi håller på att testa TENS och idag körde vi på nacken. Usch så skönt, smärtan har minskat!

Fick en ny tid på fredag, vilket känns kanon. Kanske är bra att få testa detta någon dag efter "jobbet" & bilkörningen också när det brukar vara värre så det passar ju perfekt...

Kämpigt värre!


Idag har det varit en riktigt tuff och kämpig dag, eller varit & varit... Det är det fortfarande!

Redan under förmiddagen var jag påväg att ge upp och åka hem, men kämpade på tills jag inte stod ut någé mer. Vad är det för mening att vara kvar på praktiken/arbetsträningen när man inte kan få något gjort?

Så vid 14-tiden kastade jag in handduken, åkte hem, tog tabletterna & bäddade ner mig. Bättre lycka nästa gång!

Idag fick jag i alla fall låna en ny stol att sitta på när jag har skrivbords jobb, helt underbart! De jag har suttit på hitills har inte känts allt för bra... Det är toppen bra att jag får den möjligheten att låna och prova nya stolar, den jag tyckte var en av de bästa på arbetsförmedlingen var tyvärr utlånad. Men hade den funnits så hade jag missat den stolen jag fick pröva idag, vilket jag är glad över att jag fick göra!

Nä nu är det dax att bädda ner sig igen, vi hörs!

Utredningen från AF´s arbetsterapeuter

I fredags var jag på arbetsförmedlingen och träffade arbetsterapeuterna, de hade skrivit några A4 sidor om utredningen som de har gjort. Så jag läste genom vad de hade skrivit, för att se så att de varken hade missat något eller missuppfattat något och därefter var det bara att gokänna.

Tycker det kan vara rätt jobbigt att läsa vad andra skriver om en, samtidigt som jag tycker det känns både bra & skönt att veta!

Blev så full i skratt när jag läste igenom detta, de hade verkligen prickat in vissa saker så rätt trots att jag inte har sagt något om det.

Det går bland annat att läsa detta:

"Sammanfattning

De sammantagna resultatet av kartläggningen visar att Therese otvivelaktigt har stora problem med smärta. Och den påverkar hela hennes vardagliga liv på ett negativt sätt. Therese är trots sina problem en stark tjej med mycket skinn på näsan.

Svar på frågeställningen

Fysiska förutsättningar: Therese fysiska förutsättningar måste man verkligen ta hänsyn till då hon har en stor vilja och svårt att helt acceptera sina begränsningar, hon biter ihop och kör på.

En ergonomisk översyn och att anpassa hennes arbetsplats är av största vikt för ett hållbart resultat.

Arbetstid: Är helt beroende på arbetsuppgifterna och hur väl man kan anpassa dessa efter hennes behov. Therese bör få testa i reelle miljö under en längre period för att vi ska kunna ge ett svar på hennes arbetstid. Men initialt bör arbetstiden ligga på maximalt 50 %."


Mat, mat, mat

Under förmiddagen lagdes det mat, så nu ska vi nog ha så att vi klarar oss ett tag. Ja, inte endast på detta förstås! Man vill nog variera...




Det blev köttfärssås, som gubben gjorde.


Och korvstroganoff som jag gjorde.


Detta är en krydda som jag kan rekommendera, brukar köpa kryddor under Åsele´s sommarmarknad! Idag använde jag denna krydda i korvstroganoffen, blev rätt smaskigt.

Fullt upp!

Idag har vi fullt upp här hemma, de ska städas, lagas mat för att frysas in m.m. Ja den som lever får se hur mycket vi hinner, det känns i alla fulla fall som att det är för få timmar på ett dygn!

Filmkväll

Efter många om och men så åkte jag & hälsade på Kathrin igår kväll, där vi bland annat såg på film och surrade en hel del. Än om det inte blev en lång kväll pga kroppen så var det alltid något, vi hade det i alla fall trevligt. Synd bara att jag alltid lyckas med att se filmer som jag nyss har sett...

De får vi göra om, förhoppningvis hinner det inte ta lika lång tid innan vi ses nästa gång (än fast vi bara bor ca 3 mil ifrån varandra)!

Dagens middag!



Blev hemma gjorda hamburgare, riktigt mumsigt blev dé!

Gårdagen

Igår hade jag en halv dag på min arbetsträningen/praktiken, kändes som att det räckte. När jag kom dit på morgonen så haffade jag min handledare och diskuterade arbetsuppgifterna och min situation, det kändes som att det gick fram & att hon förstod. Dagen gick relativt bra iaf!

När jag slutade för dagen så var det bara att åka till AF för ett möte med arbetsterapeuterna. Jag trodde att detta möte skulle gå fort eftersom jag hade fattat att jag bara skulle läsa igenom några papper och skriva under men ické som nické. Vi pratade även en hel del.

Väll hemma kände jag mig rätt så knäckt så jag intog sängen med värmedynan under ryggen och där låg jag i ca 3 timmar innan jag var på benen igen.

Sen blev det en lugn kväll framför tv:n där vi såg på när Sverige förlorade, därefter blev det sängen igen. Helt klart en lugn fredags kväll!


Lördag

Jaha, då var det lördag igen. Känns rätt så skönt, trots värken.

Har en hel del som skulle behöva göras men som inte riktigt passar min kropp för tillfället. Någon som är sugen på att komma hit & "slava"?

Nej, jag får nog ta tag i det en annan dag. Tror nog att jag ska lyckas få något gjort idag ändå... Något som är lättsamt och inte tar en sådan tid.

Som bäddat för en lugn kväll!

När jag var inne på "byn" så passade jag på att ladda upp för en lugn kväll framför tv:n och i sängen. Så jag fick med mig detta hem:



Så nu ska jag göra upp en brasa i kaminen, bädda ner mig i soffan och se på film därefter blir det hockey på 6:an.


Bilder från dagen!

Åkte och kollade till badstranden närjag hade varit och ätit pizza.




Hade även turen att få stå och njuta av dessa svanar...








Pizza, pizza, pizza


Bild lånad från google.

Det blev pizza idag, åt faktiskt på pizzerian för att slippa skräpet & disken. Det händer inte så ofta numera... Tyvärr blir jag lika besviken varje gång jag valt en calzone, de kan absolut inte göra dem! Att jag aldrig lär mig, suck...

Valet & Kvalet!

Är i valet och kvalet hur jag ska göra med middagen, gubben blir nämligen sen hem så han ska inte äta. Och nog skulle jag ju behöva mig en mat bit i alla fall med tanke på hur mycket jag spyr så...

Känner mig dock inte på hugget för att laga någon mat och gubben skulle äta på max (avis, jag vill också). Antingen kan jag äta någon micromat eller steka någon köttfärs & äta tacos eller så kan jag åka och köpa mig en pizza...

Hm, svårt val! Desto godare det är desto större chans är det ju att jag får i mig någon mat och sen är det bara att hoppas på att man får behölla den.

En gång i tiden...

Bodde jag i en by som låg ganska vackert till. På båda sidorna av huset fanns det en sjö, kan lova att jag saknar det numera! Här finns det knappt vatten höll jag på att säga... Visst finns det väll vatten men inte alls lika nära, vackert och mysigt.



Denna bild är tagit ifrån den byn.

Sjukgymnasten!

Funderade hit & dit på om jag skulle avboka sjukgymnasten, det är ju inte så kul att vara hemifrån när man mår dåligt/illa. Men jag åkte till sjukgymnasten, där vi diskuterade en del och sedan testade vi TENS på ryggen i ca 30 min. Kände mig nästan full när jag klev upp...

Nu ska vi prova detta ett par gånger på vårdcentralen för att se hur det går och sen blir det antingen att ta hem eller låna hem en apparat så att jag kan köra det hemma när det verkligen behövs.

Blev så glad när jag fick se att det var "min gamla" sjukgymnast som jag skulle få, det kändes rätt så tryggt. Tycker det är jobbigt när man måste träffa någon ny läkare eller sjukgymnast...


Bättre lycka vid nästa tillfälle!

  
Natten har varit riktigt tung och jobbig, den har tillbringats i vaket tillstånd så jag är rätt så trött. Bättre lycka vid nästa försöka (till natten), måste få sova för att orka med morgon dagen. Men det återstår att se hur det går...

  
Händerna både ser och känns en aningen bättre idag i alla fall, eller det är snarare den högra som har blivit en aningen bättre. Den vänstra gör lika ont...

Det går även bättre att gå idag, men än om det gör lite mindre ont än igår så gör det fruktansvärt ont! Måste hålla mig i skinnet & ta det lugnt idag så att det förhoppningsvis är bättre imorgon, i och för sig lär det nog inte vara några större problem eftersom jag inte är så pigg.

Har dock en tid hos sjukgymnasten senare under förmiddagen som jag måste passa, än om det inte känns så lockande. Men men, har inte så mycket val om jag vill ha någon hjälp med att lindra smärtan så gott det går!





ÄNTLIGEN!

Har de åkt hem, så nu tackar jag för mig!

Jag pyser till sängen så ser vi om vi hörs i morgon...

Fången i mitt eget hem?!

Hatar att känna mig fången i mitt eget hem!
Skulle verkligen vilja gå och lägga mig i sängen just nu, orkar inte sitta upp någé mer.

Tyvärr hann ett par personer in i vårat hus före jag hann förflytta mig till sängen, nu sitter de och dricker kaffe i köket (vilket resulterar i att de ser mig om jag försöker ta mig till sängen). Å inte i f*n verkar de vilja gå hem någon gång, SUCK!

Nu är det inte vilka som helst heller, de är absolut inga som jag vill vara otrevlig mot så därför håller jag mig nog där jag är just nu!

Blir bara så less på att de alltid ska komma när man har som mest att göra (även fast de vet om det) eller när man mår som sämst!

  








Vad är det som händer?

Idag har jag haft min andra praktik dag, arbetskamraterna är trevliga. MEN idag har det varit en riktigt tufft och kämpigt med smärtorna i kroppen. Tror att det delvis beror på arbetsuppgifterna som jag utfört idag.

Idag har jag bland annat fått byta etiketter på hyllorna och dé säger ju sig själv. Att det blir en hel del "knepiga" ställningar och att man måste ha armarna uppe vid - eller ovanför axlarna. På fredag ska jag ta en diskussion med min handledare, ska höra om det inte går att ha några arbetsuppgifter liggandes så att jag kan variera efter behov. Kanske underlättar en del, kanske känner jag mig inte lika dum och drar mig för att avbryta om jag slipper säga till någon så fort jag känner att jag måste avbryta/byta uppgifter.

Det tog en himla lång tid att köra hem, var på väg att ringa gubben för att be han hämta upp mig (var dock inte så sugen på att lämna bilen efter vägen). Efter många pauser och med en riktig "tjurskalle" så lyckades jag tillslut ta mig hem.

Väl hemma så höll jag knappt på att ta mig in, gubben har fått bära mig helt enkelt. Fingrarna har tagit riktigt med stryk idag, de är alldeles svullna med knölar på och en konstig färg. Vad är det som händer med kroppen?

Nä, smärta som befinner sig i kroppen just nu går inte att beskriva med ord. Det enda jag vet är att jag inte orkar mer snart, börja bli rätt slut på nu! Om man åtminstonde kunde få sova i någon ordning!!!


Glass i stora lass!

Tror jag ska slå av datorn, för att börja göra mig i ordning för sängen. Är riktigt trött & slut på, så det kan behövas! Men först tror jag ska lyxa till det, med att stoppa i mig någon mjölktablett och äta lite glass. Kanske kan vara skönt för den onda halsen?

GB Gräddglass vanilj med Krossad Choklad

Bild lånad från: GB

Glidlakan

Under förmiddagen var jag hos arbetsterapeuten, det blev en betydligt längre träff än vad jag hade väntat mig. Men det känns bra när man inte behöver stressa igenom allt, helt klart! Vi gick igenom lite av varje, i stort sett allt som har med vardagen att göra.

Vi bokade in ett hembesök redan nästa vecka (här är det snabba ryck), ska bli spännande & intressant att höra vad hon har att säga! Förhoppningsvis ser hon en hel del som kan förändras så att det blir lättare för mig.

Fick även med mig ett glidlakan hem, så att de ska bli lättare att röra/förflytta sig i sängen. Tydligen har ett glidlakan hjälpt många som har ont i kroppen att få en bättre sömn, det hade något med att det var lättare att vrida sig och gjorde mindre ont så att man inte vaknade lika lätt när man vände på sig.
 

Arbetsterapeuten

Äntligen är dagen när jag ska få träffa arbetsterapeuten här, känns både lite nervöst och spännande!
 
Förhoppningsvis kan hon hjälpa mig med att underlätta min vardag, vi får väll se. Vi ska i alla fall träffas för första gången idag och sedan ska hon göra ett hembesök för att se hur jag har det hemma.

Mycket sömn trodde jag!

Trodde att jag skulle lyckas få mig en natt med mycket sömn i natt, men ické som nické. Istället fick jag en vaken natt, som bestod av att massera kroppen, gå, vrida & vända på sig...SUCK... 

Just nu känns det väll sådär i kroppen, det är i alla fall bättre än i natt. Vilket känns rätt skönt, nu håller jag bara  tummarna för att det ska lugna ner sig lite mer också!


Jobben strömmar in?

I dagens ÖA kunde man läsa att jobben strömmade in till arbetsförmedlingen i Ö-vik, så idag när jag kom hem gick jag in på hemsidan för att se om det var fler jobb ute än när jag kollade sist. Vilket det inte var...

Jag säger då bara dé - Jo tjena att jobben strömmar in!
 
Chefen på arbetsförmedlingen i Ö-vik vill nog få det att låta betydligt bättre än vad det är och de jobb (iaf majoriteten av dem) som möjligtvis kommer in är nog sommarjobb.

Tycker det är rätt irriterande när man inte kan hålla sig till saninngen eller att man ska få allt att låta så mycket bättre!

Om det nu skulle vara att jobben strömmar in så är min fråga, vart har dessa jobb tagit vägen?! Det är då inga fler på hemsidan, snarare färre än sist jag kollade.

Rent j*kla skitsnack är vad det är, säger då jag!

Fina fisken?!

Idag har jag gjort min första praktikdag på kontorsvaruhuset, det har väll gått bra förutom med kroppen. Tur att jag har en vilodag i morgon i alla fall!

 





Stackarna har det inte lätt med mig!

Det har varit ett par tuffa dagar med en hel del värk & smärta i kroppen, detta har inte minst visat sig i humöret. Gubben har inte haft det lätt att tampas med mig och mitt humör i helgen, det blir ju tyvärr han som får ta den mesta skiten... STACKARN! Har verkligen försökt att bita ihop, men det har jag inte lyckats så bra med.

Har haft betydligt ondare än vad jag själv velat erkänna! Det har även varit alldeles för mycket runt omkring.

Vid 15-tiden idag gav jag upp, orkade inte kämpa emot mer och envisas på. Jag intog helt enkelt mina tabletter i förhoppningar om att känna mindre smärta och förhoppnigsvis så får man sova i natt. Känner att jag behöver en liten paus i detta elände...

Är så fruktansvärt orkeslös, trött, less och frustrerad!

Dagens middag!


Tyvärr glömde jag att ta kort, men när jag kom på det så drog jag fram matdosan & gjorde slag i saken. Men det hade nog sett godare ut i ugnsformen eller på tallriken, fick som inte till det.

Hur som helst så var dagens middag pastagratäng.

300 g Penne
1 grillad kyckling
150 g bacon
riven ost

Till såsen som ni gör i en gryta behöver ni:
3 msk smör
3msk vetemjöl
3msk grädde
1 1/2 dl mjölk
3-4 dl köttbuljong
ca 3 tsk curry
salt & peppar

(Ta gärna lite mer vätska än vad som står, jag tyckte det blev lite torrt första gånge vi gjorde denna rätt)

Gör så här: Dela kycklingen & bacon och bryn detta i en stekpanna. Blanda kycklingen, bacon och pasta i en ugnsform. Gör såsen och slå över. Strö över riven ost & stoppa in formen i ugnen på 225 grader i 20 minuter.

Lycka till & Smaklig måltid!

Penséer

Igår fick jag eller vi sju stycken penséer av min svärmor, så idag har jag tagit tag i att planter dem.


Fick även låna dessa amplar som jag har tagit lös hänganordningen på. Visst är det perfekt när man kan låna saker istället för att köpa?







TUSEN TACK!

Ett försenat födelsedags firande!

Igår var vi bortbjudna på middag. Det serverades grillat, fläskfilé, revben & potatisgratäng samt olika tillbehör. det var en riktigt god middag faktiskt, efterrätten var inte så tokig den heller! Efterrätten bestod av en kladdkaka med grädde, tyckte dock att den var lite för söt för min smak. Vi drack även champange, en flaska som vi fick för ca 2,5 år sedan. Eftersom vi var fyra stycken som fick denna flaska och vi inte har träffats alla samtidigt så har det inte passat tidigare.


Bäcken vid 92:an

I fredags när vi hade lite "dötid" åkte vi en sväng med bilen, vi passade bland annat på att titta på bäcken efter 92:an där bävrarna har legat i & byggt.








70-års kalas

Igår var det 70-års kalas för Rolf.


Tror att denna man var lite knäckt av värmen.




Men Nova hon njöt av den sköna värmen.


På kvällen hade barnen till Rolf ordnat en kanon god middag med släkt & vänner till Rolf naturligvis.
Det gjorde ni bra, tusen tack för en trevlig tillställning!



Här är barnen ute och leker efter middagen.

Valborgsmässoafton

Vi åkte upp till Västerbotten i torsdags, där vi firade Valborgsmässoafton tillsammans med ett glatt sällskap. Det blev både majbrasa, sång & god mat. Helt klart en trevlig kväll!






RSS 2.0