Målning

I helgen har det målats en del, dock inte allt för mycket pga värmen och allt annat som också ska göras. Men vi har i alla fall kommit en bit på vägen, har även insett att detta kommer att gå fint. Vi hinner helt enkelt så mycket som vi hinner i år och vi kommer alla gånger att få utsidan av huset färdigt. Resten får vi ta när det finns tid & lust...



Bad, bad & åter bad

Har faktisk hunnit med att bada två gånger denna säsong, än om jag gärna hade haft ett par grader varmare i vattnet (vi har haft ca 24-26 grader).

I lördags besökte vi Åke & Gunilla, där vi först blev bjudna på en åktur med båt och fika ute på sjön. Därefter blev det bad för hela slanten vid deras badplats. En riktigt trevlig & skön lördag, med trevligt sällskap!



Laddar



Håller på att ladda upp inför dagens arbete (ska påbörja årets husmålning), medans jag väntar på att sambon ska vakna och sen blir det förhoppningsvis frukost ute på altanen idag också.

Sommarbilder

Några bilder från Jimmys födelsedag.

Dagen började med lite diverse arbete, bland annat så fick han lov att gå ut & fixa till de vackra hålet som vi fått i altanen. Så att ingen skulle bryta något ben eller något annat...

Sen på eftermiddagen satte det igång, gästerna dök upp eftersom och allt flöt på till ca 21.30.











Igår blev det frukost strax före kl 9.00 ute på altane, riktigt skönt kan jag lova.

Skyll på & Grattis

Ja här har det varit tomt ett tag, får skylla på det vackra vädret vi fått ära att uppleva. Intresset att besöka datorn har helt enkelt inte infunnit sig.

'

Men jag får väll börja med att gratulera Emil & Jimmy i efterskott som fyllde år i torsdags, hoppas att ni hade en trevlig dag!



Jag bjuder på några bilder!

Känner inte för att skriva så mycket, men jag kan nog allt dela med mig av ett par bilder... Så se & njut!












Bakning

De senaste dagarna har jag helt gått upp i bakningen, så jag har som inte hunnit med så mycket annat. Har laddat upp inför våra födelsedagar och sommaren som ser ut att ha kommit nu, nog kan det väll vara trevlig med lite gott fika om man får några gäster?!


Och självklart gjorde jag dammsugare, som har blivit så populära här.

Tyvärr har det inte blivit tagna så många bilder, däremot  har det hunnit bli ett par kaksorter. Så nu är det bara främmandet som fattas...

Låg

Känner mig lite låg eller lite & lite...

Många minnen som har hoppat fram igen, som trycker ner mig under ytan. Försöker att inte tänka & fundera allt för mycket, men det är inte alltid det lättaste att bryta av tankarna & funderingarna.

Vissa saker/händelser hade varit skönt att bara få glömma bort, men tyvärr är det inte så enkelt. Det är bara att lära sig att leva med det, det finns inget annat alternativ.

Ja, jag ska fixa det här! Vissa stunder är bara svårare än andra...

Bakdag

Idag är det en riktig bakdag, hela förmiddagen har jag stått i köket & bakat. Resultaten har varit blandade, en kaka blev helt okej medans den andra blev totalt misslyckad. 

  
Blir så irriterad på ugnen när den ska grädda så ojämnt. Och sen spelar det ingen roll hur jämnt & fint jag sprider ut smeten i långpannan så är nästan all smet liks förbenat i ena långänden av långpannan. Kan inte bli annat än misslyckat. Jag tror jag blir tokig snart...

Måste väll dock snart göra några nya försök, antingen ikväll eller imorgon men först måste jag åka och inhandla mer ingredienser.






Midsommardagen

Bjöd på en lugn dag, Anny & svärmor tittade förbi på en kopp kaffe. Sen blev det ett par timmar framför en Wallander-film, innan vi cyklade och införskaffade potäter till middagen som blev framskjuten tills idag.

Vi blev helt enkelt bortbjudna till familjen Fahlberg, där vi tillbringade kvällen. Det blev en lugn & tidig kväll med god mat, ett par goda drinkar och trevligt sällskap!

Midsommarafton

Vi fick en rätt så trevlig midsommarafton, med god mat & nästan bara trevligt folk! Tyvärr finns det rötägg över allt, det är bara att inse.

(Första intrycket av vissa personer stämmer inte alltid överens, vissa är helt enkelt skitstövlar rakt igenom än fast man inte trodde det från början. En sak har jag då lärt mig genom livet - MAN SKA INTE VARA SÅ JÄVLA GODTROGEN. Men nog om detta i alla fulla fall i detta inlägg...)

Hur som haver så hade vi bjudit hit två vänner tills klockan 15,00, så vi började med lite mat för att fylla våra magar innan drickningen skulle ta fart.


Det som stod på menyn var tacospecial, både lättsamt & gott.






Kaffe intogs i "salongen".

Vid 18-tiden bar det iväg utför backen ner till grannarna, där det var ca 50 personer.




Även där åts det god mat. Det bjöds på pastasallad, potatissallad, sallader, grillspett m. grönsaker, grillspett med fläskfilé, kyckling med mera.

Det sjöngs för fulla muggar och vissa drack såklart ett par snapsar.

Efter en liten "tacktikvila" så cyklade vi till Björn där den yngre generationen höll till, där blev vi dock inte allt för länge innan vi cyklade förbi hos svärmor för en nattmacka och lite vila innan slutetappen på hemfärden.  Väl hemma (ca 02.15) väntade en skön nattsömn!

Midsommar

Jag hoppas att ni alla får en trevlig midsommar! Ja det var bara det jag ville få sagt denna gång. Har lite att stå i så det får bli ett längre inlägg en annan dag.

Ett försök

Gjorde ett försök här på förmiddagen med att få ihop några kakor, för att fördriva tiden. Tyvärr blev de inte speciellt lyckat denna gång, kanske är det jag som är för självkritisk!? Vad vet jag, det är bara att bjuda någon på dem så får man väll förhoppningsvis höra sanningens ord. Men hur som helst så lär de nog duga åt min kära sambo.


Då var dé gjort!

Har nu gjort bort att betala den större delen av räkningarna, så förhoppningsvis är det glömt snart hur mycket man har pungat ut med!

  
Fordonsskatten hade ökat en hel del, tur att man hade lagt undan betydligt mer än beräknat. Annars hade man nog suttit där på pottkanten...






Var blir man inte förvånad?

Ja, varför blir man inte förvånad när man inte får någon sömn och när det gör så fruktansvärt ont vissa dagar och nätter?

Som ni kanske förstår så har det varit en jobbig natt, så denna dag kommer att bli lååång. Suck. Behöver jag skriva något mer?

 Jag hoppas i alla fulla fall på en lång sovmorgon i morgon eller åtminstonde ett antal timmars sömn, det skulle behövas så att man orkar vara social & trevlig!


Vackert

  

Vilken vacker natt & morgon vi fick idag. Tyvärr tog jag mig inte upp på övervåningen så att jag kunde hämta kameran, hade varit kul att få föreviga bilden med ett foto!

Även dagen ser ut att  kunna bli rätt så fin, men vi ska väll inte ropa hej än. För det har ju visat sig tidigare att det kan ändras snabbt!





Ideér & snabba ryck

Idag har jag varit i stan, hade ett inbokat möte så då passade jag på att göra bort lite andra ärenden också.

Mötet gick bra, det tog ca 8 minuter så det var snabba ryck. Hade dock missuppfattat vad det handlade om, men det är sånt som händer när det är mycket emellanåt.

Sen var det några butiker som skulle avverkas, Systembolaget, Ica Kvantum, ÖB mfl. Vi missade tyvärr stopptiden för att beställa alkohol, så det var bara att fixa det i stan om de ska bli någon snaps till midsommar.

Eftersom det finns så litet utbud i matbutikerna i Bredbyn så blev det ett besöka på Ica Kvantum, där jag inhandlade lite grejor till kak- & tårbakningen. Och jag säger då bara dé, kära nån. Vad mycket roligt man kan hitta i stan, tankarna & ideérna bara flöda när jag gick i butiken. Men vi får helt enkelt se vad det blir, fick nästan för många ideér så det var lite svårt att stoppa tankeverksamheten. Risken är att det blir en enda soppa av alltihop.

Nä nu ni, ska jag gå & ta emot gubben. Stoppa i han lite mat och sen blir det mest troligtvis en sväng ut i skogen.

Hår, hår & hår

Få börja med att tacka er för de fina kommentarer!

Har nog kommit fram till att det duger så länge i alla fall. Felet är nog bara att jag vill att det ska vara kort och slippa håret över öronen.


Detta kort blev tagit när jag klippte mig sist och då var jag kanon nöjd, kan jag lova.

Det minskar!

Ja, gruset alltså. Å ju mer gruset minskar desto närmre till gårdsplan är färdig! Ska bli så skönt när det är gjort och förhoppningsvis blir det bättre här uppe på kullen.








Har fortfarande inte bestämt mig

Jag funderar fortfarande om jag är nöjd eller inte...








Har inte bestämt mig!

Har inte varit allt för pigg idag, så här har det inte hänt så mycket förutom ett besök hos frisören. Har inte riktigt bestämt mig om jag är nöjd med klippningen eller inte...

En sak är då säker, det blev då inte alls som jag hade planerat och tänkt mig!

Skavsår i öronen?!

  

Har ägnat en bit av kvällen till att ringa några samtal för att kolla läget med ett par släktingar och vänner.

Vissa personer pratar jag inte så ofta med, en del för att man kanske inte kommer så bra överens (personkemin stämmer inte helt enkelt) och en del för att man vet vart man har dem & att de finns trots att man inte pratar varje dag eller vecka. Det sist nämnde känns rätt så skönt, att man inte behöver höras av stup i kvarten. Då kan det tillslut kännas som ett måste och då blir det bara jobbigt i längden.

  
Men hur som helst så slog jag en signal till en nära släkting som jag inte brukar prata med alltför ofta, det finns en del anledningar till detta bakom. Hade dock inte tänkt gå in på det här, eftersom jag tycker att ingen annan har med det att göra! Men till saken... Idag var det riktigt kul att prata med denna person, det gick att föra ett normalt samtal och denna person var både vänlig & tevlig i luren. Var tvungen att berömma denna person och tala om för denne hur roligt det var, hoppas det blir fler sådana här samtal!




Lugna fisken!

Regn, regn & åter regn, en perfekt dag för att pyssla på inomhus med andra ord. Hade som sagt var tänkt baka i helgen, men tyvärr så blir det ingenting idag heller.

Vi tog oss en åktur med bilen vid lunchtid, så då gjorde vi ett besök i Skorped där vi gjorde upp om gruslasset som vi fick hemlevererat för etta tag sedan. Hämtade även lite mer granplantor & handlade innan vi åkte hem igen.

Annars är det som lugna fisken här idag, det händer inte så mycket med andra ord! Jo, Jimmy har faktiskt tagit sig an duschkabinen. Så nu luktar det riktigt fräscht inne på dasset igen. Det kan inte bli bättre...


Jag bjuder på ett par bilder ikväll!

Har nu äntligen lyckats få ner alla blommor i jorden, känns skönt att ha det gjort & så vackert det blir med några färgklickar!

Mina penseér fick hamna i några gamla kastruller eftersom jag behövde amplarna till ett par andra blommor.







Detta blir nog rätt så fint när det blommar ut. Lådan följde med i husköpet, jag tyckte den passade perfekt till blommorna eftersom det inte var allt för fräsch att ha inomhus.


Ni får ursäkta den fula altanen, men förhoppningsvis hinner vi fixa till den här under sommaren.



Här kommer det som jag fastnade allra mest för, både på handelsträdgården och hemma.





Helt klart min favorit!

En full...

Förmiddagen - Ja, under förmiddagen har det mest varit fullt upp. Skyndade mig att diska innan jag begav mig i väg till svärmor, tanken var att det inte skulle finnas någon disk när jag skulle sätta igång med bakningen idag. Men någon bakning blir det dock inte idag, är alldeles för knäckt redan nu och det finns en del annat som jag måste ta tag i!

  

Efter en kaffekopp & några minuter hos svärmor så bar det iväg till handelsträdgården i Bredbyn, för att införskaffa några blommor. Hejsan hoppsan vad svårt det var att välja, tur att jag inte var dit när det var full proppat med blommor! Då hade jag nog aldrig tagit mig därifrån...

  
Sen bar det iväg på Ica en sväng och därefter åkte vi hem till svärmor och åt några parisare, sen var det bara att åka hem och inta ryggläge ett tag. Försöker att vila mig så att jag ska orka ta tag i att plantera blommorna senare idag. 

Och har jag tur så tittar svärmor förbi och hjälper mig, så då går det nog rätt så lättsamt till för min del. Funderar på om man ska lyxa på idag och fixa till en paj ("efterrättspaj" med bär) om hon tittar förbi, men den som lever får se.





Nytta har jag nog allt gjort!

Har i alla fulla fall lyckats få lite gjort här under kvällen & natten, vilket känns rätt så bra!

  
Dels så har jag suttit & roat mig med att "bygga på"  filmen (Nöjen, Fester & Högtider 2009) som jag håller på att göra. Det har redan hunnit bli en hel del. Tänk er vad kul att titta på när det har gått ett antal år!




Har även hunnit trycka de sista 20 servetterna till en beställning, vilket känns riktigt skönt att ha gjort. Så nu är det bara leveransen kvar. Det är dock inte detta tryck som är på bilden ovanför som jag har tryckt, utan det är ett annat tryck och sedan skulle de veckla ut servetterna och ha dem som dukar på borden.





Rastlösheten själv!

Känner mig fruktansvärt rastlös, det kryper & sticker i benen. Värker lite här & där, dock mest i höger ben, rygg & nacke. Hmm, trodde det skulle ge med sig om jag bara klev upp en liten stund men ické som nické. Känner mig dock glad och positiv ändå, måste bero på att jag hade en ralativt bra fredag (när det gäller värken) och besöket som jag fick
igår!

"Taxiverksamhet"

Ikväll efter en liten snabb middag så där vid 17-tiden så åkte vi till stan för att hämta upp hämta Jimmys morfar med sambo. De har varit på en snabb visit i Riga.












Vilken vecka!

Vilken vecka!
Jag har fått vara arg, ledsen, besviken, irriterad och glad. Det är ett par händelser som har fått mig att känna en enorm glädje & jag har fått känna att jag är värd rätt mycket för vissa personer denna vecka, så det är jag enormt glad och tacksam för.

Har även lyckats hitta en sovplats till hos under Åsele marknaden, kan inte annat än säga att det känns som en enda stor lättnad! Så i år kanske det blir ett par dagar i Åsele under marknaden med trevligt sällskap. Tusen tack för att ni ställer upp och tack för att ni finns!

Idag fick jag en riktig överraskning, ett riktigt fin besök av moster Annica och mormor. Vilket jag var totalt oförberedd på, TUSEN TACK för besöket. Det betyder oerhört mycket att ni ville förgylla min dag med ett besök!


Det bjöds även på fika idag, tyvärr inte hembakat denna gång. Lite synd att jag hade tomt nu när mormor tittade in, hon som pratade om "mina bakverk"  (som hon hade fått höra talas om) i helgen. Men förhoppningsvis kommer det fler gånger.



Dé é bara att erkänna sig besegrad!

Nu är städningen i alla fall gjord, trodde näst intill att jag skulle dräpa mig där ett tag. Tyvärr var det bara att ge upp och erkänna sig besegrad!

  
Fick inte bort sot`n som sotar´n hade lyckats få på golvet, grr. Det är inte allt för snyggt kan jag lova! Men nu har jag tagit det värsta och det jag fick bort, så nu får faktiskt min kära sambo göra ett försök när han kommer hem.

  
Men inte kan jag då minnas att den förra sotar´n sölade så här mycket som han som var hit idag, kan det bero på erfarenhet kanske?! För dagens sotare var rätt så ung, skulle nog säga mellan 25-30 år medans den andra måste ha varit närmare 50 år om inte äldre.




Sotar´n



Har precis haft sotar´n här eller nja, han for för ett tag sedan. Så nu sitter jag mest och fundera på om jag ska lägga mig en stund, städa upp efter sotar´n eller om jag ska baka lite.
 
Känner mig verkligen inte på hugget för någon av de 2 sist nämnda i alla fall, men städningen måste ju göras. det är bara frågan om när?!


Man ska inte väcka...

  

Det har var en jobbig kväll (igår) & en jobbig natt, värken var inte allt för snäll med kroppen min trots att jag tog hand om den. Ja, ja man kan väll inte få allt här i världen.

  
Vid 23.00 gav jag i alla fall upp, det var bara att stiga upp ur sängen för att vanka om kring, fälla några tårar m.m. Fick i alla fall "sällskap" 2 timmar under natten, via telefon. TUSEN TACK FÖR DET! Det diskuterades, ventilerades & funderades en hel del kan jag lova. Alltid lika trevligt!

  
Vid 00-tiden insåg jag att det bara var att ta tabletterna, sen var det bara att invänta på att de skulle bita. 


  
Vid 03-tiden kände jag att det hade börjat verka och jag var illamående, då insåg jag att det var dags att ta sig till sängen men någonstans på vägen så stuper jag. Och lyckas givetvis väcka upp hela huset, suckat. Hoppas det inte tog alltför mycket på min trötta sambo, det är en stor risk att även han blir lite kinkig om han inte får sin sömn.

  
Men han steg i alla fall upp och hjälpte mig till sängen, inte var han allt för grinig heller. Ni vet väll att man inte ska väcka den björn som sover?

Så det var bara att ligga i sängen, vrida & vända på sig  i några timmar till. Tur att de finns rätt så intressanta radioprogram under nätterna/morgon som man alltid kan roa sig med att lyssna på ett tag.




En ljusglimt!



En ljusglimt i det trista vädret!

Tittade precis in på kontot mitt och till min stora glädje fick jag se att skatteåtebäringen hade anlänt, det kunde inte sitta bättre eftersom det är lite knapert de närmaste månaderna.

En liten filur & Plantering!

Igår kväll åkte jag, Jimmy & Anny ut till skogen och plantera lite. De var de två andra filuren som fick stå för det mesta av det som sattes... När jag hade satt det lilla jag satte och var på väg tillbaks till bilen höll jag på att trampa på den lilla filuren här nedanför. 


Ser ni han inte?

Men nu då?
Denna harunge var lite svår att se när den hade "sommarpälsen" på sig, den smälte som in i miljön.

TENS




Vad är TENS?
TENS = transkutan elektrisk nervstimulering. TENS är en effektiv metod för smärtlindring. TENS utnyttjar nervsystemets egna smärtlindrande mekanismer för att mildra både akut och kronisk smärta.

När används TENS?
Goda resultat har observerats vid både akut och långvarig smärta av många slag, men framförallt när smärtan har sitt ursprung i leder, skelett, muskler, hud, inre organ eller i nervsystemet. I vissa fall räcker det att använda TENS och i andra fall kan det vara ett värdefullt komplement till andra behandlingsformer.

Hur fungerar det?
I smärtlindringsprogrammen skickas impulser genom nerverna för att blockera smärtimpulserna. Smärtlindringen är mest effektiv under stimuleringen, men effekten kan kvarstå efter programmets slut. Den förbättrar blodcirkulationen.

Om ni vill läsa mer, så kan ni klicka på länken här bredvid CEFAR.

Gårdsfix!

Vi har planerat att fixa till gården, så vi hade beställt grus. Det var bara frågan om när vi skulle kunna få hit det, dels så berodde det på vädret och sedan var det en fördel om chaufören hade tid... Men den dagen kom igår, när Tony fick något avbokat och det var torrt & fint här. Allt stämde helt enkelt, vilket vi blev glada för. Så nu hinner vi nog få till det innan midsommar och alla födelsedagar, kan det bli bättre!? 

FÖRE





Ja, som ni ser så är det lite förarbete med att jämna till.




Och Tony var så snäll att komma med gruset som vi hade beställt.



EFTER





Jimmy började att lasta ut & lägga till gruset igår kväll, men som ni ser det är mycket kvar. Det tar lite tid, speciellt när det är så mycket annat som ska fixas & donas med samtidigt.

Kommer fler bilder när det är hel färdigt!

Förbaskade kyla!

Fy vilken dag, det gör så fruktansvärt ont i kroppen så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Fingrarna ser ut som prinskorvar & fötterna som en limpa, tur man inte behöver visa sig ute idag. Nä, usch & fy nog tror jag att det här hade gått åtminstonde en aningen bättre om det hade varit lite varmare.

Hade en riktigt trevlig dag/kväll igår, men nu kan jag känna en liten stänk av ångest. Och då talar jag inte om en ångest för att man betett sig dumt åt eller någon fylleångest! Utan mer en ångest för att man gjorde något roligt så att man har denna fruktansvärda smärta idag. Men visst, det känns lite lättare att ta när man ha fått göra något som är roligt, trevligt & annorlunda (något som man inte gör så ofta).


  

Aktiviteter & vila

Denna lördag är det som sagt var en hel del inplanerat!

* Besök i Bredbyn på Bredby dagarna, det är både idag & i morgon.

* En massa vila, för att orka med de andra punkterna.

* Sen bär det iväg till Åsele för 40-års kalas, det är en av mina fastrar som vi ska fira.


  


Ska bli kul att få träffa släkten på fars sida igen, det händer tyvärr inte så ofta numera. Alldeles för sällan med andra ord!

Gruvar mig dock en aningen både för denna dag och för morgondagen, men jag måste försöka släppa det nu för att kunna glädja mig åt de som finns framför mig idag! Jag har faktiskt valt det själv och jag vet att jag behöver det... Vissa val är inte så lätta att göra numera, men man måste prioritera och ibland måste man välja sådant som leder till att man får mer smärta.







Plantering

Igår kväll efter middagen åkte jag & Jimmy ut i skogen och planterade, riktigt skönt att få komma ut en stund och framför allt att kunna delta. Än om jag inte kunde sätta allt för mycket så var det alltid något och ingen annan behöver gå och sätta de som jag redan har satt.






Sen var det bara att åka hem skynda sig in i duschen & därefter koppla på TENS. Tack & Lov så hjälpte det en aningen, så jag kunde sova gott ett par timmar i alla fall!

Bråttom bråttom!

Älsklingen ringde precis så nu blev det lite mer brådis, tydligen skulle han komma hem tidigare. Och jag som hade tänkt hinna få bort lite mer innan han kom hem och dessutom fixa till en lite överraskning. Hmm, jag får nog inte ihop det på en timme. Ja, ja bäst att sätta fart nu så hinner jag så mycket som jag hinner!

Vilken besvikelse!

Idag fick jag mina efterlängtade kort, skickade in 3 st filmrullar i slutet av förra veckan. Men jag blir så arg och frustrerad över mitt taskiga minne!



När jag öppnade förpackningarna och tittade på korten så upptäcker jag att det är knäppt 2 gånger på 2 st rullar, alltså jag hade knäppt 2 rullar av 3 rullar dubbla gånger så dessa kort är helt enkelt förstörda. Känns lite surt att betla för, men det var min tabbe så det är bara att betala & se glad ut. Och givetvis var det korten som jag mest av allt hade velat ha kvar!

På ett kort så är Rolf när han fyllde 70år (vilket han inte var i verkligheten) på Greger´s 30-års kalas, hmm... Kanske ska tillägga att Greger´s kalas var i augusti 2008 medans Rolf fyllde 70 år nu i våras.
 
På ett annat så är både Jimmy & Thomas på svärmors tröja som hon hade på sig vid jul. 

Ja ni förstår säkert vad lustigt det kan se ut, så man kan faktiskt få sig ett gott skratt också. Men jag tror nog att jag måste smälta mitt misstag lite före jag kan skratta åt det.
 



Dagens middag!

Idag blev det chili corn carne till middag och jag gjorde det enkelt för mig denna gång... Det vara bara att bryna köttfärsen, tillsätta kryddblandningen som vi köpt på ica, 3 dl kallt vatten & vita bönor i tomatsås. Och riktigt gott blev det!


Hjälpmedel!

Har nu fått mina hjälpmedel, så nu är det bara att hoppas på att det lindrar smärtan en aningen och att det underlättar min vardag!



Har har vi TENS-apparaten & "handledsskydden.



Och här har vi stolen som jag har skrivit om, så nu har jag den till låns i ca 1 månad och sedan ska vi utvärdera. Förhoppningsvis blir det som jag har tänkt mig med denna stol och i så fall kan det nog underlätta en hel del för mig. Det är helt enkelt bara att prova & se! Risken som finns är att jag/vi tycker att den är i vägen, men det blir väll som en fis i rymden om den hjälper mig...

Hem ljuva hem!

Har nu kommit hem igen, efter en sväng in till byn där jag handlade och träffade sjukgymnasten. 

Det blev dock lite mer än vad jag hade tänkt mig på affärn, men men det är bara jag själv som sliter ont av det. Hade inte väntat mig att det skulle bli så förbaskat tungt! Men nu har vi i alla fall lite mat att lägga på grillen när det blir finare väder och lite annat smått & gott att fylla våra magar med.

TENS-apparaten hade kommit, vilket känns kanon bra. Annars hade jag fått vänta till slutet av juli innan jag fick den pga semester, men nu slapp jag det som tur var och det känns helt underbart!

Näpp, nu ska jag försöka att stoppa i mig lite lunch (pasta med skinksås) innan det är dax för hembesöket.


Lite att stå i!

Har nu gått igenom mailen & svarat på allt som skulle besvaras, vilket tog ca 45 minuter idag. Puh, tur det inte är så varje dag!

Men idag blir jag nog inte lika aktiv vid datorn, för jag har helt enkelt en hel del att stå i. Nu ska jag snart till sjukgymnasten, ska bli intressant att se om TENS-apparaten har kommit. Annars blir det bara som vanligt vid det besöket.

Sen har jag ett hembesök av arbetsterapeuten att invänta, hon ska komma med stolen och förhoppningsvis har hon med sig en del andra hjälpmedel som vi pratat om.

Går allt som det ska idag, så blir man nästan 1000 spänn fattigare också. Vilket inte känns lika kul!


Saknar insperation!

Idag har jag försökt att få till några födelsedagskort utan att lyckas, men jag saknar insperationen.

Vill helst få till några egna kort istället för att gå & köpa, ftersom det är roligare att ge bort något som man gjort själv & det blir helt klart mer personligt!

Servettbilder

Efter som jag fått in önskemål om fler bilder på servetter som jag tryckt, tänkte jag nu passa på att bjuda på några.






På den övre står det "Grattis Kristina".
På den nedre till vänster står det "Vi blåser en festfanfar på Pelle & Annas bröllopsdag".
Och sist men inte minst "LÅT OSS HÖJA EN SKÅL FÖR MATS 50 ÅR".








Här har vi en grå servett med ett rött tryck, en blogg adress.





Och här har vi dopservetter. En liten kille skulle döpas i december, så då blev det servetter i julrött.






Här har vi några servetter som jag gjorde till Åsele marknade 2008 (ja, de skulle användas då), och texten är "SKÅL & VÄLKOMMEN TILL ÅSELE".

En fin dag?

 

Idag skiner solen igen, så jag ska nog försöka att hinna ta mig ut ett tag om det inte blåser allt för mycke.

Annars ska jag försöka att slutföra bröllopsbeställningen, det är inte så mycket kvar nu. Fick väldigt mycket gjort i går, dessutom är det de värsta som är gjort så nu borde det gå riktigt smidigt.












Det är bara frågan om!

En ny dag är här, det är bara frågan om vad man ska göra av den!?
Det är finns hur mycket som helst att ta tag i, så göra lös går jag då inte. Det är bara frågan om vad man ska prioritera, kan vara lite klurigt ibland men det ska nog ordna sig!

Har 2 beställningar med servetter som hade varit skönt att få bort, ska i alla fall försöka att ha dem klar till helgen. Så kan man ägna tankarna åt något annat istället.

Ja, ja den som lever får väll se vart denna dag bär iväg...

Lite fler bilder

Nu är det inte så mycket ved kvar att bära in, eller nja. I alla fall inte inte så mycket kvar av den veden som ligger bakom huset, vi har väll lite mer på ett annat ställe som ska köras hit före vi kan hé in den.






En ny



Jimmy  var ju och införskaffade en gräsklippare förra veckan (tor jag det var), så idag skulle jag prov köra den. Gick dock inte allt för bra... Min kropp, gräsklipparen och den ojämna gräsmattan går helt enkelt inte ihop. Så det lär nog få bli man i huset som får sköta det mesta av gräsklippningen.


Äntligen har jag lyckats!

Under förmiddagen höll jag mest till på kontoret, där jag gick igenom lite papper, vek servetter, gick igenom en del på datorn. Medans jag gjorde allt detta så lyckades jag äntligen få till dvd-brännaren på datorn, så nu har jag fått ner min film "Fester & Högtider 2008" på en dvd så att man kan titta på den på tv:n. Känns lite roligare att se det på tv:n än på datorn, speciellt om man är ett par stycken som ska se den!

 






Planteringsdag ute i dé gröna!

Igår åkte vi ut till skogen för att plantera vid 7-tiden. Vi hade i alla fall tur med vädret, kanske lite för varmt för att orka köra på i något högre tempo.


Själv så började jag att mäta upp området som skulle planteras och sätta ut band för att märka upp.







Efter ca 1 timme så fick vi förstärkning av Anny, som var på hugget & jobbade på riktigt bra under förmiddagen.


Kunde inte låta bli att knäppa några kort på bäcken som gick genom ett av områdena.

















Vi fick ännu mer förstärkning...


Det minskar sakta men säkert.



Det blev en halv dag, pga värmen & det vackra vädret. Helt klart bättre än ingenting i alla fall! 

RSS 2.0