En annan plast, en annan stämning...

Första arbetsdagen sedan eleverna började är nu gjord. De började igår, men fröken P var sjuk. Den förbaskade smärtan tog överhand igår. Försökte ta mig upp ur sängen i ca två timmar innan jag gav upp och sjukanmälde mig. I söndags när jag hade samma problem så hade jag ju den turen att sambon var hemma, men det var ju lite svårt idag när inte han var hemma.

Hur som helst så måste jag säga att det känns riktigt trevligt och roligt att eleverna äntligen har anlänt. Det blir som en helt annan arbetsplats.

  










Kvack Kvack


Igår kväll medans gubben & Tony var hos sin mor och bastade passade jag på att göra denna provmålning. Känner mig inte riktigt nöjd, men efter ett par provmålningar till så borde det nog bli ganska snyggt. Man kan väll i alla fall hoppas på det.

Jag försöker att hitta både något jag vill ha och något som jag kan måla på våran nya byrå, det känns inte som det lättaste. Men det ska förbaske mig gå vägen, skam den som ger sig!


Varför denna fruktansvärda smärta under nätterna?!

Natten som var, var riktigt jobbig. Vaknade ett fler tal gånger pga smärtorna i höften som gick ända ner till fötterna, svårt när man inte vet vad man ska ta sig till. Sen när jag vaknade och skulle kliva upp så blev jag väl medveten om att jag inte tog mig upp ur sängen för egen maskin, så det var bara till att ropa efter gubbe (tur att han inte hade hunnit åka iväg) och vänta tills han kunde hjälpa mig ur sängen.

Det är detta som kallas sviter efter gårdagen, man får lida ont ett tag efteråt. Men det är nästan lite lättare att ta sig igenom det hela om man gjort något roligt!


En tur och en dag med mormor!



I morse vaknade jag rätt så tidigt, trodde man skulle kunna få sova lite längre när man har varit så fruktansvärt trött & slut på tidigare i veckan. Men ické som nické!

Så jag tog mig en dusch och kände mig ovanligt pigg och fräsch i kroppen, så jag fick en liten snilleblixt att jag skulle ta mig en lite biltur med den nya bilen som vi fick hem igår. Sagt och gjort, jag satte mig bakom ratten och styrde iväg mot Åsele där jag plockade upp mormor. Sen var vi och fikade på Kronan, därefter blev det en tur till Varpsö.

Blev två stopp, nej förresten tre stopp i Varpsjö innan hemfärd. Först en kopp kaffe hos moster som höll på med stor kok (blev lite inspererad, så nu är det väll bara till att börja laga mat nästa helg), sen åkte vi förbi bagarstugan där mor m. familj höll på att baka tunnbröd och sist men inte minst så mötte vi lillebror efter vägen så vi stanna & surrade en snabbis.

En rätt så trevlig dag må jag då säga!
Det är inte så ofta man far och flyger runt med mormor, men desto roligare när det väl blir av. Men nu får det min sann bli vila resten av dagen för en sådan här tur tar på!

Tack för tunnbrödet mamma!


Jag tro, jag tror...

Tror jag skiter i allt för tillfället, borstar tänderna och kryper ner i sängen. Sen hoppas jag för allt i världen att det har gett med sig en aningens tills i morgon.


Jag tror att jag blir knäpp snart!

  
Är inne i en ännus sämre period, tror att jag håller på att bli tokig. Trodde jag hade stått ut med nog mycket här under sommaren, så jag hade hoppats på att det skulle vara någolunda lugnt ett tag fram över. Men det visade sig att jag hoppades på för mycket.


En fruktansvärd smärta bosatte sig i både ryggen och nacken i fredags, en sådan där som även sätter kroppen ur funktion. Jag hadde hoppats på att den skulle ge med sig, men den verka trivas bra där den är.

Var liggandes större delen av helgen, förutom en liten tur till stugan och middag hos sambons morfar under lördagen men annars hände det inte mycket. Det är tur att det finns tidningar & böcker man kan roa sig med. I måndags trodde jag att det hade blivit bättre, men ack så jag bedrog mig. Det var bara till att åka hem och lägga sig efter jobbet. Hemresan var inte speciellt rolig, hade stora problem med bilkörningen. Rätt skrämmande, ibland funderar jag på om jag egentligen är någon bilförare eller om jag verkligen borde vara ute efter vägarna.

Och i går strax före lunch kom den dära fruktansvärda huvudvärken, synen blev suddig  och kroppen ville inte fungera normalt. Så jag tog mig några tabletter och väntade ett bra tag innan jag tordes bege mig hemåt, för att lägga mig istället för att fortsätta jobba (det är egentligen ganska idiotiskt när man är i det skicket).

Denna dag har väll egentligen inte varit så mycket bättre men den stora skillnaden är att jag har varit hel ledig idag. Känns rätt skönt när det är så här. Får väll se vad det blir i morgon, egentligen känns det inte som att jag har tid att vara borta eftersom eleverna börjar på måndag. Det finns en hel del att fixa innan skolstarten.

  





Bilder från helgen!








?!?!?


Om jag som hade tänkt bjuda på ett par bilder, men tydligen går det inte. Vad är det som hänt med blogg. se?


Jag skulle nog varken klivit upp eller gått till jobbet idag!

  
Dagen började med att jag försov mig, vaknade inte förrän 09.05 och börjar klockan 9.00. Men 09.20 var jag på jobbet, så det blev bara 20 minuter som jag jobbade igen. Först hade jag nästan tänkt ta ut det i komp... Men eftersom det endast var 10 minuter kvar att ta igen efter att jag tog en kortare lunch, så var det lika bra att jobba 10 minuter längre. 

  
Redan när jag steg upp i morse kände jag att jag hade en rejäl smärta i nacken, men tänkte att det skulle väll ge med sig när kroppen kommit igång. Men där bedrog jag mig. Det har varit en fruktansvärd smärta & ett knastrande ljud hela dagen, lite otäckt. Och inte nog med det så kom det en fruktansvärd huvudvärk väldigt plötsligt på eftermiddagen, dock inte lika kraftig som jag upplevt under det senaste halvåret.

Var mest orolig för att den vänstra kroppshalvan skulle sluta fungera som det har gjort ett par gånger det senaste året. Men tack och lova så blev bara funktionen nedsatt denna gång. Känns absolut inge kul att vara på jobbet när detta händer, det är betydligt bättre om man är hemma! Men men man kan ju som sagt var inte styr det, i så fall hade jag nog sett till så att det aldrig hade hänt! 










Inte alla som vill ha en förändring

Allt verkar vara i sin ordning på jobbet, tydligen har vi återgått i samma mönster som före semestern. Tydligen är det inte alla som håller med om att det behövs en förändring. Men men vi får väll se hur länge det går, jag är mest rädd för att jag en dag blir så förbannad så att det blir alldeles fel och går ut över mig själv i slutänden!

I övrigt så tycker jag att det känns ganska skönt att ha återgått till jobbet, än fast jag känner mig alldeles knäckt. Ni vet ju vilken semester jag haft, skulle nog behöva ett par veckor till egentligen för att hinna återhämta mig. Men på något konstigt vis märks det i kroppen att den varit borta i 4 veckor, har en helt annan smärta i kroppen. Vaknar flera gånger per natt pga smärtorna i höften och benen, men jag hoppas att det återgår till sitt normala igen när kroppen inser att den faktiskt ska jobba.

  










Svedja Festivalen

I helgen var det ju Sveja Festivalen.
Jag, Emma & Fredrik åkte dit på dagen för att jag skulle medverka i loppisen, åkte väll inte riktigt dit i onödan men det gick trögt att få bli av med något.


Det var även auktion (hur det nu stavas).






Sen åkte vi till Åsele och åt innan vi fortsatte "hem" till Varpsjö, där vi plockade upp moster Annica innan vi åkte tillbaks på Sveja.






Det blev en rätt trevlig kväll, det är inte så ofta man är ute och festar till det med moster. Men när det väl händer så är trevlig/roligt.


Ibland kan det vara skönt att vara ifrån varandra!


Hör & häpna, jag åkte bort på fredags kvällen utan sambon och kom inte hem förrän söndag eftermiddag. Det händer inte ofta, men det kändes faktiskt rätt så skönt än om jag längtade hem på lördags kvällen.

Hade tänkt visa några bilder men tråkigt nog vill det inte fungera, så vi får vväll ta det någan annan kväll.

 

Nä, nu tror jag att jag ska krypa ner i sängen. Känner mig inte alls så fräsch i kroppen, så nu får det helt enkelt vara nog för i kväll! 










Ordning & reda på torpet!

Även denna dag har jag haft häcken full!
Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta!?

Men nu tror jag nog att jag börjar få lite ordning på torpet igen, ska bli så skönt när man har lyckats rätt till allt. Så att man förhoppningsvis kan ta tag i det som jag skulle ha gjort istället för att städa upp en massa felaktig information.

Och i morgon har jag en ledig dag, så vi får väll se vad som händer i morgon och om de två sista dagarn på denna arbetsvecka blir lika stressig.

  










Första dagen efter semestern!

Nu var första arbetsdagen efter semester över, har haft häcken full. Har fått "städa" upp ännu en gång och telefonen har ringt stup i kvarten, hade varit skönt om man hade kunnat få göra en mjuk start. Men nu blev det inte så, men det kändes ändå rätt så skönt att vara tillbaks på jobbet.

  
Och dessutom fick jag mig en trevlig överraskning i morse, som jag inte riktigt vet om jag ska skratta eller gråta åt. Det går tamme tusan inte att planera någonting, när det hela tiden ändras hit och dit utan att man får veta något. Jag hoppas så inni bombens att det blir en förändring snart, annars kommer jag nog snart att vara gråhårig eller flintskallig.


 


I morse när jag åkte till jobbet fick jag mig en riktigt otäck upplevelse, höll på att frontalkrocka. Mötte en lastbil i en kurva och en bil med en idiot till chaufför, som tyckte att det var lämpligt att köra om i en kurva där man inte har någon sikt. Jag ställde mig på bromsen och bilen hann precis svänga in framför lastbilen innan våra fronter hade mötts. Det var riktigt nära ögot, verkligen tur för mig att det gick så bra som det gjorde och att man endast kom därifrån med blåtta förskräckelsen!








Countryfestivalen

Det blev en rätt så trevlig och lång kväll, träffade flera trevlig människor att surra med. Blev dock betydligt längre än vad jag egentligen hade tänkt mig och orkade, men skit samma... Huvudsaken är väll att man har trevligt eller?! Och sen får det väll bli så att jag inte gör något idag istället.


Det grillades och åts förhoppningsvis god mat, vi gjorde det enkelt för oss och åt hemma innan vi for dit.


Uppvärmningen av poolen och temperaturkontroll.




Om man tittar riktigt noga så kan man se att det även är ett gäng små killar som badar i bakgrunden. Tror nog att de var lite nyfikna på vad de äldre hade för sig... Dock för unga för att delta.


Senare under kvällen blev det både bad & bastu för dem som ville. Och tror ni att fröken Persson som inte skulle bada något kunde hålla sig? Ické som nické, men ack så skönt det var.

Hade egentligen tänkt ta cykeln och cykla hem direkt efter badet, men det hände en lite olycka så jag blev kvar ett bra tag till. När det mer eller mindre ordnat upp sig så var det bara att sätta sig vid elden ett tag, för att försöka torka upp skor, sockar & byxor innan hemfärden. Medans passade vi på att grilla ett par korvar, men sen var det raka vägen hem gällde.


Hm?!

 
Kan väll inte riktigt påstå att denna dag varit speciellt bra, maskineriet vill inte riktigt vara med och sen närmar jag mig jobbet. Tror nog att det är det som spökar.  

Hade min sista semester dag igår, så på måndag är det jobb som gäller. Känns inte speciellt lockande, men vecka 33 blir det nästan som semester igen. Mer säger jag inte, så har jag ingenting sagt!

Ikväll är det counrtyfestival i byn, tanken är väll att vi ska dit. Men som sagt var det återstår att se, kanske en liten sväng i alla fall.










Äntligen börjar hallen komma i ordning!

Tänkte bjuda på ett par bilder från hallen.


En magnettavla som vi köpte på Ikea, har varit på jakt efter en väldigt länge eftersom minnet börjat svika alltför ofta. Men vi har som inte haft någon speciell brådska förrän under sommaren här när vi insåg att jag till och med glömde bort väldigt viktiga grejor. Så nu kanske denna tavla kan underlätta vardagen!


Vi har tagit bort dörren in till vardagsrummet och satt upp hyller på den lilla vägen istället, så att vi förhoppningsvis får lite mer ordning genom fler förvaringsställen. Det är dock inte riktigt klart, eftersom det ska upp ett drapperi. Men tyvärr har jag inte riktigt hittat något bra tyg än.



Även spegeln är köpt på Ikea, känner mig dock inte riktigt nöjd. Tror att det är för att jag tycker att det blev för mycket "kringele-kringel", hade alldeles glömt bort att vi hade en "vågig" lampa. 
 

Även denna hatthylla blev inköpt på Ikea, det fanns även en skohylla som hörde till men givetvis så var den slut. Kändes rätt så tråkigt...



Men blev rätt så nöjd med våran nuvarande skohylla, jag laserade om den till svart (på bilden ser den ut att vara brun, men nej den är svart). Känns som att det går alldeles utmärkt det också!


Bilder från mini semestern

Tyvärr blev det inte så många bilder tagna under våran mini semester, hade fullt upp med att ta mig fram med min fot. Men jag bjuder på de få som togs...


Inte ens på hotellet fick vi var utan apor, bilden ovanför var en broschyr som låg på sängen när vi anlände till hotellet.



Hotellrummet var rätt så litet och trångt, tur att man inte har någon fobi för trånga utrymmen. Men inte skulle jag vilja bo där en vecka, än om det gick bra en natt.


Sängen var i alla fall riktigt skön!




Toaletten var rätt stilig, men det kunde ha varit bättre städat när vi kom.


Spegel tycker jag var rätt läcker!



På vägen hem stannade vi till vid Björstugan som ligger mellan Ö-vik & Härnösand. Ett ställe jag kan rekommendera, vi fick riktigt god mat.


Börjar vara på benen igen!

  
Som pricken över i:et på denna semester (som att inte jag haft nog med jäkulskap under semestern?) åkte jag på en dunder förkylning under helgen som var. Med allt vad det innebär...

Natten mot måndagen trodde jag näst intill att jag inte skulle överleva natten, hade en sådan fruktansvärd smärta i kroppen. Och det är så typiskt att man ska ha slut på smärtstillande när det är så jävligt. Så när väl morgonen kom och läkarstation hade öppnat bestämde jag mig för att det fick vara nog.

Jag ringde till läkarstation där jag för första gången på väldigt länge fick ett vänligt bemötande, tack och lov. Hon tyckte att det var bäst att min läkare fick ta sig en titt, så jag fick en tid bara någon timme efter samtalet. Väl på plats blev det först provtagning och sedan en träff med läkaren som tyckte att vi skulle sätta in en penicillinkur med tanke på min bakgrund och att sänkan var för hög.

Idag är det sista rycket på kuren och jag börjar känna mig som en människa igen, än om man inte har allt för mycket krafter så har jag åtminstonde lite grann. Så nu håller jag mest tummar & tår för att jag återhämta mig så pass mycket så att det inte känns som en ren plåga att gå till jobbet!







Sorgernas kväll/natt...

  
Det innebär en massa jobb

Ikea besöket innebar en hel del jobb, i form av att sätta ihop/behandla varorna m.m. I fredags kväll blev dock det mesta ihop satt (stolar, byrå, hatthylla, skåp m.m), vi fick hjälp av svärmor som tycker att det är riktigt roligt med Ikeavaror. Kul att man kan glädja någon!


       

Sorgernas kväll 

Igår kväll när jag skickat iväg sambon med sin familj, de skulle hälsa på några släktingar och jag stannade hemma eftersom jag inte var allt för pigg, tänkte jag att jag skulle ta tag i att fylla mitt nya skåp. Vilket även innebär en hel del sortering, det gick riktigt bra tills jag stöp i en hög med gamla papper.

Kunde helt enkelt inte hålla mig ifrån att läsa en del av dem och jag märkte att jag fortfarande inte riktigt har kommit över allt! Trots att det gått så många år?!

Det kändes som att någon attackerade mig, ett tungt tryck lade sig över brösten och tårarna gick inte att hålla tillbaks. Så igår kväll/i natt gräts det floder, men det var nog välbehövligt! För ack så skönt det är när man väl släpt fram tårarna och det är över...








RSS 2.0