Jihoo

Nu har jag äntligen lyckats få in några bilder på våran nya dator, så jag bjuder på en. Sen får ni vänta till en annan dag.


En liten bild från juldagen vid 05.30. Bilden är tagen uppifrån berget och ner över byn, alla ljusglimtar som syns är marschaller som är utställda efter vägen. Riktigt vackert, tyvärr inget som jag upplevde i år men förhoppningsvis kommer det fler år.

Till sist vill jag önska er ett gott slut på 2010 och ett riktigt riktigt GOTT NYTT ÅR!

Pssst, fler bilder kommer. Håll ut!


Ute i det fria

Har precis kommit hem efter en sparktur till svärmor, där det togs en kaffepaus. Hemvägen kändes betydligt längre än väg dit, konstigt det där! Hur går det ihop?

Det var hur som helst ganska skönt att vara ute i den friska luften, dagens motionspass avklarat. Nu är det nog bara till att vila resten av dagen/kvällen.


REA = Massa folk

Det blev en liten stattstripp ändå...
Om jag hittade något?! Jo då, ovanligt mycket för att vara jag. Lyckades hitta 2 par jeans, tröjor m.m. Blev riktigt nöjd med kläderna som jag inhandlade, så nu klarar jag mig ett tag.

Känner mig rätt så knäckt så det blir nog till att bädda ner sig i soffan framför brasan med en bra bok, tack och lov för att jag är ledig i morgon. Kanske ska lyxa på med en sparktur, men det är väll bäst att vänta och se vad vädret & kroppen vill.


Go värmen

Idag kändes det fruktansvärt skönt att slippa åka till jobbet och frysa, utan att få stanna hemma och känna av värmen från brasan i kamin.

Ärligt talat så är jullovet den värsta tiden på jobbet för min del, när värmen dras ner både här och där. Dock inte i arbetsrummen där någon är, men det blir fruktansvärt kyligt ändå.

Igår konstaterade jag att vi som jobbade och frös var bra nog dum som inte tagit ledigt mer!


Miwa - Irriterad & förbannad

MIWA skulle behöva konkurren, som det är nu får det ju bära sig åt som de vill!

Blev en aningens upprörd när jag läste i Tidningen 7 förra veckan att de inte ska ha någon mobil återvinning under hela 2011, inte ens en enda vecka medans vissa har hela 14 veckor på ett år. Minst 1 gång per år tycker jag att de hade kunnat komma hit till oss, för vi bybor lämnar faktiskt in en hel del grejor.

Idag lyckades jag äntligen få tag på dem, hade hoppats på att det var ett förtidigt aprilskämt men inte det. De har helt enkelt dragit in "våran mobila återvinningsstation"

Så nu vill jag uppmana er alla som drabbas av detta att kontakta MIWA eller vill vi sitta och köra ett flertal kilometer för att lämna in grejorna på den mobila återvinningen när den är på annan plats!?

Ärligt talat så tror jag att MIWA har gjort en stor fel bedömning, när de tror att folk ska fortsätta att återvinna/sortera (det som finns på den normala stationen drabbas nog inte) när de måste åka till annan plats. Jag tror att det kommer att eldas mer, sorteras mindre eller kastas i skogen mer... Vill vi leva med en massa skräp i skogen? Nu när folket har lärt sig och blivit bättre på att sortera, ska vi då bli utan den mobila stationen? Nej, nej, nej, detta kommer att bli ännu värre för miljön och den fina naturen!


Helt underbart förutom...

Kylan. Vilken kyla frågar ni er säkert och då säger jag kylan på jobbet, vi har dragit ner på värmen under jullovet. Dock inte i mitt rum tack och lov!

Det kändes riktigt skönt att få återvända till jobbet idag, trots sömnbrist och en ihärdig smärta i nacken som inte velat ge med sig!


Bilder

Hade tänkt passa på att lägga upp lite bilder medans Jimmy är på middag hos sin morfar och hans sambo, men det verka inte bli något. För fröken minns inte vart hon har lagt programmet till kameran, som måste installeras. Så det är väll bara att vänta och se om det dyker upp!


Inte vet jag om jag kan säga att det var en trevlig afton!?

Jag hoppas att ni fick en roligare & trevligare julafton än mig, den blev inte alls som jag hade tänkt mig!

Trots att jag gjorde så gott jag kunde och försökte vara nöjd med god mat och sällskapet, så lyckades ett par sårande ord förstöra dagen/kvällen. Lyckades hålla god min tills vi kommit hem och skulle krypa ner i sängen, där välde tårarna fram. Det gick inte att hejda dem, med andra ord grät jag mig till sömns. Lyckat?!

Än fast jag vet att man inte ska bry sig så gör det så fruktansvärt ont ibland, orkar inte "stänga öronen" & inte bry mig precis varje gång de kommer sådana dumma/korkade/idiotiska kommentarer. Ibland klarar jag inte av att se förbi dem. Så med andra hade jag helst av allt sluppit en del av sällskapet och jag hade helt klart kunnat haft en bättre afton!


GOD JUL!

Det hoppas jag att ni, mina kära läsare får.

Själv blev det inte riktigt som jag tänkt mig, trodde att jag skulle lyckas med att få vara pigg när jag tog ledigt ett par dagar innan jul. Men det var en önskan som inte gick i uppfyllelse, så nu är det väll bara till att försöka orka delta vid middagen i alla fall. Och sen får vi väll se vad som händer, kanske går att bädda ner sig hos svärmor så att inte sambon behöver känna sig så stressad hem.

GOD JUL!


Tråkigt, jobbigt & irriterande!

Denna förbannade kylan är då verkligen ingen höjdare för mig, har en riktig skit dag. Det värker som aldrig förr, vet snart inte vart man ska ta vägen!

Och inte känns det bättre av att man ska bege sig till svärmor, dit vi är bjudna ikväll på god mat och för att träffa sambons gudföräldrar. Nej, det får nog bli en tidig kväll för min del. Känner inte alls för att träffa någon när jag mår så här.


Lösenord och dåligt minne går inte ihop!

Idag när jag satte mig framför datorn och skulle logga in på diverse sidor, så minns jag inte ett enda lösenord. När vi hade den gamla datorn använde jag mig av något som heter, jahapp nu minns jag inte det heller, men det är en sak via norton som samlar alla lösenord till webbsidor. Och det var ju väldigt smidigt, men inte så bra vid sådana här tillfällen.

Men tillslut lyckades jag klura ut lösenordet till en av mina mailadresser så att jag kunnat ordna fram nya lösenord, men usch så tidsödande och irriterande.


Lagomt till jul

Brukar något som man äger ha en förmåga och gå sönder, en liten extra julklapp. Ni vet det går ju så lite pengar i november & december...

Våran julklapp blev en trasig dator (därav den dåliga uppdateringen), upptäckte det i lördags när jag skulle till att betala en räkning. Det kändes inte alls så lägligt, den hade väll kunnat hålla minst ett par dagar till tills man hade hunnit betala räkningarna. Men ické som nické! Men i måndags kväll fick jag mig en trevlig överraskning när Jimmy kom hem från jobbet vid 20-tiden, han hade varit och inhandlat en ny och då kändes det genast mycket bättre kan jag lova! Skrämmande så beroende vi blivit av datorn och då sitter vi ändå inte allt för mycket framför den.


Skrämmande fort!

Oj, vad länge sedan jag skrev. Tiden går skrämmande fort, har haft allt för mycket att göra och för lite ork, det har helt enkelt inte gått ihop med andra ord.

Som jag skrev i något inlägg tidigare så har vi hållit på att göra om inne på mitt kontor, samtidigt som det varit en fullt om med andra arbetsuppgifter som var viktigt att få gjord innan våra studerande gick på jullov. Vilket det gjorde igår, så då blev det först julbord på kvällen och sedan julavslutning i gympasalen med stipendium, julspel & några tal. En riktigt trevlig kväll med andra ord.

Men idag fick jag ta mitt förnuft till fånga och stanna hemma, vågade inte ta risken att ge mig ut i trafiken med detta väder och kroppen som inte riktigt vill vara med idag. Skulle aldrig kunna förlåta mig själv om det hände något, så då blev beslutet rätt så enkelt!


Dec. 12, 2010 Gårdagens inlägg

Som tyvärr inte gick att publicera igår, så jag bjuder på det nu istället...

Vi hade en trevlig kväll på folkan i går med trevligt sällskap, god mat & goda drycker. Det tråkiga är att någon lyckades kliva på min olycksdrabbade vänster fog med en sylvass klack, så det blev rakt sår och gör riktigt ont i igen *suck*. Men det känns i alla fulla fall skönt att det inte var självförvållat!

Virrpannan Therese lyckades glömma mobilen i Varpsjö, blir så irriterad på mig själv. Begriper inte hur jag bar mig åt. Och inte har jag lyckats gräva fram någon väckarklocka, så det blir till att stiga upp samtidigt som gubben i morgon. Vill ju inte riskera att försova mig och bli sen till jobbet. Men ett par dagar kan det vara ganska skönt att vara utan telefon, inget ont som inte har något gott med sig!


Lyckades slutföra wienerbitarna ikväll, som jag påbörjade i onsdags. Blev lite pysslande och kladdigt.


Ja, så här kan man se ut om man inte tänker sig för...


Efter ett par långa ramsor...

Yes, äntligen lyckades jag få till servetterna som jag hållit på med i ca 4 dagar! Känns riktigt skönt att jag verkligen hann få till det innan morgondagen, som var sista chansen.

Men nu tror jag att jag ska förska vila resten av kvällen, för i morgon vankas det julbord!


Det gillar vi!

Idag har det varit riktigt skönt ute, inte alltför många minusgrader. Det gillar min kropp, går och väntar på att den ska vänja sig med kylan igen men det verka ta tid!


Omorganisation


I morse tog det emot att åka iväg på jobbet, när termometern står på minus 22 grader då känner jag mest bara för att kura ner mig i soffan och elda i kaminen. Men idag var det bara att bita ihop och åka iväg.

Håller på att omorganisera på jobbet lite, vilket leder till att det ska göras om en del inne på mitt kontor. Kom väll inte direkt lägligt, känns egentligen inte ha tid med det just nu. Men men det får ta den tid det tar, tänker då inte dräpa mig själv på kuppen!

Lyckades i alla fulla fall gör kväll i en vettig tid idag, så att jag hann med ett besök på apoteket. Så nu känns det som att livet leker igen, trots att det blev dyrt denna gång! Men är väll snart uppe i högkostnadsskydde igen, så det är väll bara att bita ihop tills dess.


Hoppas på en kort dag!

Det är vad jag går och hoppas på idag. Igår blev det en lång dag, som tyvärr du knäcken på en. Så det blev bara en massa vila igår kväll, trots att det finns 1000 saker att hugga tag i. Det värsta är väll att det lär finnas kvar.

Måste försöka hålla mig lugn så att jag orkar med julbordet till helgen *längtar*.


Vi har en Nické Nyfiken...

Som bor hemma hos oss. Han får dock ta mycket skäll när man är på dåligt humör (sambon får desto mindre) och han är väldigt bra som sällskap när man har det riktigt besvärligt med värken och illamåendet. Då kan det vara skönt med lite sällskap än om det inte är en levande människa.

Idag kom jag på att jag hade en jäst som höll på att gå ut så jag skulle kasta ihop lite bullar, men det bara jävlades så sambon gick och hämtade Nické. Och då kan man ju inte hålla sig ifrån att dra på smilbanden...


En glad och en allvarlig bagare.


Suck, det här gick då ingé vidare...




Men tillslut, efter ett par långa ramsor, blev det faktiskt bullar som dessutom var ganska goda.


Julklappar

Idag tog vi oss i kragen och åkte in till stan för att inhandla majoriteten av de kvarvarande julklapparna, lika bra att göra upp det. För ju närmre jul man kommer så lär det bara bli värre & värre på stan, det var nog mycket folk i dag. Det är en ren pina att behöva gå, tror jag för göra bort julklapparna tidigare nästa år eller beställa alla klappar hemifrån.


Vad skulle man göra?

Snart är det äntligen fredag, det känns verkligen som det behövs! Smärtorna som började förra torsdagen har blivit aningens bättre, men ack vad det tar på krafterna. Har inte fått sova så mycket de här två senaste veckorna pga smärtorna, som gjort att jag vaknat ofta och gjort så att jag måste fylla på kroppen med tabletter på natten/tidig morgon. Så helgen är efterlängtad, men är fruktansvärt glad för att jag kunnat vara på jobbet denna vecka.

Det är en massa snälla änglar utan vingar som hjälpt mig både med det ena & det andra på jobbet, så att det har gått vägen. Vad skulle man göra utan alla dessa snälla personer som man har runt omkring sig?! 


Gott, gotti, gott, gott

Det går lite trögt med julbaket, det är rygg och nackeländet som ställer till det. Men det får väll helt enkelt bli det de blir i år, känns lite tråkigt när man inte orkar med det man vill. Men det är väll bara att försöka accepter läget.


Havrekakor med nougat.


Dumlekakor med nobless.


RSS 2.0