Smarrigt!



Idag slog jag på stort, bakade kakan här ovanför. Har nästan precis fått den färdig och den blev riktigt smarrig. Receptet fann jag i en av böckerna (Baka i långpanna) som jag har köpt med Aftonbladet. Tänkte bjuda på receptet efter som jag tycker att den var kalas god!

Recept på Silviakaka:

Ca 30 bitar

6 ägg
6 dl socker
3 dl vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver

Glasyr:
200 g smör
2 dl socker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
2 dl kokos

1. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt vatten, mjölet och bakpulvret. Häll i en långpanna, 20x30 cm.
2. Grädda i 175 grader i 15 minuter i nedre delen av ugnen.
3. Smält smöret och tag av kastrullen från plattan, rör i socker, äggulorna och vaniljsockret.
4. Bred detta över den avsvalnade kakan och strö kokos över.

Lycka till!


Äntligen Onsdag!

Precis så känns det, varje onsdag är jag nämligen ledig. Vilken är fruktansvärt skönt, speciellt eftersom jag inte trivs så bra på jobbet numera. Det känns mest som en enda stor plåga att måsta åka dit och ta sig igenom dagen. Med andra ord känns det som att det enda jag lever för nu det är kvällarna, onsdagarna och helgerna.

Men igår drog jag faktiskt med mig Anny till folkhögskolan på kvällen, baslinjen hade en konsert och sen var det tårtbuffe. Ganska skönt att få göra något annat en kväll mitt i veckan, än fast det tar på. Sen var det bara att skynda sig hem, be gubben bryta tabletter, kasta i sig dem, borsta tänderna och be om hjälp med avklädningen. Så vid klockan 20.00 låg en knäckt tjej i sängen, men som sagt var det är kul att göra något annat någon gång!


Ingen särskillt positivt lägesrapport

Känner mig inte speciellt inspirerad att skriva här, eller snarare är det väll att jag inte har så mycket positivt att skriva om...

Detta år har inte börjat särskillt bra (hoppas att det vänder snart), det har varit och är fortfarande väldigt tufft. Kan inte direkt påstå att jag mår särskillt bra, varken psykiskt eller fysiskt. Det psykiska vet jag inte riktigt om det beror på jobbet eller den nya tabletten som jag äter... Det får tiden utvisa!

Jobbsituation har väll inte direkt blivit bättre, det känns väll snarare värre. Vet inte riktigt vad jag ska göra?! Har tagit upp en del av problemen med chefen men det är som att hälla vatten på en gås, han verkar inte alls ta det på allvar. Känner mig så fruktansvärt trött på att de skyller på mig när det är en annan dam som gjort fel, nog kan jag ta kritik/ta på mig fel som blivit men då ska de då "banne mig" vara jag som har gjort fel. Det måste ju kännas helt underbart att vara helt fel fri, undrar hur de bär sig åt de som är fel fri egentligen?! Önskar att jag kunde tänka så själv också, kanske skulle underlätta vardagen.




Att säga upp sig eller inte?!

 
Idag har det då inte varit någon bra dag, för det första så har jag haft fruktansvärt ont idag och för det andra så har det strulat en massa på jobbet (utan att säga för mycket). 

 
Idag har jag fått bita mig många gånger i tungan för att jag inte skulle säga upp mig på stående fot, jag klarade dock dagen utan att säga upp mig som tur (el. otur) var. Men det är ju bara frågan hur länge det kommer att gå?

  
Känner mig fruktansvärt ledsen, besviken, arg, irriterad och frustrerad. Och för en gång skull har jag inte bitit ihop, utan jag har tagit upp problemen med högsta hönset. Men kan inte direkt påstå att det känns som att det tas på allvar och än så länge har det då inte gjorts något åt det!








Picture

Har nu gjort ett nytt försök med att ladda upp några pyssel bilder, lyckades få upp några men inte de som jag absolut ville visa er. Om jag bara visste vad som är fel? Ja ja det kanske blir en annan gång...










De ville inte riktigt gå vägen!

Tänkte visa er ett par bilder, det har pysslats en del här under ett par veckor. Men tyvärr har jag inte kunnat visa er resultaten tidigare, men nu vill det inte fungera så vi får väll se om det blir i morgon då...


Ett bild blev det iaf, dukningen till svägerskans 40-års kalas som vi hade på påskafton. Gul servetter som jag har tryckt "LÅT OSS HÖJA EN SKÅL FÖR ANKI ÅR" på.


Arg som ett bi!

Kan inte direkt påstå att arbetsdagen flytit på, det har mest bara jävlats. Dagen blev längre än vad det var tänkt kom inte hem förrän 17.20, ju mer klockan blev desto mer irriterad & arg blev jag idag. 

  

Men så blir det när man har kollegor som inte slutför arb.uppgifter någon gång, och denna arbetsuppgift som ej är slutfört försvårar det dessutom för mig. Det gör att det blir svårare att "hålla koll" och det leder till mycket extra jobb. Blir så less på att tjata så (sa till person x senast förra veckan) idag gick jag helt enkelt inte till chefen innan jag gick hem och sa att det här fungerar inte.

För fortsätter det så här så orkar jag helt enkelt inte med detta jobb! Så nu är det väll bara att vänta och se om det händer något...










Ganska så bra dag!

Då var första arbetsdagen på denna vecka gjord, nu är det bara en arbetsdag innan lill lördag som dessutom är min lediga dag. Ska bli skönt, känner mig riktigt trött så det kommer att sitta fint med lite sovmorgon på onsdag.

Men annars har väll arbetsdagen gått ganska så bra idag, än fast jag har haft fullt upp hela dagen. Det har varit lite folk på plats i dag, en del har varit sjuka och större delen av personalen & eleverna åkte iväg till stan för att spela innebandy mot Hampnäs folkhögskola.


Helg är nu över!

Det har varit fullt upp denna helg, har knappt suttit vid tv:n eller datorn. Ganska skönt ibland! Det har tyvärr inte var något "Therese-väder" i helgen, det har varit rätt så blåsigt & svalt så fröken har mest hållit sig inomhus förutom en kort cykeltur igår. Men desto mer har jag fått gjort här hemma, det har städats & tryckts servetter. Och vips så var helgen slut, det är nog bäst att göra en tidig kväll ikväll så att man klarar av att ta sig upp i tid i morgon till jobbet. Har ju blivit så fruktansvärt trött sedan jag började med den nya medicinen.

Bjussar på gamal bild från påsk innan jag avslutar detta inlägg, se & njut!


Snart äré helg igen!

Nu är det endast en enda arbetsdag kvar på denna arbetsvecka och jag kan inte annat än säga att det känns fruktansvärt skönt att det äntligen snart är helg! Känns som att det skulle behövas, hoppas bara att jag är så pass pigg så att jag orkar hitta på något och vara ute i den friska luften ett tag.

Vad helgen har att erbjuda återstår att se, har en hel del som skulle behöva göras...


En lite belöning!

Idag när jag var in till B-byn för att tanka bilen och handla lite så kunde jag inte låta bli att köpa mig rosorna här nedanför, tänkte att det kunde få bli en lite belöning till mig själv efter en tids kämpade mot både det ena & det andra.


Något vacker att vila ögonen på kan behövas vissa dagar för att "skingra" tankarna...


Man kan väll aldrig skämma bort sig själv för mycket!?


Pigg, Piggare eller Piggast?

I måndags började en ny arbetsvecka, dagen var fruktansvärt jobbig. Kände mig inte alls pigg, kändes som att förkylningen & febran tog om i söndags igen. Så det var inte speciellt kul att tvinga sig iväg på jobbet, väll på jobbet fick jag kämpa på för att ens orka sitta på stolen eller stå på bena. Ack så skönt det var när man väl kom hem!

Till min stora förvåning kände jag mig betydligt bättre & piggare igår, vilket underbar känsla. Att känna att man har ork/energi till att utföra arbetsuppgifterna med ett leende på läpparna underlättar arbetsdagen rejält!

Och idag, har jag haft min lediga dag. Även idag har jag varit piggare, så förutom att vila & motionerat har jag tagit tag i lite städning/tvätt/strykning här hemma. Känns riktigt skönt att få undan lite arbete här hemma oxå, så att det inte hinner bli ett enda kaos av alltihop. Tycker inte om när det är för ratigt runt omkring mig, vill gärna ha ordning & reda på torpet!

Så nu hoppas jag mest bara att det håller i sig ett tag... 


Varför kan man inte stå för det man gjort?

Blir så fruktansvärt less och irriterad på att behöva ha med människor att göra som inte kan stå för de fel de faktiskt gör och skyller i från sig på allt & alla! Och de som inte har någon koll, som mest bara ställer till med en massa oreda.

Det tar så inni bombens med energi av en!


Tjo-fadde-rittan

Ja vad ska man skriva?

  
Igår hade Jimmy´s syster-ryster 18-års kalas, hon bjöd på tacos så det fick bli gårdagens middag (fruktansvärt skönt att slippa laga mat). För min del blev det mest bara en snabb visit eftersom förken fräken inte mådde allt för bra, men gubben han fick stanna kvar och som jag förstod det så lyckades de ha en riktigt trevlig kväll! Men jag kan inte förneka att jag hade en lugn och skön hemma kväll, det var riktigt skönt att få tillbringa kvällen i sin ensamhet. Det är inte alltid man känner så när de flesta andra roa sig... Men ack så skönt när man gör det och är nöjd med situationen!


  
Och idag har solen tittat fram, ett riktigt fint vår väder. Synd bara att det ska blåsa så förbaskat! Men visst känns det helt underbart när solen tittar fram och vi går mot sommaren?!








Påsken - Långfredag

Tänkte bjuda på ett par bilder från påsken, men det går så fruktansvärt segt att ladda upp bilderna så vi får väll se om det kommer fler bilder en annan dag. Men här kommer i alla fulla fall ett par bilder från långfreda´n, så se & njut!


Ja denna syn är ju inget ovanligt numera...


På kvällen gick vi ner till rittan vid sjön för att grilla och umgås...


Tony & Emil njuter framför brasan.


Det bjöds på korv...


När frossan börja komma så kilade vi upp till mor där vi fortsatte att umgås, riktigt trevligt.


Lillebror bjöd på musikunderhållning, men om själva musiken var så bra var en annan sak. Det går att diskutera...


Att man ständigt gör om...

Samma misstag om & om igen!

Skulle man ge fasiken i att ta på sig hela,rena & fräscha kläder, sköta hygienen och försöka göra det lilla man faktiskt klarar av så skulle människorna runt omkring en genast inse att något inte står rätt till! Oj då, då är man genast mycket sjuk eller dålig i betraktarens ögon...

Kan dessa betraktare kanske inte tänka ett steg längre att man kanske till och med mår lite bättre tackvare att man försöker att hålla god hygien och när man göra det lilla man kan! Snälla tänk ett steg längre emellanåt, ärligt talat tror jag att det är fler som är i en liknande situation som mig som har märkt av detta problem!?


Så dé kan gå när inte haspen är på!

  

Igår blev jag tvungen att åka hem från jobbet efter att ha insett att jag knappt orkarde förflytta mig endast ett par meter, att det gjorde alldeles för ont och efter att ha kräkts två gånger. Kunde inte få någonting gjort så det vara lika bra att åka hem, om inte en ännu bättre idé! Så väll hemma var det bara att bädda ner sig, för att sova, sova & åter sova...

Inte blev det något jobb i dag heller, attans jag som hade tänkt jobba idag och vara ledig på fredag. Men det var ingenting att tänka på när febern nästan låg på 40 grader, orkar knappt göra något. Nä nu ska tanten bädda ner sig igen...

  
Vill även passa på att gratulera Anki som fyller 40 år och Anny som fyller 18 år idag, två toppen tjejer som är guld värd!





Påsken är nu över!

Påsken firades i Varpsjö hos mor m. familj och tjocka släkten, nja inte riktigt hela släkten det var väll till att ta i. Men bra nog många fick man träffa...

Jag, Jimmy och Tony anlände till Varpsjö vid 14-tiden på långfreda´n, väl framme skickade jag ut grabbarna och passade på att vila lite själv innan husfolket skulle återvända efter Varpsjö nappé. Vi har haft en trevlig helg med trevligt sällskap och god mat, i lördags hade vi även kalas för brorsans sambo som fyller 40 år nu på onsdag. På söndags eftermiddagen begav vi oss hem över, kan lova att det kändes fruktansvärt skönt att få komma hem.

Tråkigt nog känner jag mig inte på hugget för att skriva ikväll, känner mig för snurrig i bollen. Så vi får väll se om det kommer bilder och några fler rader om påsken en annan dag.

Hoppas att ni har haft en glad & trevlig påsk med många goda skratt!

  








RSS 2.0