Kvälls nöje!



Igår åkte vi ut till stugan, som jag skrev om tidigare. Försökte att ta ett gäng bilder på Rabalder men det var inte det lättaste, kameran är för seg och katt´n för snabb.





































Loppisfynd

Fick för mig att åka på loppis en sväng idag och hittade denna fantastiska hållare till hushållspapperet, tyckte att den passade perfekt till stugan.




Inflyttningsfest

Igår var vi bjudna till Tony på inflyttningsfest.
























Rabalder på resande fot!

Jag tror min sann att våran Rabalder gillar att vara ute och åka bil. Han är väldigt lättsam att ha med sig!


På väg upp till stugan en kväll, satt han så här i korgen mitt emellan oss.


Tidigare i veckan tog vi oss en tur på egen hand, jag och Rabalder. Jag tyckte att det var länge sedan han åkte bil och sedan vill jag vänja honom med stugan, så vi åkte upp till stugan en sväng. Bjuder på ett par bilder ifrån våran tur.


Rabalder har intagit sin plats i korgen, på passargerar sätet.


Gav honom kon som han fick roa sig med, när det började klia i kroppen hans. Blev lite orolig att han skulle hitta på en massa bus, men ické som nické.









Undrar om det fanns något spännande bakom soffan? Kanske ett skrovmål?



När inspektionen av stugan var färdig, var det dags att inspektera tomten. Det var lite nervöst att släppa honom när man var själv med han, men det gick riktigt bra. Det var som inga problem att få in han i bilen igen. Och han var nöjd med att endast inspektera framsida denna gång, vilket var väldigt lättsamt för min del.


Tänkte även bjuda på en bild som bjudit på många goda skratt, den blev tagen någon gång runt marknads helgen. Något var man ju tvungen att roa sig med när man inte befann sig i Åsele.


Jag vet inte vad han ser ut som... För er som inte ser vad det är, så har han en rulle frystejp runt ansiktet.


Allt handla om att prioritera det man vill!

Har varken haft tid eller ork att sitta framför datorn de senaste dagarna, men ska jag vara ärlig så tycker jag det känns ganska skönt. Speciellt när man är van att sitta framför datorn varje dag på jobbet, så det är väll kanske välbehövligt att ta lite semester ifrån skärmen också!

Vad har fröken pysslat på med?
Jo, jag har försökt att laga ett riktigt mål mat om dagen som dessutom resulterar i ett par matlåder i frysen. Har inte riktigt hunnit med allt jag hade tänkt laga, men jag är riktigt nöjd med det jag gjort. Det har blivit både korvstroganoff och köttgryta, det ska bli gott att finna senare under hösten!

Har även hunnit med att plocka jordgubbar, som jag fick av Tony.


Bild lånad från www.fotoakuten.se

Hade tänkt göra lite jordgubbssylt under hösten någon gång, just nu är det så mycket annat som jag vill och prioriterar att göra istället.

Jag tar dagen som den kommer och gör det jag känner för helt enkelt, det är det fler som borde prova! För det känns riktigt härligt att bara ta det som kommer och inte planera en massa och sedan bli besviken, för att jag inte fixar det just "idag".

Arbets- & socialresa


I helgen gjorde vi en lite arbets- & socialresa till min kära moster med man. Det blev målning för sambons del, medans det blev bakning för min del. Var och en till det de är bäst på och klarar av.

Tack för i helgen, hoppas vi ses snart igen!


Kraftlöst och en huggorm med gäddtänder i huset!

Idag har det varit en tuff och hård dag!

Dagen började ju med ingen sömn, eller snarare ca 45 min i morse. Var och handlade med svärmor på eftermiddagen och kände att det verkligen tog knäcken på mig. Hinner inte mer än hem förrän benen bara viker sig och maskineriet inte riktigt vill vara med, till råga på det så anlände ett fruktansvärt illamående som gjorde mig tvungen att kräkas. Så det var ju bara till att bädda ner sig i "sjuksängen" med hinken i beredskap.

Men ni ska inte tro att Rabalder var med på noterna, han ville ju mest leka med mig och det var en jädra fart på´n. Kan säga som så att mina smärtor blir inte bättre i händer och armar av att vi har honom boende hos oss, det är ju som en riktig huggorm med gäddtänder!

Tillslut var jag tvungen att utvisa den lilla herr´n, mina krafter orkade helt enkelt inte med hans envishet idag, längtar verkligen tills sambon är hemma så att han kan fostra honom resten av kvällen och hjälpa mig när han försöker bita mig. Detta är ju ett beteende som vi inte accepterar och verkligen jobbar för att få bort, ska bli spännande att se om det gå! Känns ganska tveksamt, i alla fall när det är som värst. Annars vet jag inte vad jag gör? För jag vill då verkligen inte ha en katt som flyger på en och biter en bara sådär.

 

"Jag har inte gjort något". Ser han inte för oskyldig ut?

Äntligen klart, efter mycket tankeverksamhet och prövningar!

Här har det näst intill varit full aktivitet sedan 00.01 i natt, blev så fruktansvärt less på att ligga och vända mig i sängen. Så då tänkte jag att det var lika bra att gå upp på övervåningen och pyssla på, det börjades med att sy.

Efter lite vila i morse så tog jag mig an servettstället, som har stått länge med endast bottenfärgen. Hade ju tänkt måla dit något motiv men kunde inte komma på vad och än vad jag provade (på papper/kartong) så blev jag inte nöjd. Men idag när jag slog upp böckerna som jag fått låna av min mor, så var det bara som att den blomman ska det vara  och det ska jag väll klara av.



Och visst gjorde jag det, än om jag blev nöjd med resultatet så hoppas jag på att förbättra mina kunskaper och färdigheter så att det blir ännu bättre och svårare motiv.

MAn ska väll ha mindre mål i livet? Vad vore livet annars?

Dagens bilder

När jag kom hem i kväll så fick jag för mig att fota när jag tittade på roserna som slagit ut vid husväggen, tycker det är så otroligt vackert. Och det är något som jag verkligen kan njuta av, det förgyller vardagen!









Tycker att de gör sig så himla bra mot husväggen.


När jag hade hållit på att fota en liten stund så upptäckte jag att denna lilla herre också ville vara med bild.


Åsele Marknad 2011

Det blev inte så mycket marknad för våran del i år, kändes som att vi inte kunde lämna kattungen (som vi nästan precis hämtat hem) i flera dagara. Därför bestämde vi oss för att åka upp över "dan" bara på fredag, Jimmy fick ta sig ett par järn innan jag körde hem vid 01-tiden under natten.

Vi prioriterade bort en hel del gator, spatserad vi på i lugn takt och tog en hel del pauser så det gick riktigt hyfsat. Men det är klart att det tar på.

Vi hann iaf göra av med en hel del pengar trots att vi inte ägnade flera dagar åt marknaden och gick samtliga gator. Det blev väll mest en massa ätbart, olika kött och ostar. Det och sockar är ju ett ständigt köp när det är marknad.

Blev inte tagit så många bilder, men jag bjuder på några i alla fall. Dessa är tagna på campingen (den riktiga).












Väl godkänd!

Hur gick det till?!



Fick precis reda på att jag fick VG även påden sista inlämningsuppgiften, samt ett VG på slutprovet i Organisations & Ledarskap.

Det är ju värt och fira!

Detta gjorde jag verkligen bra! Men med tanke på förutsättningarna jag haft, förstår jag inte riktigt hur detta gick vägen...

Bildkaos...

Tänkte bjuda på ett par bilder från torsdags kvällen, när vi passade på att vara ute medans sambon pysslade på med taket.


Spanar ni riktigt noga, så kan ni kanske se en skymt av Rabalder...


Han har inte utforskat skrymslen & vrår ännu och än mindre all mark som finns runt omkring.








Och ett par bilder från idag...


När matte ligger och sover passar katten på... Han får liksom inte vara i sängen, vilket går sådär.


Skohyllan verkar vara både en bra ligg- och lekplats.




Får tacka för ikväll, ska nog gå och bädda ner mig igen...


Tankar

Som jag sa tidigare, är det mycket som hänt under helgen och i början av denna vecka. Först middagar och födelsedagsfirande som bara har avlöst varandra.

Och sedan igåg fick jag reda på att min kära moster har åkt på ännu en hjärtinfarkt, så man har helt enkelt haft tankarna på annat håll. Kan säga som så, det blev inte mycket sömn i natt. Men nu är det väll bara att hålla tummar och tår för att det går vägen, hon är en riktig kämpe.

 Ibland begriper jag inte vad det är som händer... Det känns som att vissa ska behöva drabbas av så mycket medans andra mest klara sig undan minsta lilla.


Helgens festligheter!

I lördags bjöd svärmor och Anna på middag.




Gjorde denna kalastårta under lördags kvällen. Recpt kommer senare... Om jag kommer i håg.



Och efter mång om och men & jävulskap fick jag ihop denna tårta.


Tur att jag fick paket, så att Rabalder kunde roa sig.




Till middag blev det grillat, menm det var tunt vid bordet i år på middags gäster.


Sen var de två stycken som blev lite trötta...


Sen fick vi fin främmande uppifrån :-)

Näpp, det var nog allt jag orkade med ikväll.


Maskineriet vill inte som jag vill!

Idag har det varit en konstig dag... Sambon åkte för ovanligheternas skull bort igår kväll och var väll inte hemma förrän vid 23.30, och katten var i sitt esse. det tog på en redan så knäckt tjej så tillslut åkte han ut när tålamodet och överseendet tog slut. Väl i säng och jag trodde att jag äntligen skulle få sova så snarkade sambon som ett helt tröskverk och än hur jag låg så var det inte bra. Och sen på morgonsidan när jag väl höll på att somna så var det hela tiden någon som väckte mig, sambon någon gån, sen katt´n och sen svärmor så tillslut var det bara till att ge upp.

Annars har det väll inte hänt så mycket, eftersom jag inte har maskineriet i någon ordning. Fötterna, händerna och knäna vet jag inte vad det ser ut som. Rejält svullen, så det är lite svårt att gå och arbeta med tassarna.


Har däremot lyckats göra en tårta tills morgondagen, en ny variant som jag inte har provat. Det är marängbottnar och sedan är det en blandning av: vanilj visp, grädde, bananer och mörk choklad. Så nu ska den stå i frysen tills i morgon, innan den ska garneras och förhoppningsvis ätas upp.

Bjuder även på ett par Rabalder-bilder.




Nu har han börjat komma igång, den är sällan en lugn stund. Idag var vi tvugna att gå ut för att han skulle kunna sova en stund, för att sedan hålla igång tills det är lägg dags.

Tror han är lite som barna, det är så mycket spännande som händer så man måste hålla sig vaken, så att man inte missar något.

Näpp, nu är det nog dags att göra sig i ordning för middag hos svärmor!


Årets bästa köp - Behövs



Vilket härligt väder vi haft idag, eller ja förutom blåsvädret förstås. Det är något som jag verkligen inte gillar, men nu har jag i alla fall min krage som skyddar nacken. Det är nog ett av de bästa köpen som jag gjort i år. Det är en krage som både värmer och skyddar nacken mot drag. Kan säga som så, att den har jag verkligen haft nytta av hittills i år!

Tydligen tjorvar bloggen idag/ikväll, det vill inte fungera att lägga upp bilder Så idag får det bli ett inlägg utan bilder.

Första natten gick riktigt fint för Rabalder, han låg nedanför sängen på sambons mjukisbyxer hela natten. Och inte ett enda försök att ta sig upp i sängen, kan lova att jag blev förvånad. Men vi får väll se hur det går med det i fortsättningen.


Rabalder på upptäcktsfärd!

Ikväll var vi och hämtade hem Rabelder från svärmor, men det ser inte ut som att flytten har bekommit honom något. Trodde han skulle vara aningens spak första stunden, men ické som nické. En riktig vilde som redan hunnit köra slut på mig.

Tänkte bjuda på några bilder från hans första upptäcktsfärd i sitt nya hem, se & njut.













Vilken semesterdag!





Känner mig så otroligt trött och slut på, vet inte vad det är med mig. Tur man har semester i alla fall, så kanske jag hinner vila upp mig.

Idag var det min första semesterdag, på schemat stod det slutprov för Organisation och Ledarskap. Så det blev en tur in till stan, en fruktansvärds lång och jobbig tur blev det. Hade hänt en olycka efter 348, någonstans mellan Mellansels- och Molidenskorsningen. Så det blev till att köra några "kringelekrok" vägar, lyckades ju köra fel någon gång och sen var det ett par "stolpskott" jag lyckades få fram för mig.

Efter ca en och en halv timme kände jag att jag inte kunde skriva  något mer på provet, så då gick jag en sväng på stan för att inhandla ett par saker till katten (som ska flytta in imorgon) och för att inhandla en present till min kära systerryster.

Väl hemma så blev det ett par tabletter och stupa i säng, lyckades faktiskt somna. Sambon väckte mig när middagen var klar och serverad, kan man ha det bättre?


Bildregn

Tänkte bjuda på lite fler bilder när jag liks har möjligheten.


Sambon har hunnit med att ta bort en del träd vid stugan, under semestern.




Igår kväll tog vi oss en cykeltur.


En av grannarnas utsikt, riktigt vacker i verkligheten i alla fall.






Är så nöjd och glad för att jag unnade mig denna cykel i fjol, den gör verkligen gott. Det är lättare att ta sig fram när de är svårare att gå, samt att den ger en motion och bättre benmuskler.


Grillspett

Igår blev det grilspett, uppe i stugan, till middag. Blev ganska gott, misslyckades gjorde jag dock med marinerigen av svampen. Men bättre lycka nästa gång, nu vet jag ju hur jag inte ska göra.






Oskarsjön

Hör & häpna i torsdags tog sig fröken ett bad, vi åkte iväg till Oskrasjön. Inte tyckte jag att det var speciellt skönt, frös som jag vet inte vad. Skulle mer än gärna haft ett par grader till.




Semester!




Jihaaa, idag har jag äntligen jobbat sista dagen innan semestern. Semestern är verkligen efterlängtad, känns bara lite overkligt att den äntligen är här!

Det är inte mycket som står på schemat under semester, jag haade med bara tänkt försöka vila och återhämta mig. Och förhoppningsvis så är jag piggare någon dag så att vi kan hitta på något kul, spännande... Något annat helt enkelt. Ja, ja vi får väll se vad som händer. Det är bara att låta framtiden visa vad som händer!


Födelsdagspresenter

Tänkte passa på att visa presenterna som jag skrev om i ett tidigare inlägg, nu har ju bilderna äntligen kommit tillbaks. Datorn spelade mig ett spratt...



Den här fina duken fick jag av mormor och morfar, tycker inte riktigt att bilden gör sig rättvis. Mycket finare i verkligheten, jag gillar det riktigt mycket.

Och sen är det bara en halva av presenten som som visas, fick en påse tuggummi och en Nické Nyfiken film av moster Annica och Roger. Och det var så hitterligt att hon hade lyckats hitta en av dem som jag inte hade, vilket inte kan vara det lättaste eftersom jag har en hel hög.

Tusen tack än en gång för presenterna!


RSS 2.0