Med andra ord

Och jag som hade tänkte bjuda er på en gäng bilder i kväll, men känner att orken tyvärr inte finns.

Det blev lite för mycket jobb idag, var inte hemma förrän kl 17.00. Så med andra ord är jag lite knäckt, med andra ord är det vila som står på kvällens schema!

Vi får se hur morgondagen ser ut upp jag kan glädja er med något mer givande inlägg...


Julbak med trevligt sällskap!

Idag har det gjorts damsugare/trådrullar/scania säkringar, ja kärt barn har många namn! Jag svalde min stolthet och bad Anny om hjälp, eftersom att det skulle göras en hel del till jul och till min stora glädje ville hon vara med. 

Nytt för i år, är även att jag beställde kavlad marsipan för att underlätta. Vilken underlättade en hel del må jag då säga, det tog inte alls lika lång tid att göra dem idag som i fjol.

Hitills har vi fått ihop 165st, det tog tyvärr slut på marsipan och det fanns inge mer på Ica. Får köra sista rycket av smeten som är kvar senare i veckan. 





Det blev både gröna & röd...


Bonus?!

Ännu en helg har anlät, själv har jag en hel del som jag skulle ha gjort. Får jag bara en bråk del av det gjort så får jag nog vara nöjd ändå, med tanke på hur långsamt allting går för mig numera.

Eftersom min brors ena dotter (Ebba) fyller år på söndag så har jag planerat in en tripp till Åsele i morgon, ska även passa på att hämta marsipan till julbaket som Mia hämtat. Så mest troligtvis blir det en massa vila på söndag för att klara av att jobba på måndag.

Vi får väll se vad som blir av helgen helt enkelt...
Jag får väll se det som en bonus det som blir gjort, istället för att se det som ett misslyckade att jag inte hunnit så mycket som jag hade planerat och velat!



Jul, jul, julmusik

Tänka sig att det snart är jul, saknar lite julmusik vid mina pyssel stunder. Tror jag måste hämta hem bandsspelaren så att jag kan spela kassetband med lite julmusik.

Brukar kunna ha det riktigt mysig när jag står på kvällarna inför julen och trycker servetter medan det dånar julsånger från högtalarna, har jag tur kan det serveras glögg någon av kvällarna!


Viktigt att hålla sina löften!

Att hålla leveranserna när man har ett företag tycker jag är otroligt viktigt, det minsta man kan göra är att vara ärlig! Och man ska absolut inte LOVA något som man INTE kan hålla!

Börja bli lite less på en del företag som jag har att göra med i och med tryckeriet, det händer rätt så ofta att det är strul med leveranserna.

För över en månad sedan beställde jag något som jag ska ge bort i julklapp, gjorde detta i god tid eftersom jag ville slippa stress och inte riskera att det blir för mycket för kroppen. Men jag har fortfarande inte fått grejorna, så min plan har spruckit. Hoppas att kroppen pallar trycket!


Nu var det gjort!

Jag tog mig i kragen och påbörjade städningen idag, har under dagen ägnat mig åt toalettet. Ni vet väll att det gör mindre om man har det skitigt i övriga rum, bara man har det rent inne på toaletten om man får gäster?


Bild från: www.hovberg.se/resmi/tron_toalett.jpg

Visst finns det roligare städning att göra, men ack så skönt det känns när det är gjort. Har dock inte orkat slutföra jobbet, så riktigt ren och fräscht är det inte än. Får väll hoppas att gubben orkar ta tag i resten när jag har tagit det värsta.

Nu väntar jag mest på att gubben ska komma hem så att han kan hjälpa mig med att duscha (blev lite för mycket m. städningen), sen vankas det middag hos Tony. Helt underbart att slippa laga mat varje dag, hitills har han redan bjudit på middag 4 dagar  sedan han flyttade till huset. Alltid lika trevligt!


Hela dagen fri!

Äntligen lill lördag, vilket innebär ledig dag från jobbet!
Missförstå mig rätt nu...

Jag trivs otroligt bra på jobbet, men denna lediga dag som i vanliga fall ägnas åt träning behövs mer än väl. Idag blev det dock en hel ledig dag eftersom sjukgymnasten är sjuk, så det får bli lite bollövningar hemma vid istället.

Men vad jag ska göra av all den andra tiden som blev över återstår att se! Kanske ska man börja städa lite smått så skulle nog gubben i huset bli glad i alla fall... Det känns kanske även skulle bli lite roligare och lättsammare att ta tag i pysslandet & bakandet när det väl är lite mer ordning och reda här hemma! Som det ser ut nu får man "rakt skämmes" om det skulle dyka upp någon.

Ja, ja den som lever får se vad dagen erbjuder!


Jag bad mer eller mindre om att...

Har tyvärr inget roligt eller något av vikt att berätta för er egentligen.

Bestämde mig för att det var i helgen det skulle provas att göra ett uppehåll med dunder tabletterna mot smärtorna & värken, vilket jag även fixade i lite mer än en dag. Med andra ord så var det inget lyckat resultat!

Tanken var att vi skulle ha en trevlig kväll igår, med god mat (förrätt & plankstek) och dricka ett par goda drycker tillsammans med Tony senare under kvällen. Men för min del blev den inte så lyckat smärtan och värken var nästan det enda som existerande för min del, hade så fruktansvärt ont så att jag mer eller mindre bad på mina bara knän om att bli skjuten.

Jag övergav grabbarna ca 22.30 för att prova somna, men efter att ha vankat av och an mellan sängen och toan i nästan två timmar för att försöka bli av med de mest smärtorna så gjorde jag dem sällskap igen. Strax efter 02.00 gjorde vi ett nytt försök efter att ha skickat hem Tony & John, det blev dock ännu ett misslyckat försök.

Srax efter 08.00 i morse stod jag helt enkelt inte ut längre, så det var bara att svälja ett antal tabletter och invänta att det skulle börja verka. Sen väntade sängen och sambon på mig så jag gjorde dem sällskap, denna gång lyckades jag faktiskt somna en liten stund. Ack så skönt, kan jag lova!



Vaccination!

Jag som trodde att jag äntligen skulle få vaccinera mig idag, men så blev det icket! När jag kom till Bredbyn såg jag den otroligt långa kön, som gick en bra bit utanför entrédörren. Så då beslutade jag mig för att det fick vara, hade varken orken eller viljan att stå ute och frysa.

Kroppen har inte blivit bättre än, så varje händelse/sak som ska göras är en riktig kraftansträgning. Rörelseapparaten vill inte fungera som den ska, vilket ställer till en del problem. I morse tog jag mig inte ur sängen förrän klockan nio, försökte i över en timme innan jag lyckades ta mig upp.


Våta kinder!

Egnetligen skulle vi bjuda hit några på middag till helgen, men jag tog mig i kragen och tog ett samtal med Jimmy igår där det blev bestämt att vi hoppar över det i helgen.

Det känns riktigt tråkigt på ett vis, men samtidigt måste jag inse att jag inte orkar/klarar allt som jag vill! Det har varit lite väl mycket på senaste tiden och jag har haft ett par riktigt dåliga dagar, ser tyvärr ingen ljusning inom det närmaste heller. Hade hoppats på att jag skulle vara piggare idag men icket, det var bara att ställa in träningen hos sjukgymnasten.

Så nu får jag väll hålla tummarna för att jag kan jobba i morgon istället!


Typiskt!


Strax efter elva ser jag en bil från Eon köra in på våran uppfart men de svänger in till grannarna, så jag pustar ut av lättnad. Kände inte alls för att träffa/prata med någon.

Men det visade sig att de hade kört fel och att det var hit de skulle, de bytte ut ett elskåp. Hela jobbet tog väll ca 2,5 timme, så jag har varit strömlös. Suck! Det är så himla typiskt att de alltid ska komma när det väl finns något att fästa ögonen på i en timme på tv:n. Jag tror jag blir tokig!


Fynd, fynd, fynd, fynd

I lördags hade de loppis när vi hade öppet hus på skolan, det hade blivit en hel del kvar så idag hade de utförsäljning. Jag gjorde mig ett par riktiga fynd, varje sak såldes ut för 1kr/st.



Ett sånt här hus har jag velat ha i ett par år, nu äntligen är ett hus i mina ägor.
 



Köpte även en tomtekruka/skål med blomma...


Och en till...


Passade även på att slå till på detta memory, kan vara kul att ha om man får några yngre besökare.

Och för detta gav jag endast 4 kronor, kan inte annat än säga att det är att fynda!


Marknad i byn!

Idag var det det marknad i Norrflärke, absolut inget märkvärdigt eller stort. Däremot är det kul när det händer något i närheten så vi bestämde oss för att göra ett besök.

Det blev inga fynd för min del, såg något litet pysselset som jag hade velat ha, men kunde inte riktigt bestämma mig så då fick det vara helt enkelt. 


På vägen ut bestämde jag mig för att köpa en lott och turen var på min sida så jag vann denna tomte, ibland ska man ha tur också.

Annars kom vi bara hem med ett antal korvar och en påse munkar som gubben köpte. En trevlig liten tur, känns så skönt att få göra något annat en liten stund!


Inte så konstigt!

Har funderat i ett par dagar varför jag är så otroligt slutkörd och brister ut i gråt för ingenting, brukar inte ha så lätt för att börja gråta så det är ett av tecknen som jag tar på allvar.
Igår brast jag ut i gråt för andra dagen i rad, så jag bestämde mig för att klura ut vad som var/är fel och vad jag kan göra åt det.

Efter att ha funderat ett tag och ha kommit fram till hur mycket det faktiskt har varit den senaste tiden, så är det inte så konstigt att jag är alldeles knäckt!
 Det har varit jobb, läkarbesök, fruktansvärd smärta, flera möten/samtal angående rehabiliteringen, shoppingtur i stan, en tur till Åsele för att träffa nära & kära, pubarrangering m.m.

Det här blir väll tredje helgen som jag är upptagen (denna helg med jobb) och veckorna har jag jobbat på som vanligt, vilket helt enkelt blir för mycket. Jag pallar inte trycket helt enkelt, så nu är det bara att bita i det sura äpplet, åter igen inse fakta och försöka att lära sig att leva efter den.

Så nu när jag har insett vad som gått snett ska jag försöka att lösa det på bästa sätt, innan det blir ännu värre!
Nästa helg ska med andra ord bli en aktivitetsfri helg, en helg där jag bara ska göra det jag känner att jag orkar och vill för dagen. Det känns som att det skulle behövas, får väll försöka börja med att ta det lugnt även nu på söndag.


Kaos i maskineriet!

Egentligen har jag nog ganska mycket att skriva, men alla tankar, funderingar och känslor flyter mest bara ihop. Det känns ganska rörigt för tillfället, måste försöka få lite ordning i skallen.

Ett stort tack för att du ringde idag, som jag sa "du behöver inte vara orolig för att du är den skyldige"!


Dopservetter

Väntar med spänning på att höra vad de tyckte om dopservetterna som blev iväg skickade med svärmor idag, hoppas att de blir nöjd.

Känns riktigt kul att få trycka servetter till alla möjliga tillställningar och att det är återkommande kunder, det måste man nog ta som något posititvt i alla fulla fall!


Meddelande i köket!

I morse blev jag väckt vid halv sex av älsklingen, som medelade att han hade gjort upp en eld och att jag kunde lägga in på en stund till. Tanken var god, men inte så lyckad med tanke på att jag inte fått sova så mycket i natt och att jag inte kunde somna om. Men du kunde ju inte han veta och som sagt var tanken var ju god, så jag kunde inte bli arg.

Kanske är dags att fixa fram det vi har skämtat om ett tag. Nämligen en tavla/dataskärm som sitter inne i köket som sedan är kopplat till en dosa som jag kan skriva in små medelanden på, så att han ser dem när han vaknat. Det skulle lösa ett av våra problem faktiskt! Och Jimmy skulle nog ha betydligt lättare att veta om han ska försöka att vara tystare, väcka mig eller om han absolut inte ska väcka mig osv. Vad tror ni?



Men det var ingen idé att hänga läpp för att det inte gick att somna, så jag tog mig en bok och lade mig i sängen igen där jag låg och läste i ett par timmar. Jag riktigt myste och njöt där under täcket, det är inte många mornar man kan ta det så lugnt och bara njuta. Så inget ont som inte har något gott med sig!


Knip igen truten!

Att tänka före man talar, är det nog fler som borde tänka på! Tänker er även för vart ni säger det och vilka som är i närheten!

Varför stå och snacka skit om någon annan som sitter i rummet intill (som dessutom hör alltihop)? Då kan man väll f*rbaske mig förflytta häcken dit och säga det rakt ut till personen som det handlar om, om man nu absolut måste säga det just då! Annars kan man gott knipa igen käften...


Nu äré helg igen!

Då var det helg igen, vilket känns ganska skönt på ett vis. Den större delen av denna helg "försvinner" dock, vi är med och arrangerar puben som är i Norrflärke i helgen. Och det är en del som ska göras, egentligen skulle jag har varit där ikväll också. Men jag bestämde mig för att avstå eftersom det är en hel del smärta idag, känns även som att chansen att jag kan delta i morgon är större om jag avstår att delta i kvällens aktiviteter.





En liten bild

Det har blivit så fattigt med bilder i den här bloggen så nu tänkte bjuda på en bild. En bild på en blomma m. kruka som jag fick av svärmor när vi var till stan i helgen.


Det känns...

Känns väldigt skönt med en ledig dag!
Dels för att det känns bättre att vara hemma när man mår illa och dels för att jag har en hel del som tar upp min tankeverksamhet just nu. Det är en hel del som ska ordnas och en hel del som ska förberedas, det känns som ett enda kaos alltihop. Men förhoppningsvis leder det till något positivt!


Helgen har varit fullbokad!

Denna helg har verkligen varit fylld av aktiviteter, på tok för mycket för mig egentligen och det känns kan jag lova! Men ack så trevligt jag har haft det istället!

Igår åkte jag och svärmor in till stan för att inhandla en del saker som vi var i behov av, vilket verkligen tog tid. Hade nog gått betydligt fortare om jag hade åkt själv, men inte alls lika trevligt. Kom inte hem förrän strax efter 20.00, hade då nästan varit hemifrån i 12 timmar. Vilket är ovanligt för att vara mig!

Och idag hade vi planerat in att åka upp till Åsele/Varpsjö för att hälsa på hela tjocka släkten, okej hela släkten var väll att ta i. Det var bara 3 hus som fick äran denna gång att få besök av oss, det är så otroligt svårt att hinna besöka alla på en och samma dag. Vi blev bjudna på palt´n av mamma innan vi åkte hem, så vi slapp åka hem hungriga denna gång också. Tusen tack för den goda maten!

Så nu är det mest bara att plocka fram lite kläder tills imorgon, dusch, piss & lägg sigg så att man är på benen i morgon igen!


RSS 2.0