Altanen är på g!

Vi har även en del projekt här hemma på gården, Jimmy har påbörjat rivningen av altanen. Så vi får väll se om vi hinner få till en ny tills jag fyller år. Det är som sagt målet & sen får vi väll hålla tummar & tår för att det blir fint väder så att vi kan sitta ute.


Kanon skönt, nu kan vi skippa peruken!

Idag fick jag klippa mig hos Lovisa, det var med blandade känslor som jag klippte mig. Skulle nog tro att det beror på håret som jag tappade, brukar inte vilja klippas mig på ett bra tag efter håravfallena. Men hur som helst så blev jag riktigt nöjd hon gjorde ett kanon jobb!


Vi sparade längde på sidorna, här har jag bara det bakom öronen.




Ja som ni ser, så syns det inte allt för väl numera. Det är bara lite tunnare, jag tror aldrig att någon tänker på det om de inte är medvetna om att jag tappat håret & tittar riktigt noga.

Tusen Tack för ett kanon jobb!


Lite surt men ganska skönt på ett vis!

Egentligen skulle jag ha varit i Sundsvall på Ryggis nu på torsdag, men blev tvungen att ställa in pga att jag varken tar mig dit eller hem i någon ordning. Alla andra från Ö-viks hållet fick på onsdag och jag på torsdag, helt knäppt med tanke på att vi var så många ifrån Ö-vik. Blir nästan lite förbannad!

Känns lite surt att inte få träffa de andra i gruppen, samtidigt som det känns fruktansvärt skönt att slippa åka dit den här veckan. Känns även fruktansvärt skönt att få jobba som vanligt, det kändes både igår & idag att jag behöver en ledig dag idag.


Samtidigt känns det inte som att jag går miste om så mycket annat än att träffa de övriga deltagarna. Kan ju inte direkt påstå att jag blivit hjälpt av dem, snarare stjälpt. De har ju knappt hållit det de har lovat...


Midsommar 2010

Detta inlägg började jag med i Söndags, men som ni sett har det inte fungerat särskillt bra. Vårat internet har börjat att strula mer eller mindre dagligen. Men hur som haver så hade jag tänkt bjuda på ett par bilder från midsommar.


När vi kom fram till Varpsjö på torsdags kvällen höll de på att spela krocket. Ser ni den vackra utsikten i bakgrunden? Ja måste då säga att Varpsjö har många fina utsiktsplatser i byn.
 Det är många gånger jag känner att jag saknar just naturen därifrån, men det är väll tur att man kan åka dit lite nu & då.


Midsommarafton

På midsommarafton började vi med att fira 2 studenter & 4 födelsedagsbarn, endast 2 av födelsedagsbarnen fyllde år på midsommaraftonen. Men vi passade på när vi träffades alla syskon, det är inte allt för ofta vi är på samma ställe samtidigt.


En prinsesståra m. grodor Emma.


En tårta m. en traktor på till Emil som fyllde 18 år.


Fikat är uppdukat, det fanns mycket gott...


Och sist men inte minst, så fanns det en smörgåstårta som inte fick plats tillsammans med de andra gósakerna.




Vid 15-tiden begav vi oss till byggdegårde för att klä och dansa runt midsommarstången.

På kvällen blev det god mat, trevligt sällskap och lite kubbspel för de som ville. Helt klart en minnesvärd midsommarafton...


Fel-trycks-Nisse har varit på besök!

Igår ringde en vän och i detta samtal kom vi in på servetterna som jag tryckt, hon gjorde mig uppmärksam på ett feltryck. Först fick jag för mig att det var en av alla de fel som jag rättat till, men ické som nické.


Det ska givetvis stå jäkel och inte jäklel!

Men tur var det väll att jag inte hade hunnit "he bort" några av dessa servettbuntar! Så igår var det bara till att skynda sig, sätta ihop trycket och trycka några nya servetter med samma trycka fast rättstavat.


Blodprov eller inte blodprov?

 
Det blev en aningens tidigare  uppstigning i morse, för att åka in på läkarstation & ta ett blodprov som jag skulle ha tagit för ett par veckor sedan egentligen. Pratade med min läkare för några veckor sedan och då blev det bestämt att jag skulle åka in på läkarstationen måndagen veckan efter samtalet för att ta blodprov eftersom de ville ha det i samband med remissen till magnetröntgen av huvudet & nacken. Men på något vis har det fallit i glömska...

I fredags på vägen hem från jobbet kom jag plötsligt att tänka på detta blodprov, men kunde inte komma på om jag hade varit & tagit det eller ej. Efter många timmars funderande, beslöt jag mig för att jag var tvungen att åka dit idag för att se om jag hade varit in eller inte. Riktigt pinsamt, men vad ska man göra när man helt enkelt inte minns!? 










Småkakor

Här har det bakats idag, de blev tre sorters småkakor.


Det blev kakor ur denna bok idag, en bok från samlingen som Aftonbladet körde för ett tag sedan.


Snabba havrekakor, bondkakor & brysselkex.

Vet inte riktigt vad jag höll på med när jag bakade idag, skulle rulla rullarna så att de blev 4-5 cm tjocka. Jag kom inte ens i närheten... Men det visade sig att det blev en ganska lämplig storlek, speciellt om man har många olika sorter (då orkar man prova fler).

Snabba havrekakor (ca 35st)
Endast tre ingredienser, det kan inte bli bättre!

3,5 dl havregryn
1,5 dl socker
150 g smör (el. margarin)

* Sätt ugnen på 175 grader.

* Blanda havregryn och socker i en skål. Smält matfettet och häll det hett över blandningen och rör samman.

* Klicka ut smeten i småbrödsformar av papper. Ställ dem på en plåt.

* Grädda mitt i ugnen ca 10 min.



Kakorna blev riktigt goda, kan säga som så de är lika bra att göra minst en dubbel sats. Jag gjorde en enkel sats och smeten räckte till 16 st, då är de inte för stora & inte för små.


Kvällens första skål




Vita servetter m. guld tryck, aubergine, gula & gröna servetter med svart tryck.


Trycket är ännu en snapsvisa - Kvällens första skål
Melodi: Gubben Noak

Text:
Nu vi dricka, nu vi dricka kvällens första skål
För glädjen den vi tömma
och sorgerna glömma
Inte hicka, när vi dricka kvällen första skål


Bärs, bärs och en snaps

Ännu en snapsvisa har blivit tryckt.


Här på vit middagsservett m. guld tryck, ljusblå middagsservett m. svart tryck, vit lunchservett m. svart tryck och svart m. silver tryck.


Text:
Bärs, bärs och en snaps
och så lite sill.
Ja, ja var glad
och drick sommarn till.

Melodi: Bä, bä vita lamm


Kanske dessa kan passa fint till midsommar?




Ljusblåa & mörkblåa servetter med silver tryck. Syns tyvärr lite dåligt på bilden.



Här har vi trycket, "Brännvin och inlagd sill krydda med lite dill, eggar oss alla så att vi nu vill ta oss jäkel till. SKÅL!". Melodi: Under takåsarna i Paris.

Obs! 
Det är inte skrivit fel det ska vara " ta oss jäkel till" och inte ta oss en jäkel till som jag hade velat skriva.


Ingen höjdare!

Idag har det inte varit någon höjdar dag, det känns verkligen att man lever. Det har värkt i mest varenda millimeter av kroppen och inte blir det bättre av att man varit så fruktansvärt trött idag.

Tror att det får bli en tidig kväll och att jag får återkomma när det är en piggare tjej.


Bastuöl

Även idag har det pysslats på i tryckeriet. Fortsatte att göra fler buntar av gårdagens tryck, sen satte jag ihop ett nytt tryck (som blev för lång, så det blev till att göra två tryck).


Kiwi & svart lunchservett, med en snapsvisa el. ölvisa om man hellre vill kalla den det.


Melodi: Här dansar Herr Gurka

Text:
Dricker man öl i bastun
skall man dricka ur burkar
Dricker man öl i bastun
skall man dricka ur burkar
Inte ur flaska, inte ur glas
för går dom i golvet
så går dom i kras


Femton Pilsner

Fastnade vid tryckeriet i kväll, det har mest bara jäklats. Fick göra om ett tryck minst 3 gånger innan det blev rätt, men till slut så fick jag till det.


Svart servett med silvertryck.


Text, snapsvisa (ölvisan) Femton pilsner:

Femton pilsner är i min kista
har passerat genom min gom
och fått mig uti sången brista
slår en drill tills min blåsa är tom

Melodi: Femton gastar på död mans kista


Kanon, det kommer att sitta fint

  

Ska bli fruktansvärt med en ledig dag i morgon, tror nog att det blir till att vila mest hela dagen lång. Känner mig så inni bombens trött, vet snart inte vart jag ska hé mig...










10,5 timme = Inte bra

 
Puh, vilken dag!
Den blev en alldeles för lång arbetsdag idag, började klockan 07.00 och tog mig inte hem förrän klockan 18.00. Men jag är då glad för att jag började tidigt, annars hade jag då inte varit hemma än på ett tag.


  
Tack och lova så har "den hjälpande handen" varit rätt så aktiv idag, än fast den hann göra mig rätt så irriterad i morse. Det har i alla fulla fall varit till en liten hjälp, än om man blivit irriterad både en, två & tre gånger.

  
I morgon tror jag min sann att det får bli lite sovmorgon, måste försöka att hålla mig till mina ordinarie arbetstider. Åtminstonde ett tag, tills jag har lyckats återhämtat mig någorlunda efter denna tuffa period som varit.







Det är inte bara gubben



Det är inte bara gubben som har fått stå tillbaks under dessa veckor som jag jobbat på tok för mycket, idag såg jag att våra blommor inte mådde allt för bra. Så jag har ägnat mig åt att ta hand om dem, ta bort dålig blad osv. Blev även tvungen att kasta bort ett par stycken, för jag klarar helt enkelt inte av att ha stygga blommor i huset.

Men några stycken blev det kvar, men det börjar att minska. Tur att blommorna på bilden ovanför är tåliga och förökar sig snabbt. Får väll ta och dela dem så att jag kan fylla upp några fler krukor.


Inte många knop här inte

Här händer det inte mycket i helgen, suck.
Tror hemmet håller på att för falla näst in till, men det lär väll finnas kvar tills någon annan dag. Är jag rädd...

  
Igår var jag mer eller mindre som en klubbad säl, tog mig inte ur sängen förrän ca 12.30. Orkade trots den långa sömnen inte hålla mig vaken, sov mer eller mindre hela dagen. Blev väll sammanlagt ca 17 timmars sömn under gårdagens dygn, men det lär väll ha varit välbehövligt.


Förhoppningsvis har jag hunnit återhämtat mig lite grann iaf, även om det känns som att det skulle behövas ännu längre återhämtnings tid.

  
Men efter morgondagen får det vara slut på övertid, måste försöka att som mest hålla mig till timantalet som jag har. Annars är det nog snart kört för fröken fräken...








Tidig morgon, sen kväll & likadant ser det ut att bli på måndag

  

Knappt fyra timmars sömn blev det i natt, vaknade vid ett och hade panik för jobbet skull. Sen gick det helt enkelt inte att somna om så till slut var det bara till att kliva upp. Sömn bristen börjar tära på mig, har sovit urruselt i ca 2 veckors tid nu.

  
Så vid 06.30 satte jag mig i bilen & åkte till jobbet... Tänkte att det var lika bra att åka iväg och göra någon nytta, när jag ändå inte kunde göra något hemma. Och för det andra så börjar jag hellre tidigare på morgonen än att behöva jobba över flera timmar på kvällen, då vet man ju aldrig när man kommer hem.


  
Tänkte även att jag skulle hinna bli klar med det jag skulle ha gjort, innan jag gjorde helg tills senast 15.40. Men ické som nické, klockan han slå 16.30 innan jag fick göra kväll. Så 3 timmars övertid blev det. 


  
Och personen som bums skulle veta när jag skulle börja idag, för att vi skulle vara effektiva samtidigt. Ärligt talat vet jag inte varför, för jag lyckas då få mer gjort om jag gör det själv men kanske inte någon kan hugga tag i något om ingen driver/tjatar på. Hur som helst så kom denna någon inte förrän 30 minuter efter vad som blev sagt. Blir så less och frustrerad, det är endast käft´n på personen i fråga...

  
Ser tyvärr ut som att det blir tidig morgon & sen kväll även på måndag, hade varit skönt om man inte hade varit den enda som anstränger sig för att ro arbetsuppgiften i land.







Nästa vecka förhoppningsvis

  

Längtar tills nästa vecka, förhoppningsvis lugnar det ner sig på jobbet efter måndagen. Håller tummar & tår allt vad jag orkar för att det blir så. Det har blivit bra nog många fler timmar än mitt normala arbetsschema.


  
Och det börja märkas rätt så tydligt att det har varit lite väl mycket nu ett tag... Minnet sviker oftare (måste skriva näst intill allt på lappar, för att inte glömma), sover inte i någon ordning och hur maskineriet har fungerat bara den senaste veckan ska vi nog inte ens tala om.



  
Men det är bara så att jag har bestämt mig för att ro denna arbetsuppgift i hamn, jag kan tyvärr inte bara skita i allt. Är nog för ansvarsfull för att klara av det, än om det hade varit skönt att kunna gör det (som vissa andra).

Det hade dock underlättat om det hade varit under de "villkor" som var när vi tog på oss uppgiften, då hade jag nog inte behövt jobba så här mycket och jag hade garanterat inte blivit så här stressad så att allt vänds upp & ned.





Ledig dag = Jobb dag

 

Det blev en arbetsdag idag, kände igår när jag höll på att försöka avrunda jobbet (för att åka hem) att torsdagen och fredagen inte räcker till för att ro i hamn med arbetsuppgiften. Antagningsbeskeden ska skickas på måndag, så det är en hel del att kolla upp. Speciellt eftersom det har strulat så att inte alla uppgifter har kommit fram.

Så jag mailade chefen innan jag gick hem och berättade hur jag kände & tänkte, i morse hade jag fått ett svar. Att det var grönt att åka dit, hellre det än att jag ska bli tvungen att jobba betydligt många fler timmar på torsdag och fredag än mitt normala timantal.


 
Vid halv tre hade jag fortfarande inte fått kontakt/tid med  "backupen", som hela tiden segade på och prioriterade andra saker (mindre akuta). Än fast jag varit tydligt & sagt hur det ligger till och tjatat... Så jag höll helt enkelt på att explodera, så då bestämde jag mig för att skita i det hela och bara åka hem (får väll ta tag i resten i morgon). Visst kan jag ha ett bra tålamod, men även mitt tålamod tar slut någon gång!


 
 
Väntar med spänning på vad det blir i framtiden, det känns som att det närmar sig snart! Skulle det inte vara nära, så får jag helt enkelt ta mig en funderare och fatta ett beslut för mitt eget bästa.










Det går runt, runt, runt

  

Nu känns det att det är för mycket, förhoppningsvis lugnar det väll ner sig efter måndagen till veckan. Man kan väll alltid hoppas!?

Idag blev det 2 timmars övertid, inte allt för populärt kroppsmässigt... Men vad gör man när det finns saker som behöver bli färdiga?! Önskar att jag kunde vara som vissa andra, med andra ord bara skita i alltihopa och absolut bara göra det som är roligt & intressant.

Vi får väll se hur det blir med morgondagen, är egentligen ledig. Men känns nästan som att man måste åka dit en sväng ändå, för att få undan en del som ska vara hel färdigt tills på måndag. Dygnet har alldeles för få timmar & kroppen pallar alldeles för lite!








Fy bubblans bananer!

En ny arbetsvecka har anlänt, vet inte riktigt om jag ska hurra, skratta eller gråta!

 Även denna vecka har jag häcken full, verka inte bli någé lugnare än på ett tag. Det blir nog till att börja tidigare även i morgon, suck. Får väll sova och ta igen mig på onsdagen förhoppningsvis. Känner mig redan knäckt & det är bara måndag kväll än, så det lär nog behövs en hel del vila på onsdag.



  
Och precis som jag hade räknat ut, så får jag inte ledig till syster rysters student. Så det är väll bara att bita i det sura äpplet och jobba, än fast jag hellre hade varit på hennes student. Får fira henne vid ett senare tillfälle, det går säker bra det också. Men det hade varit trevligt/roligt att få se Emma ta studenten.








Det känns aningens surt!

  
Idag är det brännbollsdag, som en av mina fastrar med familj ordnar. Vi brukar träffas på eftermiddagen, mingla runt, spela brännboll och grilla & dricka något gott som man tar med sig själv. Det brukar vara en riktigt trevlig tillställning, speciellt eftersom jag inte träffar släkten på pappas sida allt för ofta. I och med att vi inte träffas så ofta annars så känns det extra viktigt för mig. För de betyder ändå en hel del för mig! 

  
Men detta år svek kroppen (det verkar bli pannkaka av denna helg också), när jag vaknade i morse var det bara till att inse att jag inte skulle kunna åka dit och delta i år. Det känns lite surt, men vad ska man göra? Det är bara att bita i det sura äpplet, stoppa i sig ett par tabletter och försöka tänka positivt. Förhoppningsvis är det inte sista gången, denna brännbollsdag arrangeras...








Det kan inte blir mer lägligt!

  

Det har varit en fruktansvärt hård & tuff arbetsvecka, så denna helg kommer lägligt. Hade nog inte pallat en dag till, har känt mig rätt så invalid idag. Känns inte allt för bra när man har så ont, så att man inte riktigt kan hålla masken på plats. Då är smärtan fruktansvärt hög!

  
Det positiva med denna vecka är att jag har fått ihop ett par komp-timmar, som jag kan ta ut vid lämpligt tillfälle!






Ett givande samtal!

Idag ringde min läkare mig, måste faktiskt säga att det kändes som att det var ett givande samtal. Känner mig en aningen lättad i alla fall när det gäller smärtorna som kommit till på vänster sida nedanför bröstet, tydligen är det magsäcken som spökar pga medicinerna. Absolut inget konstigt när man som jag gått på tabletter under lång tid. Så nu är det bara till att öka på medicins dosen för magen och blir det inte bättre inom två veckor så var det bara till att höra av sig, så nu hoppas jag att den ger med sig!

Sen är det bara till att invänta kallelsen till magnetröntgen (som tydligen hade blivit skickat tillbaks till min läkare), hon hade inte fyllt i den rätt. Men först och främst måste jag kila in på sjukan för att ta ett färskt blodprov innan den kan skickas tillbaks igen. sen är det väll bara till att vänta... Känner mig inte så speciellt orolig faktiskt, tror inte riktigt att det är något större fel/allvarligt fel i huvudet.


Blommor & Bin



Våra körsbärsträd som står i blomning


Syns lite dåligt, men blommorna går i alla fall i rosa i år...


Och här har vi en blomma som jag fastnade för direkt, men minns tyvärr inte namnet på den.


Idag har det pysslats på en hel del här hemma, dels har jag haft min kära svärmor här som hjälpt mig med blombänken. Resultatet kan ni se här nedanför. Tusen tack för all hjälp!


Det ska verkligen bli spännande att se vad det blir av alltihopa!


Detta skulle göra sig bra på ett vykort!

Varje dag jag åker till jobbet så åker jag förbi en otroligt vacker plats, den platsen skulle verkligen göra sig fin på ett vykort. Detta är en plats som jag många gånger (när jag har tid) stannar på, där kan jag rensa mina tankar medans jag ser ut över den fina utsikten...




Full späckad dag!

  
I natt hoppas jag verkligen att jag får sova, annars kommer jag nog snart att bryta ihop. 


  
Arbetsdagen har varit full späckad...
Började jobba tidigare, tog en kort förmiddags fika, en kort lunch och under eftermiddags fikat så jobbade jag medans vi drack vårat kaffe ute i solen. Lyckades inte ens ta mig tid att besöka toaletten, det positiva är väll att det gått lite snus idag.

  
Under eftermiddagen märktes det att hjärnkontoret inte riktigt fungerar som det ska, då har det helt enkelt blivit för mycké!







Still waiting...

 

Det närmar sig... 










Zombie

Ännu en solig dag har anlät, känns helt underbart.
Det är rätt märkligt att vädret kan påverka en så pass mycket som det faktiskt gör, helt otroligt!

Har haft ännu en dålig natt, med lite sömn. Jag känner mig som en zombie och det känns som att ögonen går i kors, hoppas att det värsta av tröttheten ger med sig när jag väl kommit till jobbet.

Men i natt kan jag då inte påstå att det blev lite sömn för att det gjorde för ont. Skulle däremot tro att det är aningens för mycket nu, försökte med att inte tänka/fundera och med avslappning. Båda försöken misslyckades...

Får försöka att jobba undan lite under dagen och "bearbeta" en del tankar & funderingar så kanske man får sova i natt istället. Skam den som ger sig!


RSS 2.0