Ny vecka, nya utmaningar!

Idag är det egentligen min första studiedag, tjuvstartade redan när jag fick den ena boken förra veckan. Det är fort gjort att man hamnar efter ändå.

Så nu är det mest jobb och pluggning som står på schemat, ska bli spännande att se hur det går. Har jag tagit mig vatten över huvudet? Det återstår att se!


Mössa med posten!



För inte så länge sedan såg jag en mössa i Hemmets Journal som jag ville, så jag ringde till min kära mor som är en händig kvinna och vips så damp den ner i brevlådan bara några dagar efteråt.


Bilder från gårdagen!

Igår var det en konstig dag. Efter frukotsten hade jag tänkt ta mig en promenad eftersom det så otroligt vackert ut, men ringde till gubben och fick informationen att blåste ganska mycket. Så det blev till att skippa promenaden. Och sen under eftermiddagen började det snöa, ja det vara ganska så konstigt alltihop...





En halv vecka?!

Denna arbetsdag har känts fruktansvärt låång, det har känts som ungefär en halv vecka. Började dagen med att försova mig, blev en kvart sen till jobbet. Det gjorde absolut ingenting, men det kändes surt eftersom jag ville göra helg tidigt.

Känner mig fortfarande fruktansvärt slö/sliten, har nog inte återhämtat mig efter förkylningen ännu. Så det får bli en lugn helg i helgen.

Ikväll blir det till att plugga lite medans sambon bastar, sen blir det mys framför tv:n tillsamans med en Bäck-film och en godispåse. Det var länge sen sist så det ska bli skönt, ska njuta så mycket som jag bara kan!

Trevlig helg!


Kanon skönt!

Känns riktigt härligt att vara tillbaks på jobbet. Blir extra roligt när man varit så saknad, tydligen märks det väldigt väl när jag inte är på plats. Men men, det är ju bara kul. Hade varit värre om det bara vore suck och stön när man kom tillbaks...


Bilder från dagen!

Passade på att fota lite i morse när jag ändå bara väntade på att läkarn skulle ringa.







Bilderna här nedan, är tagna under eftermiddagen när jag var på väg hem från svärmor.







Imorgon väntar jobbet :-)

Känner mig betydligt piggare idag, har orkat stöka på här hemma. Så nu har jag lyckats packat ner ljusstakarna i alla fall. Bara julgardiner och lite annat som är kvar, men tids nog får jag nog göra det också. För det lär väll inte vara någon som kommer och tar det jobbet för mig?!

Har även lyckats ta mig igenom ett lätt träningspass på 30 minuter, så nu rinner svetten. Ska bli skönt med en dusch!


Provsvar

Känner mig lite nervös, sitter och väntar på att läkarn ska ringa för att meddela mig provsvaren. På ett vis vore det så himla skönt om åtminstonde något av alla prov kunde visa något, så att man kan få en liten liten förklaring i alla fall. Men jag vågar inte riktigt hoppas på det, känns som jag skulle bli alldeles för besviken om inte något av proven visade något!


Den 31/1 smäller det!

Fick precis bekräftat att jag får börja studera på måndag via Mirio :-) Så nu hoppas jag att det kan få mig att må bättre, när jag får göra något av dötiden som jag har alltför ofta när kroppen inte vill vara med!

Första kursen blir Administration B (där bla lönehantering ingår) och Organisation och ledarskap. Nu börjar ett nytt kapitel i livet, vilket jag gillar!


Så det kan gå!

I torsdags både trodde jag och hoppades på att jag skulle vara på benen redan på fredagen igen, men nu är det måndag och snarare sämre.

Vaknade i natt av jag hade svårt för att andas, näsan var full med snor och halsen kändes aningens svullen. Och inte nog med det så frös jag som aldrig för, har visst åkt på en riktigt förkyling med febran också...

Så när sambon klev upp vid 5-tiden var det bara till att stiga upp för att försöka få i sig något innan tabletterna intogs. Lyckades tack och lov somna om en stund innan jag steg upp för att åka iväg till jobbet, men det var bara till att inse att jag tyvärr inte hade något på jobbet att göra idag efter ett par ostadiga steg.

Nu känner jag mig riktigt glad för att jag inte åkte till jobbet trots allt, speciellt efter apoteksbesöket som verkligen tog knäcken på mig. Har legat som en klubbad säl sedan jag kom hem.


Det positiva är i alla fall att vi har många fina dagar att vänta oss framöver!


Att skriva på beställning?!

Skrivandet har alltid legat lätt till hands i mitt liv, det har blivit många dikter och många,många sidor i dagboken. Skrivandet har gjort att jag tagit mig igenom livets gång, utan den är det tveksamt om jag skulle klarat mig!

Men att skriva på beställning är en helt annan sak!
Håller på med ett brev till Miwa från oss bybor och det känns så svårt helt plötsligt. Hur ska jag folmulera mig? Hur hittar jag den röda tråden? Har jag tagit mig vatten över huvudet när jag tog på mig detta uppdrag? Nej, nog ska jag väll klara av det. Kanske bara måste ge det lite tid, skriva, sudda, skriva ny ord & meningar, tillslut måste jag väll få ihop något?!


Det är helt sanslöst!

Blir aninges less, känns som att jag håller på att bli tokigt snart. Det kryper i benen på mig, börjar vara riktigt rastlös. Känner mig fortfarande inte bättre.

Sov till klockan 14.00 när gubben kom hem och lyckades få liv i mig, kanske gårdagens kväll tog knäcken på mig. Blev bjuden till ett sexparty, eftersom det var både nära och mycket roligt att jag blev tillfrågad om jag ville komma. Så kändes det som att det inte var mer än rätt att passa på, annars kanske man aldrig blir tillfrågad igen heller. Hur som helst var det riktigt kul att få komma ut och träffa annat folk än arbetskamrater och sambons släktingar!

Som sagt var så behöver man roa sig lite än om det tar på för att klara av att leva ett liv med ständig smärta!


Löneadministration

Det ringde precis en karl från vuxenutbildningen i Ö-vik, kul att höra något om kurserna som jag sökt. Det var dock inte lika roligt att de inte hade löneadministration, så vi blev tvungen att stuva om lite i kursupplägget. Vilket egentligen endast leder till att jag avslutar mina studier ca 5 veckor tidigare än beräknat.

Men som tur är så ingår det en del löneadministartion i personaladministrationskursen, så jag går inte helt bet på den biten. Så nu är det bara till att vänta och hoppas att det kommer ett brev från Mirio snart, samt att jag får börja studera som planerat!

Det känns helt underbart att ha lyckats lägga upp en plan för att komma vidare i livet :-)


Alla lösningar är bra förutom de dåliga!

Igår när jag skulle ta mig till parkering där bilen stod så klarade jag inte utav att bära ryggsäcken och hade jag hade inte direkt någon som jag kunde be om hjälp, så jag klurade länge på hur jag skulle lösa problemet. För väskan behövde jag ta med mig hem, hade en hel del grejor i den som jag absolut inte kunde hjälpa. Tillslut tog jag en av mina koftor och knöt fast i ryggsäcken så att jag kunde dra den istället, kan lova att det gick betydligt bättre!



Man får inte vara dumt inte, det är många gånger jag måste hitta på olika lösningar för att jag ska klara av att utföra vissa saker för egen maskin.


Vackert väder!

Både i förrgår och igår hade vi ganska vackert väder, dock inte lika fint idag. Bilderna som jag bjuder på är tagna den 19 januari.








Hur ska man ligga?

Hur ska man ligga under en sådan natt som varit en ren och skär plåga rakt igenom? Skiten som kom igår verkar inte riktigt vilja gå över än, inte så lågt ögat och känseln kan nå i alla fall. Har beslutat mig för att stanna hemma idag, det är absolut inte värt att sätta sig bilen och riskera både mitt & andras liv bara för att komma till jobbet. Än om jag tycker att det är riktigt roligt att jobba och jag trivs numera riktigt bra på jobbet nu igen, vilket känns helt underbart.

Är så glad för att jag klarade av "häxan", stod ut, ställde krav, sa ifrån och att jag äntligen åter igen får trivas på jobbet!


Skrämmande dag!

Idag har det varit en konstig dag!

Suttit i många samtal & en del av dem har varit långa samtal, det har bland annat diskuterats en massa tråkigheter.

Kände vid lunch tid att det inte riktigt var någon bra dag med maskineriet och en tag innan jag skulle göra kväll för att åka hem blev jag alldeles konstig... En fruktansvärd smärta i både nacke och rygg, en smärta som inte riktigt går att förklara. Men minsta lilla rörelse var en ren tortyr och det strålade ut i både ben och armar, samtidigt som jag blev alldeles borta i huvudet och benen som inte riktigt ville bära.

Så det var bara till att försöka ta sig till en stol och sätta sig för att lista ut hur jag skulle lösa situationen, samtidigt som jag ringde sambon för att höra vart de var. Och som tur var så svängde Per in så att jag kunde få en privatchaufför, så att jag kunde ta mig hem för att ta en dunderkur och bädda ner mig. Som tur har kuren äntligen börjat lindrat smärtorna men det är knappt att jag orkar hålla upp ryggen och nacken.

Hoppas verkligen att jag hinner bli bättre tills imorgon så att jag kan bege mig till jobbet!

Pssst... Hade egentligen tänkt visa er ett gäng bilder ikväll men jag tror det får bli en annan dag när jag har mer krafter. 


Tacksam för tipset!

Som jag skrev tidigare så hade vi en skovisning på skolan idag, det var jobi som stod för den. Kan lova att det verkligen kändes att det var en helt annan kvalité än vad man är van att gå med. Jag passade på att slå till på 2 par direkt, vilket landade på 1 698 kronor men det kan det väll vara värt?! Hoppas att leveransen går snabbt.

Fick även ett tips från Moa idag, om en hemsida (www.girafofsweden.se). Det är en tjej som lever med en whiplaschskada som har tagit fram bland annat en krage, som jag klickade hem för att prova. Så håll tummarna för att den även kan hjälpa mig i min vardag! Väntar med spänning på den...


Vad har dagen att erbjuda?

Veckans lediga dag, känns långt ifrån som en ledig dag...
Måste packetera servetter, sen bär det iväg på jobbet ett sväng för en skovisning (behöver nya arbetsskor) och därefter bär det direkt av till frissan för att klippa till mig.

Men jag slipper i alla fall middagen denna dag, svärmor har bjudit hem oss på palt´n/kamser´n. Det ska nog smaka riktigt bra med palt´n och dessutom när man både slipper tillagning och disken! Kan det bli bättre?


Bättre än förväntat!

Jag säger det igen, vilket flyt jag haft hittills i år!
 Det gick bättre än förväntat hos tandläkaren, jag slapp rotfyllningen.

Hon började med att testa om jag kände pirrningar eller smärta i tanden, blev lite nervös eftersom jag inte kände något vid de första försöken men tillslut så kände jag litegrann på två ställen. Det var ett tecken på att tanden levde, så då kunde hon bara laga det enorma hålet.

Så efter ca 1 500 kr mindre är min mun i gott skick igen, tror att jag lyckades drar ner på kostnaden när jaag avstod bedövningen. Och det gick hur som helst, trodde att det skulle göra ont. Men kände endast vid enstaka tillfällen att det gjorde en aningen ont, inte mycket att orda om eller ta bedövning för.

Det känns fruktansvärt ovant med tanden som är hel och ingen vass kant som "skär" i tungan nu och då.


Trötter besöker tandhygenist & tandläkare

Igår besökte jag tandhygenisten, blev riktigt överraskad. Hon tyckte att det såg bra ut för att vara så länge sedan jag besökte tandvården, hon meddelade även att jag hade haft tur med tanke på hur många lagningar jag gjort i mina tidigare år.

Dommen: En hel del tandsten (men de har väll de flesta), en tand som hon blev rådvill på (så vi avvaktar tandläkarens dom) och en riktig elaking. Hålet behöver mest troligtvis rotfyllas, så i så fall blir det väll i flera steg och fler besök. Eftersom hon tyckte att detta skulle behövas åtgärdas ganska omgående så fick jag tid redan idag, så idag lär jag väll få veta hur vi går vidare. Och det bästa utav allt är att jag fick den tandläkare jag blivit tipsad om, hon som ska vara så bra och försiktig.

Efter besöket hos folktandvården blev jag så fruktansvärt trött, en trött ett nockade mig totalt. En trötthet som slår mig lite nu & då, kan sova hur länge och hur mycket som helst. Lite svårt att förstå denna trötthet för dem som inte är i samma situation, men förhoppningsvis kan jag snart få en förklaring till den. Så igår kväll blev det endast middag innan jag kastade omkull mig på sängen, där jag somnade. Vaknade till vid 20.30 så då var det bara till att borsta tänderna, för att sedan somna om igen.

Nu... Ny dag & ny tag!  


Ännu ett bakslag för miljön

Tänkte bjuda på insändaren som jag skickat in till ÖA. Det togs även upp på bymötet igår och det är inte så många som är speciellt glad över att den mobila återvinningen dragits in, så det blev bestämt att jag skulle göra en skrivelse till MIWA ifrån bystämman. Så nu har jag lite grann att både klura och knåpa ihop.



Sorkelsson!

Nu har jag äntligen lyckats ta tag i att spola mina öron med revaxör, så nu hoppas jag det blir någon bättring!

De har klagat på mig på jobbet att jag hör så fruktansvärt dåligt och tjatat på mig länge att jag borde rengöra dem, så nu kanske de blir nöjda.

Ibland kan det bli så himla tokigt när man hör fel, men tur att man oftast kan skratta åt de sen. Det var som när det ringde en kvinna och ville prata med chen min och jag frågade minst 3 gånger vad hennes efternamn var, jag hörde Sorkelsson och tyckte att det kunde väll inte stämma. Men tillslut vågade inte fråga en gång till så jag skrev förnamnet, efternamnet och telefonnumret till denna människa på en lapp till chefen. När jag lämnade ifrån mig lappen så började chefen skratta och informerade mig om att hon inte hette Sorkelsson, utan Torkelsson.


Oväntat besök :-)

Vi fick oväntat besök idag, till min stora glädje var det brorsan och hans sambo som tittade in utan förvarning. Visste inte ens att de skulle till Ö-vik i helgen, men ack så roligt att de tittade förbi. Blev riktigt glad av besöket, lite synd att vi var så stressad bara eftersom vi hade bymöte ikväll. Men kaffe och kakor hann vi med ändå!


Dagens middag!


Idag fick jag för mig att prova att laga till en långpannepaj med bacon, receptet fick jag med i veckans Hemmets veckotidning.



Följande behövs till degen: 250 g smör och 6 dl vetemjöl.

Följande behövs till fyllningen: 800 g  köttfärs, 1-2 gula lökar, 1 dl passerade tomater, 2 dl vitt eller rött vin (gärna matlagningsvin) och 1 msk torkad timjan eller oregano.

Följande behövs till toppingen: 140 g bacon, 200 g champinjoner, 2 paprikor (gärna 2 olika färger), 4 ägg, 5 dl crème fraiche och 300 g riven ost.

Gör så här:
1.
Pajdeg: Smältsmöret och rör ner mjölet till en fast pajdeg. Tryck ut degen i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda pajskalet i 10 minuter i nedre delen av ugnen, 200 grader.

2. Fyllning: Bryn färsen och den hackade löken. Tillsätt tomater och vin, låt puttra under omrörning. Smaka av med peppar, salt, lite socker och timjan eller oregano. Bred ut färsen i pajskalet.

3. Klipp bacon i bitar och stek dem knapriga tillsammans med halverade champinjoner, låt allt rinna av på hushållspapper. Kärna ur och skär paprika i tärningar eller ringar.

4. Vispa ihop ägg och crème fraiche, vänd ner osten och häll allt över färsen. Lägg på paprika, champinjoner och bacon i rader ovanpå. Grädda (200 grader) pajen i ca 30-35 minuter på andra falsen nerifrån.


Utan luckor & lådor

I morse komme Anny och hämtade våra köksluckor och kökslådor, för att ta med sig dem in till skolan. de har något projektarbete som de måste göra och eftersom de har för fina luckor så frågade hon oss om hon fick måla våra. Och det tackar man ju inte nej till!








Ännu ett bakslag för miljön

Rubriken på min insändare till ÖA som kom med i tidningen idag, riktigt bra tycker jag.

Nu har jag gjort allt jag kan (har även pratat med MIWA) för att vissa att jag inte är nöjd med att de dragit in den mobila återvinningsstationen här i Kubbe.

Så nu hoppas jag att alla ni som bor i Kubbe/Norrflärke gör det ni kan, ju fler som gör sin röst hörd desto bättre!


Nu är det bara att vänta & se!

Sådär då var proverna tagna, nu är det bara att invänta svaren. Känns som att det kan bli en lång väntan, vill veta NU!

Idag när jag satte mig ner på lunchen och skulle skriva ansökan till kurserna så upptäckte jag att en av dem inte fanns i Ö-vik, vilken besvikelse. Vet inte hur jag bar mig åt igår, måste ju ha kommit åt någon knapp igår så att jag kom in i en annan ort när jag hittade den kursen. Så nu är det bara till att plocka ihop fler kortkurser istället, så att jag får läsa det mesta av det som ingick i kursen som jag egentligen ville läsa. Det är vad jag hade tänkt roa mig med ikväll, så att jag har ansökan klar och kan posta den imorgon. Vill börja så fort som möjligt!


Jippi Jahoo!


Bjuder på ännu ett kort från idag.

Äntligen har jag lyckats få till ett bank ID så att jag kan ta mig in på apotekets hemsida för att kolla upp mina recept osv. Hittils verkar sidan var bra att ha tillgång till, kan bland annat se vad medicinerna går på. Inte så dumt!

Har även lyckats hitta ansökningblanketten till kurserna som jag kollat upp, så nu ärr det bara att slå sig ner och fundera ut en plan på hur jag ska lägga upp det. Vilken kurs jag vill börja med osv. Ska bli spännande, jag hoppas verkligen att jag får läse de kurser som jag är intresserad av!


Tillåtelse att bara vara!



Idag är det ingen roligt dag, så här har det inte hänt så mycket. Eftersom maskineriet inte riktigt vill som jag vill så har jag tillåtit mig själv att bara vara idag.

Vi började dagen med sovmorgon och sedan fortsatte jag med att läsa en bra tidning innan jag steg upp strax före klockan 12. Åt lite innan jag la om kull mig på soffan för att titta lite på tv:n och läsa på om kurserna jag hittat. Har kommit fram till vad jag vill läsa och vad jag kan ha nytta av. Så nu återstår det bara att söka och förhoppningsvis bli antagen till dem.


Läkarbesöket

Det är blandade känslor efter läkarbesöket. Känns inte riktigt som att vi kommit framåt, men skulle i alla fall få ta 33 prover nu på torsdag. Får väll vänta och se om det visar något och om jag får mer hjälp så att det känns som att vi kommer framåt.

Den här migränsprayen skulle jag tydligen inte använda, händer det samma sak (huvudvärk, suddig syn/syn bortfall och tillfällig "halvsides förlamning") igen och oftare så tyckte han att vi skulle ta en ny magnetröntgen istället.

Skulle trappa ner med tabletten som jag inte tycker fungerar, fick ingen annan att prova för att testa om signalerna till hjärna går att lura. Däremot skrev han ut ännu mer av de starkaste (trots att han skrev ut dem i fredags) och alvedon, känns lite skrämmande. Tur man inte är självmordsbenägen.

Visst är det bra att de skriver ut tabletter om man verkligen behöver dem, men nu frågade jag faktiskt efter om vi kunde se om vi kunde hitta en annan medicin som inte är lika stark & beroendeframkallande som den jag har. Tycker det är bättre att prova andra alternativ före man väljer min nuvarande tablett, speciellt eftersom jag är så pass ung!

För ung?!
Fick även höra varför jag inte fått komma till någon som är specialist på mediciner, jag är för ung för smärtstillande. Har ni hört något så dumt?

Visst är jag ung, men det har visat sig efter dessa år att jag inte klarar mig utan smärtlindring. Det borde väll snarare vara viktigare att få träffa en specialist när man är ung, så att man kanske får rätt behandling/mediciner!

För ung för smärtstillande, vad gör de när de skriver ut de här starkare åt mig gång på gång?! Det är väll också smärtstillande. Nej, jag får inte detta att gå ihop.

Får nog vänta på provsvaren innan jag kan komma fram till om denna läkare kan hjälpa mig vidare!


Bristande kommuntikation blev kostsamt för min del!

Natten har bestått av ett ständigt kräkande, inte magsjuka som de flesta tänker på. Eftersom jag med all säkerhet kunde säga att det berodde på smärtorna i nacken/tabletterna mot smärtorna så begav jag mig till jobbet i morse trots tröttheten som bor i kroppen.

Hade behövt en lugn dag idag, känns det som men jag fick en rätt så stressig dag. Därför beslutade jag mig för att jag tar lite sovmorgon imorgon, jag orkar inte åka till jobbet före läkarbesöket som är vid 10.30. Och för det andra så känns det rätt meningslöst att åka till jobbet om jag skulle börja 09.40, hinner ju inte mer än börja så ska jag stoppa in mig i bilen för att åka iväg igen.

Ännu mer vila efter gör nog susen efter fredagens insatts! Har inte lyckats återhämta mig än, är däremot förvånade över att jag är på benen idag. Kanske är för att jag absolut inte har gjort någonting sedan jag kom hem från jobbet i fredags.

Känns i alla fall riktigt skönt att ha fått diskutera situationen som blev med ansvariga och som många andra gånger visade det, att det är brist på kommunikationen mellan olika "enheter"!


Åter till det normala!

Så där då har äntligen våra studerande anlänt, kan inte annat än säga att det känns riktigt bra!

Efter nattens plågor hade jag dock behövt en lugnare dag, men det var bara till att bita ihop och göra så gott det gick. Vid terminsstarter är det en hel del jobb med CSN, inte varken de roligaste eller lättsamaste att ha kontakt med. Speciellt inte när de inte ens själv vet vad de vill veta/få in!


Maskineriet har strejkat medans hjärnkontoret har legat i!

Även idag har det varit en tuff dag med maskineriet, men huvudet har legat i.

Känner mig sugen på att studera, på sidan om jobbet alltså. Jag har ju så mycket dö tid när jag inte är speciellt pigg och helst bara ska hålla mig lugn & vila.Varför inte passa på att utnyttja den tiden till att läsa någon kurs på distans?! Då slår jag ju två flugor i en smäll, jag håller mig lugn samtidigt som jag både gör och lär mig något.

Så idag har jag roat mig med att undersöka vad det finns för kurser på distans mot Ö-vik, där man får göra examinationen/prov. Har hittat ganska många som är väldigt intressanta, så nu är det bara för mig att läsa på och komma fram till hur jag vill lägga upp det och vad jag ska satsa på i första hand.


Kakfat & fika gäster

Igår bjöd vi hit Ylva, Tobias & Björn på fika. Hade en riktigt trevlig kväll, än fast jag både var knäckt och trött. Det är inte ofta vi får främmande eller att det passar när vi försöker bjuda hit några, så denna gång kändes det lyckat när det gick vägen hela vägen.

Det var annat förra året...
När vi bjöd hit ett par ett flertal gånger och hade bestämt dag & tid ett flertal gånger men de dök aldrig upp, vissa gånger hörde de inte ens av sig för att meddela att det inte blev något. Efter ett par gånger när det blir så, så ids man inte engagera sig mer i dem.



Det här fina kakfatet fick jag i julklapp av svärmor.
 kakorna fick jag dock baka själv.




Alla sorter rymdes inte, trots att vi inte tog fram allt så det fick bli ett fat till.


Fortsättning 7/1 -2011

Här kommer det fler bilder fårn i fredags.




Det kom en hel del snö bara ifrån torsdag till fredag, i torsdag var ju inte ens sitsen täckt.






Jahapp, bara till att putsa till gården igen.


Dagens bilder!

Var tvungen att åka till jobbet idag för att byta portkoder, eftersom jag glömde det i onsdags. Och för att våra studerande som anländer redan i kväll så var det bara till att åka dit trots vädret.

Var dock smart och åkte strax efter att plogbilen kört förbi nere på vägen, så det gick bra ända tills jag kom till jobbet. Trots att jag inte var speciellt tidig så var det oskottat, vilket ledde till att jag satt fast innan slutet. Och givetvis på en mycket olämplig plats, jag stod helt enkelt iväg för mjölkbilen.

Och inte en kotte så långt ögat kan nå och strax efter mig så kom våran husmor, även hon körde fast. Två stycken med mycket risiga ryggar och en även med en kass nacke. Hur som helst så var det ju bara till att sätta igång & skotta innan mjölkbilden skulle anlända.


Det kändes rätt så hopplöst, det syntes knappt att man hade tagit ett spadtag.


Kom fram till att bästa lösningar fram att skotta bakom bilen och backa bak så att lastbryggan blev fri, för att sedan ringa efter den som ansvarade för snöskottningen.

Som ni ser på bilden så blev det ju en bra bit som jag fick lov att skotta, det tog mig ca 45-50 minuter. Men sen var det kört, ryggen och nacken rök på kuppen. Så det var bara till att ringa läkarstation för att få smärtstillande, tack och lov för den lindringen. Kan lova att det blev ett par ramsor...






När jag skulle gå in till kontoret för att lämna några grejor och hämta en spade innan snöskottningen så gick snön nästan ända upp till knäskålarna på vissa ställen.




Det andra bilen som fastnade.


När jag skulle ta mig upp till denna dörr, så tänkte jag mig för riktigt noga och ändå höll det att gå på tok. Tog tag i räcket för att ha stöd utifall att jag skulle missa någon trappsteg, de gick helt enkelt inte att se. Och vips så kände jag något under foten, en spade, så det var väll tur att det var en hel del snö så att man inte fick den i huvve mitt i alltihop.

Nu är det dax för natt-tabletterna och sen ska jag krypa ner i säng, resten av bilderna får vi ta en annan dag.


Mera bilder från gårdagen!




Ca 25 cm snö.


Ca 27,5 cm snö.








Är det tomten som börjat letat sig hemmåt?


Jimmy påväg till garaget för att på börjar snöskottningen, här plogar han backen med sparken.


Den här varma goa mössan fick jag av bror min med familj, den är kanon när det är ett sådan skit väder som igår. Igår kväll fick jag verkligen sätta den på prov när det blåste riktigt ordentligt.


Är det konstigt att man känner sig insnöad?!



Foton på snö-ovädret

Ikväll när gubben åkte iväg för att påbörja snöröjningen, så passade jag på att följa med ut en sväng för att fota lite.

Idag har det ju inte varit något härligt väder precis, mycket snö och ett himla blåsväder så det driver ju en hel del.








Nästan 16 cm snö på Golfen.


Altanen inbäddad i all snö som kommit hittils under förra året och i år.





Tror jag bjuder på fler bilder i morgon istället, känner mig alldeles knäckt just nu. Så nu är det lite fika och soffläge som gäller innan det är sängdax.


Migrän!?

Igår var vi bort bjudna på middag hos svärmor, även hennes syster m. familj, Tony och A´s kille var där. Det blev en lång kväll för alla andra förutom jag, jag som var tvungen att åka hem direkt efter maten. Det känns inte så himla kul att umgås med folk när maskineriet värker och smärtar som jag vet inte vad. Och inte blev det direkt bättre av att man knappt sovit under ett gäng nätter.

Men tack och lov så fungerade nässprayen mot huvudvärken igår, en migrän spray som jag aldrig testat tidigare. Och det vore väll himla bra om en del av mina besvär bara beror på migrän (förstår mig rätt). Migrän är väll inte det roligaste och lättsammaste man kan ha, men jämfört med vart mina tankar och funderingar efter de senaste åren har vandrat iväg så är inte migrän hela värden! Så nu hoppas jag att det kanske kan visa sig att en del bekymmer bevisar att det är migrän och ingenting annat!


Vilket flyt!

Det känns som jag haft ett bra flyt sedan vi gick in på 2011, hoppas bara att fortsättningen också blir någorlunda bra. Bättre än de senaste åren, det är väll inte för mycket att önska/begära?!

Nästan det första jag gjorde i måndags var att ringa vårdcentralen för att boka en tid med läkarn, eftersom jag måste förnya en del recept, byta mediciner och diskutera några prover m.m. Hon som ringde upp mig var trevlig och hjälpsam, annat jämfört med de andra gångerna jag har ringt. Då har man nästan fått bråka sig till en tid och den i andra änden har varit både sur och otrevlig. Hur som helst så fick jag en tid relativt snabbt, så nu är det bara att vänta och se vad som händer till veckan. Det negativa med läkarbesöket så snabbt är väll att min ordinarie läkare är tjänstledig, det gillas inte! Men jag får ta det som det är denna gång, för nu måste jag ta tag i medicinbytet bland annat.

Sen ringde en kille från Kontorsvaruhuset i stan för att bestäma en tid för att titta på min arm till datorn som inte fungerar, vilket sliter oerhört mycket på kroppen. Och han kunde komma redan idag, så då byte jag ledig dag. Så nu hoppas jag verkligen att det händer något, för jag vill få min arbetssituation att fungera! Får jag inte det är jag snart rädd att man inte fixar jobba...

Och igår tog jag tag i att ringa folktandvården i Bredbyn, har ju haft så ont i munnen i ca 1/2 år nu. Tänkte att jag skulle ringa och kolla om tandläkarna i Bredbyn tog i mot några nya patienter nu, för några/något år sedan så gjorde de inte det eftersom det tydligen hade för få tandläkare och för många patienter. Hur som helst så skulle jag få träffa en tandhygenist i Bredbyn den 17 januari, sen blir det väll några besök till och ett par 1000-lappar fattigare.

Har ju inte varit hos tandläkarn sen man blev tvungen att betala, bara för att jag blev så fruktansvärt arg på min tandläkare som för övrigt var rätt så hårdhänt också. Vilket inte gör saken direkt bättre! Sen har jag väll egentligen haft ganska lätt för att få hål och äter dessutom en massa tabletter & kräks vilket inte är speciellt bra för tänderna... Så det är väll bäst att ta tag i det nu, än fast det lär kosta skjortan!?


Nyårsafton

Nyår firade vi hemma hos oss, alldeles för oss själva, vilket var rätt så skönt när dagen väl kom. Kändes lite trist först, men innan allt kom och kring så var jag rätt så nöjd med att bara vara vi och dessutom att vi fick vara hemma.


Vi lagade i alla fall till en god middag och dukade lite finare.


Själv kände jag mig rätt så mätt redan innan högg in på förrätten, som blev rostad franska med gubbröra för Jimmys del och ost & skinka för mig.

Till varmrätt gjorde vi marinerad fläskfilé, potatisgratäng och Karl-Johans svampssås.


Här har vi efterrätten, vit chokladmossé (hur det nu stavas).

Sen tog vi det mest bara lungt eftersom jag inte var så pigg, jag slocknade redan vid 22-tiden så Jimmy satt uppe ett tag till för sig själv.

Låter kanske som en tråkig nyår, men ack så pigg vi var dan efter... Det var väl till att ta i, men vi var då i varje fall inte bakis!


Julen 2010

Bjuder på lite fler bilder från julen, det känns som att jag ligger lite efter men vi tar det väll eftersom. Så eventuellt om någon dag som kommer det fler bilder.


En massa god mat.


Själ intog jag soffan eftersom jag hade turen att inte vara allt för pigg.


Och vi hade tydligen varit snäll, för vi fick en hel del klappar.






En av mina favorit julklappar, nu finns det absolut inga hinder att ge sig ut. Det är ju bara att sätta ner rumpan och vila om man blir knäckt efter vägen.


RSS 2.0