Häcken full!

  
Det ser ut som att även denna arbetsvecka blir stressig, med andra ord så har jag häcken full. Och det verka bara bli mer & mer... Dygnet och arbetsveckorna är alldeles för korta just nu för att jag ska hinna med allt.

  
Än fast jag tycker om när det är lite tidspress och när man har flera bollar i luften, så känns det som att det är lite för mycket just nu. Kanske kan det bero på att det inte blivit allt för mycket sömn den senaste veckan och för att minnet börja svika mig mer & mer (tack & lov finns det penna & papper).

Men det är absolut ingen mening att stressa upp sig själv mer än nödvändigt, allt tar sin tid!








Morsdag!

  


Med detta inlägg vill jag gratulera min egen mor på morsdag, hoppas att du får en bra dag med trevligt sällskap och eventuellt något gott fika!  







Det gick åt skogen!

  
Det går inte speciellt bra för mig med ett löfte som jag gav mig själv när jag blev anställd, vad det är? Jo jag lovade mig själv att jag inte skulle städa upp efter någon annan, men vad var det jag ägnade tiden åt igår? Just precis att städa upp efter en annan, många gånger är det inte speciellt lätt när man inte ens får någon info från personen i fråga. Men tack och lov lyckades jag bita mig i tungan både en, två, tre gånger...

  
Jag har ännu en gång konstaterat att jag är för snäll och bryr mig om andra alldeles för mycket!
Kan inte direkt påstå att jag mår bra av att städa upp efter någon annan och absolut inte när man för det mesta bara får skit tillbaks själv. Jag har nog ett alldeles förstort hjärta som många gånger krossas eller blir sårat...

  
Om det inte blir någon förändring snart, så fixar jag helt enkelt inte att jobba kvar. Högsta hönset måste väll snart inse vad det är som egentligen pågår och göra något åt det. Det känns inte som att han tar situationen på allvar, helt enkelt!

Inte blir det bättre av att han står och pratar och att man ska behandla alla lika, respektera varandra osv. När han själv behandlar sina anställda olika, inte bara olika. Väldigt olika, känns det som många gånger... Och inte vet jag om jag kan känna att jag känner mig speciellt respekterad.


  
Det positiva är att för varje dag som går så är det en dag närmare semstern i alla fulla fall, längtar!


NOT NOW!

  
Idag tar det verkligen emot att åka iväg på jobbet, det har varit en kämpig natt med lite sömn och värken/smärtan i kroppen verkar inte vilja ge med sig. Inte gör det saken bättre av att jag vet att jag har häcken full även idag.


Man skulle ha haft en sådan där dag som min kära kusin visst skulle få ha, de skulle få ha en dag på skolan någon dag framöver där de skulle gå efter känslan och utan klocka. Hade jag fått ha en sådan dag idag, då hade jag absolut varit hemma utan att ens fundera. Bara eldat och legat & läst hela dagen... Tänka sig va skönt i detta trista, kalla regn väder!





Skolavslutning

Idag har vi haft skolavslutning, stämningen infann sig inte riktigt i morse när man klev upp och skulle ta på sig fin kläderna för att åka iväg på jobbet. Helst av allt hade jag velat ha något mjukt, varmt & skönt i detta gråa, kalla, regnvädret... Lite tråkigt att vi inte fick förra veckans väder denna vecka istället!

Men tillslut infann sig stämningen när våra otroligt duktiga "studenter" tog fram instrumenten och tog ton, sedean avslutades allt med en otroligt god middag och tårta i matsalen.

Än fast det har varit en mycket rolig och trevlig dag att jobba, så kändes det väldigt skönt att få göra kväll! Jag känner mig rätt så knäckt, framför allt känns det som att kroppen fått ta mycket stryk denna vecka. Så det ska bli fruktansvärt skönt med helg, när den väl kommer! Bara en dag kvar...

Återkommer när jag har mer tid och ork, på återseende!


Det var för bra för att vara sant!

Det var för bra för att vara sant!

  
I måndags fick jag minnsann svar på tal hur dum jag egentligen är,
kände mig ärligt talat idiot förklarad av en viss person på jobbet. Det är nästan så att jag tror att det var uträknat. Det vore så fruktansvärt skönt om även chefen kunde inse vad denna person är för något, men det verkar sitta långt inne... TYVÄRR...

Själv har jag utgått ifrån att alla ska få bilda sig sin egen uppfattning utan att jag påverkar dem, än fast det är svårt. Speciellt när man sliter så förbaskat ont själv och när man är riktigt arg & frustrerad.

Men jag må då säga att det på ett vis känns bättre att gå dit numera, när åtminstonde en person vet om hur allt ligger till. Bara lite synd att det inte är inom samma yrkesgrupp, så vi har väll egentligen inte så mycket med varandra att göra. Hade varit rätt skönt att inte behöva känna det här med 4 mot 1 i en arbetsgrupp, ett flertal gånger i veckan.

  
IBLAND, önskar jag att man vore frisk!
Då hade jag nog aldrig hamnat på denna plats i denna situation som jag är nu, som jag alltför väl känner till från förr. Då hade jag mest troligtvis varit yrkeschaufför idag, antingen suttit i en lastbil eller traktor. Det är inte bara hälsan jag kämpat emot, det är även ett stort mål/en yrkesdröm/ett intresse och allt annat som medföljer när inte sjukdomen syns på utsidan.










Vilken helg!

  
Har haft en data fri helg, tills i morse vid fem tiden. För ovanligeheterna har det varit fullt ös mest hela helgen, smärtorna/värken i kroppen har hållit sig på en lämplig nivå mest hela helgen.  Mest hela veckan för den delen, förutom igår kväll & idag. 


  
I fredags kväll efter jobbet, medans jag väntade på att gubben skulle komma hem från söder tog jag mig en cykeltur för att hälsa på Tony. Där det blev en liten spontan fest, rätts så trevligt tills det blev en aningens för mycket, ibland hinner man inte med. Men tack & lov, det var länge sedan sist...

Och igår firade vi två 40-åringar, som hade bjudit in en massa släkt, vänner, bekanta & bybor till fest i byggdegården. Tack och lova en lugnare kväll för min del, já börjar ju på att bli gamla "vétt" ni. Men det bjöds på riktigt god mat, musik/underhållning, många skratt och trevligt sällskap. Hade en riktig trevlig kväll men många intressanta diskussioner, träffade även en del nytt folk. Och en av dem var en otroligt trevlig tjej med en härlig utstrålning, som gav mig en del bra tips mot mitt håravfall (som jag nog måste prova, ett försök iaf).

Träffade även en kollega som jag har funnit på jobbet, så det blev en del intressanta diskussioner och en del av dem värmde gott i hjärtat. En otroligt fin människa med många goda & kloka tankar!




Med andra ord har jag haft en helt underbar helg, vilket jag är väldigt tacksam för. Kan inte minnas när jag mått så där bra och orkat "hänga med" nästan en hel helg senast, så det var väll på tiden hade skedde i helgen nu då.
  










Semester, tips tas tacksamt emot!

 

Jag får nog mest troligtvis minst 3 veckor som jag vill, eventuellt 4 veckor. Men 3 veckor tillsammans är absolut inget att säga något om, det får man vara riktigt glad för. Ärligt talat trodde jag inte att det skulle bli så lätt att komma överens, men tji fick já.

Så nu funderar vi för fullt vad vi ska hitta på... Är det någon som kan komma med något/några tips om resmål/aktiviteter?! Tanken är att vi ska åka någonstans, för annars blir det bara att vi jobbar på hemma vid.










Njuter av värmen!

 
Även idag har vi haft en värme som heter duga, vi hade ca 35 grader i solen på jobbet. Så jag njuter mest, än om det är så att man håller på att flyta bort emellanåt. 

Det känns som har jag har fått en helt annan kropp i denna värme, visst har jag en hel del smärtor i nacken & ryggen. Men ack så skönt det är att det är mindre av den "andra" värken! 










Ett minne blått!



Denna bild känns rätt så avlägsen, men det är inte speciellt länge sedan det fanns snö på backen.

Även idag har det varit/är det varmt och skönt, men börjar bli så fruktansvärt less på att det för det mesta måste blåsa. Jag ska helst inte vara ute när det blåser så mycket, är det så att jag är ute så måste jag noga se till att att klä mig riktigt & vira något runt nacken. Annars är det kört.

 

Men när det är denna värme så vill då jag helst vara utomhus, men det värsta jag vet är när jag inte har något att göra. Kan som inte bara sitta ute utan att göra något, så idag drog jag igån målningen på huset. Och förhoppningsvis nu när man har börjat med målningen så kanske man får undan det mesta så att man kan njuta av sommaren, så att vi inte bara behöver jobba... 










Penseér




Fick 3 stycken penseér av svärmor i söndags som jag satte i zinkhinken som blev köpt i fjol. Skulle tro att de åker ut från hinken när det ska planteras "sommar blommor".

Men jag undrar vad jag gjort, eftersom hon är så snäll och omtänksam!


Värmen underlättar dagen!

  

Vilken värme vi har haft i ett par dagar nu, kan inte än annat än säga att det känns helt underbart. Ett litet minus är att det har varit så kvaft & fuktigt, så man har varit/är alldeles klibbig.


  
Denna värme gör gott för kroppen min, vilket jag blev påmind om igår. Visst hade jag värk i kroppen men betydligt mindre, ni ska bara veta hur skönt det var. Fixade till och med gårdagen utan starkare tabletter, vilket är ett tag sedan sist. Så det var verkligen på tiden!

Trodde även att jag skulle klara denna dag utan starkare tabletter, men det var att hoppas på för mycket tydligen. För det vände fort under förmiddagen idag, fick en fruktansvärd smärta i både nacken och ryggen så när jag äntligen hade tagit mig hem var det bara till att ta en dos.










Min nya racer!

I onsdags åkte jag & gubben iväg och hämtade hem en ny cykel till mig, "huga ligen" vilka priser! Ingen av cyklarna som jag hade tänkt mig fanns kvar, så det var bara att fundera om någon annan dög åt mig eller om jag skulle be dem att ta hem någon av dem som jag ville ha.

Hur som haver så lyckades jag hitta en annan cykel till rimligt pris, så nu är det bara till att motionera igen slantarna som man håvat ut för den.






För någon vecka sedan var och inhandlade nya "vardags skor", fick även syn på träskorna här nedanför men tänkte att det fick räcka med ett par nya skor för tillfället. Så jag åkte hem igen, men kunde inte släppa tankarna träskorna på ca 4 timmar så det var bara till att åka tillbaka och håva in även dem innan de skulle bli slutsålda.


Glädjens dag!

I tisdags klarade Anny körkortet, ett stort grattis!
Så nu blir det lättare att hitta en chaffis om man vill på något partaj, nog var det enkelt när man bodde i Åsele där man bara behövde använda benen för att komma till en dans eller pub.

När våran guld tjej nu klarade körkortet fick jag en snilleblixt att vi skulle fixa en tårta (köpt) och åka dit på kvällen för att överraska henne. Planen gick dock inte som planerat men den blev i alla fall gjort. Det fanns ett ganska dåligt sortement med tårtor, bara tråkiga så då var det bara till att ställa sig och göra jobbet själv. För inte kan man väll ställa in en sådan idé?! Vilket jag fick bekräftat när jag fick se Annys min när vi kom dit med en tårrta, hon såg ut som ett barn på julafton. Det kändes helt underbart...




Öldrickar väder - Nästan

 
Vilket värme det är idag & solen skiner, riktigt härligt. Finns bara ett enda minus och det är den "förbenade" blåst´n, inte bra för kroppen.










Tvär blind!

Det har varit en tung vecka med mycket smärta, så det har varit väl behövligt att ha varit ledig dessa två dagar. Mest troligt vis blev det väll lite för mycket i lördags när jag räffsade löv, nu hoppas jag bara att det värsta ska ge med sig!

I tisdags när jag hämtade kassan & surrade med en kollega så tappade jag plötsligt synen på höger öga, sen blev det jätte suddigt och var så tills sena eftermiddagen. Lite skrämmande... Kände redan på morgonen att det skulle bli en kämpig dag, synd bara att man inte insåg att man egentligen skulle ha stannat hemma i sängen. Skam den som ger sig...

Men nu är det bara en dag, sen blir det två dagar till att vila upp sig på!


Semester

  
I år får jag min första semester, känns rätt så skönt. Vi har nu börjat diskuterat semestertiderna på jobbet och jag hoppas att jag får de veckor som jag villa, skulle vara så skönt att få ha semester samtidigt som gubben. På de här åren som vi varit tillsammans har vi inte haft möjlighet att ha semester tillsammans så att vi kan ägna oss åt varandra & kanske hitta på någon roligt.

Om det bara är en en vecka som vi inte får tillsammans är helt okej, men det är väll bara att vänta och se...








Snurra på tråden!

Har haft problem med internet hela veckan, rätt så irriterande när man betala dyra pengar för det. Då ska det helst bara fungera!

Jag brukar även fördriva tiden framför datorn, så att jag tänker på något annat när gubben är borta. Han har varit på kurs i veckan, så då blev det till att rengöra skåpen i köket för att "tänka på annat" & vara sysselsatt. Annars är det lätt hänt att jag fastnar i jobbiga och tråkiga funderingar/tankar.

Men nu vankas det en kort arbetsvecka, känns ganska så skönt. Får se om man hittar på något kanske en tur till stan & tjika på någé bilar, eller kanske en trippupp över. Vi får helt enkelt vänta & se vad veckan har att erbjuda!

Hoppas att ni har haft en trevlig helg i alla fulla fall!

De vore inte så dumt!

Snart har vi klyvit denna vecka oxå, känns ganska så skönt med en ledig dag i morgon. Dessa två arbetsdagar som varit har i och för sig fungerat relativt bra, det flyter på ganska bra när alla är där de ska vara...

Får väll hoppas att det åtminstonde fungerar så här bra ett tag till, vore ganska skönt! 


Lugn & skön helg!

Denna vecka har det inte blivit bloggat särskillt mycket, all energi har gått åt till jobbet. Tråkigt men sant!

Helgen har varit lugn och skönt, för varje dag som jag inte behöver gå till jobbet så känns det helt underbart skönt! Igår var gubben på klassträff i stan, det har hunnit gå 10 år sedan han gick ut nian. Och själv hade jag en lugn men mycket skön kväll... Såg på film, löste korsord, läste m.m.

Ja just de ja, igår efter att jag hade skjussat gubben till B-byn vid 15.30 så satte jag igång med att göra Grekiskt lantbröd. Rätt så gott med nybakat bröd, synd man inte gör det oftare! Denna gång fuskade jag faktisk, hade köpt en färdig påse, som jag blev väldigt nyfiken på, så det enda som skulle tillsättas var jäst & vatten. Mycket enkelt!

Och idag har jag mest bara sovit, men är fruktansvärt trött ändå. Passade även på att göra kamser/palt till middag idag när man liks hade tid & möjlighet.

Och nu sitter jag mest och gruvar mig för gå till jobbet i morgon/ännu en vecka...


RSS 2.0