Varför gå ifrån rutinerna egentligen?

 
 
I vanliga fall är det mest sängen som gäller efter jobbet, varannan dag blir det även en dusch (eftersom det är en ganska stor process för min del och tar en hel del krafter) och på sin höjd orkar man sitta vid datorn eller tv:n en stund.

Men igår från gick jag rutinerna, eftersom det var duschdag så var det bara att hoppa in i duschen direkt efter maten, upp på kontoret för att leta fram servettproverna och göra ett provtryck. Sen var det bara att åka iväg till Malin för att överlägga om puben lite, därefter hem och förbereda servettbeställning och sedan i säng. Detta fick jag tyvärr ångra väldigt surt i natt, det är ännu en gång bevisat att det endast är jobb under veckerna och sen hem & bädda ner sig.

  

Man känner sig som något som man egentligen ska dumpa på soptippen, men det är väll tur att man inte gör det med mäniskor som inte är hela. För konstigt nog så går det att lära sig att leva med det mesta, än om det är svårt & kämpigt många gånger!

  
Det är många gånger jag (säkert många fler) har klurat på någon lösning för att slippa den värsta smärtan! Tänk om vi hade fungerat ungefär som björnarna, man går i ide när det är som värst och sedan sover man tills det värsta är över. Det hade väll inte varit så tokigt? Eller varför inte något som gör så att man (eller så att någon kan)  fryser ner en så att man blir ovetandes & inte känner något tills det värsta är över...

Ja, tankarna kan vandra åt de flesta håll.








Det var länge sedan sist!

Idag var första dagen på länge som jag gick ut från jobbet med ett leende på läpparna, det känns så mycket bättre när man gör det.

Denna dagen har väll egentligen inte gått så bra, men det har inte varit en massa tjaffs och en massa diskutioner som sugit en sådan energi av en. Säkert det som har underlättat dagen.

  










Grrr

Gårdagens arbetsdag tog verkligen knäcken på mig, slocknade klockan sju. Att vissa människor/saker kan suga så mycket energi ur en. Hoppas att allt löser sig snart, för nu är nog botten snart nådd!

Gårdagens sämsta bortförklaring
Som många av er redan vet, så finns det ju en person i min närhet som inte gör några fel alls och som absolut inte kan erkänna en enda liten grej. Denna person skyller hela tiden ifrån sig, det är många gånger man får skit för denna person fel.

Men till saken... Igår kom jag in i en korridor med stängda dörrar där denna person sitter och möts av en enorm parfymstank, det var nästan värre än att komma in i en parfymbutik. Hur som helst så kunde jag inte hålla igen käften, men som tur var så lyckades jag hålla mig tills någon annan var på plats. Första skyllde hon ifrån sig på en annan, som hon påstod nyss hade varit in dit. Och då sa jag bara det att det är då väldigt märkligt eftersom stanken varit där hela dan.

Efter ett tag kom chefen in till mig som tydligen pratat med denna person, då var bortförklaringen att hon tuggat tuggummi! Då brast det för mig...

Efter att jag tagit mina ord i min mun så verkade han ha insett att det inte luktar så där om någon tuggar tuggummi!

Meddelade även att jag börjar bli riktigt jäkla förbannad, dels över att denna person alltid ska skylla ifrån sig och komma ifrån med det, samtidigt som att hon aldrig gör något fel! Lyckades även framför det som uppdagades i fredags när det tog 2,5 timme för mig att reda ut så att en person skulle få pengar bara för att hon klantat till det trots att jag hade tagit upp det med henne för ett antal veckor sedan. Det blir en dyr tabbe, speciellt när man dessutom måste jobba över. Enda sättet får att få vissa att förstå verka vara när man kopplar pengar/arbetskostnaden till bekymret.

Ja, ja en månad kvar.  Ska bli spännande att se vad som händer!


Här skulle det behövas ännu en helg innan arbetsveckan börjar!

   
  
Det har varit en tuff helg med mycket smärta och lite sömn, men det är nog inte så konstigt med veckan som varit.


  
I fredags var vi bortbjudna till svärmor, hon hade även bjudit de som vi köpte huset av. Men tyvärr blev det bara till att knapra i sig ett par tabletter & lägga sig när jag kom hem, så min kära sambo fick åka själv.


Fredagen var också en riktig skitdag på jobbet, tur att en av vaktmästarna kom i rätt tid. Då höll jag ärligt talat på att explodera, det var så nära att jag bara släckte lampan låste dörren & åkte hem. Men efter att ha fått vräka ur sig åt vaktmästaren så kändes det faktiskt aningens bättre, och det gick framför allt bättre att jobba.

Detta ställe kommer att göra mig gråhårig eller nja... Jag ska nog säga hårlös om det fortsätter på det här viset, har redan tappat det en gång på grund av all skit som var på jobbet under vintern/våren i år. Ärligt talat tror jag inte att jag är beredd att betala min hälsa för ett jobb, inte på det viset i alla fall.



Och idag åkte vi till Varpsjö på förmiddagen, för att finstyckade (eller vad man nu säger)älgköttet vi fått köpa och hämta hem det. Så nu är ännu ett år räddat, ett som är säkert är att det blir nog många goda middagar här framöver! 

  
Tusen tack för köttköpet och hjälpen!






En mardrömsvecka!

Veckan har bestått av mycket stress, ilska, besvikelse och frusteration. Har varit själv som kanslit hela veckan, i vanliga fall brukar det vara riktigt skön. Men inte denna vecka när min kära kollega klantat till det och inte skött sina arbetsuppgifter

Imorse möttes jag i dörren av en elev som var alldeles förstörd när jag kom till jobbet.
Så idag har jag ägnat ca 2,5 för att hjälpa en kille, bara för att personen ifrågan inte hade skrivit unde  ett papper och skickat det till CSN. Lyckades hitta papperet på "personens" rum, det var till och med underskrivet av eleven så det enda som saknades var skolans underskrift. Blir ännu mer förbannad över den situationen, eftersom jag pratade med henne om detta för någon vecka sedan och hon hon drog någon förklaring om att det inte skulle göras (minns inte riktigt hur personen i fråga uttryckte sig. Till saken hör det också att eleven ifråga frågade denna person om hon skickat in papperet, vilket hon hade svarat ja på.

Finner egentligen inga ord...

Men denna vecka har hon retat/irriterad mig bra nog mycket än fast hon inte varit på plats!

Ska bli kul att se hur chefen gör här framöver och hur han vill ha det... Det närmar sig som sakt var sista oktober och blir det ingen förändring så har jag sagt att de inte kan räkna med mig. Känns inte alls bra om jag skulle behöva säga nej till jobb bara för att en person förstör, men vad ska man göra när det håller på att ta knäcken på en!?

Och inte blir det bättre av att en del i arbetslaget hela tiden ska försvar och bortförklara hennes misstag, samtidigt som hon inte kan stå för de fel hon gjort. Det är även en mästare på att skylla ifrån sig, kan aldrig stå för något hon gjort. Blir så fruktansvärt less, frustrerad, besviken och arg!

Behöver jag skriva att det känns fruktansvärt skönt att det äntligen är helg, så att man slipper jobbet ett par dagar!?


Stockholm

Förra helgen 10-12 september var vi i Stockholm, på lördagen var vi på Göta Lejon och såg på Blue man group. Min kära sambo fick en biljett till den föreställningen av sin bror när han fyllde år.

Tänkte bjuda på ett par bilder från den helgen, se & njut!


Tony, Moa & Therese sitter i hotellfoajen innan avfärd mot Göta Lejon.


De hade ett vacker akvarium, det såg ut som att en fisk var tatuerad med kinatecken.


Middag på en baebequieresturange.


Vi hann även med ett pubbesök innan föreställningen.


En av medlemmarna i Blue man group, det kanske syns.


De andra i sällskapet gick på en massa olika pubber, medans jag tog taxi och åkte tillbaks till hotellet efter föreställningen.

Irriterande, det verkar inte vilja fungera som det ska att ladda upp bilder, så nu ger jag upp. Får visar mer en annan gång och skriva lite mer om våran tripp i storstan...


Bort bra men hemma bäst - Inte alltid

  
Nu har vi återvänt hem igen, efter nästa en vecka i stugan. 

Igår när jag åkte hem istället för till stugan efter jobbet kände det ganska tungt, var inte alls redo för att bo hemma igen. Men gubben är klar med skogen i området för i år och ska fortsätta på annat hålla så det är det mest praktiskt att bo hemma.

 
Stugan är helt enkelt en plats som ligger i närheten, där man kan återhämta sig/ladda batterierna igen. Tyvärr var nog mina batterier alldeles slutkörda, så jag har inte riktigt hunnit ladda mina än. Känns som att de ligge på sluttampen fortfarande. Men det är helt klart guld värt att ha sådana här platser! 










Tacksam för tipset!

 
Förkylningen har äntligen börjat att lätta, febern är en minne blått. Känns helt underbart att det gick vägen att genomföra denna vecka ändå, samtidigt som man verka bli lite piggare till helgen.

I förrgår fick jag ett tips av en kollega, SINOVA. Så jag åkte direkt och köpte en förpackning av dessa tabletter som jag faktiskt var lite skeptisk mot, men det blev faktiskt bättre.

Sinova är ett naturläkemedel som användes för lindring av symtom i näsa och dess bihålor vid förkylning. 

Av denna sort som jag använt måste man ta 2 tabletter 3 gånger per dag, men det finns även en som heter SINOVA FORTE, av den behöver man bara ta en tablett (tyvärr minns jag inte om det var per dag eller per tillfälle).   










Det är så typiskt...

Att det ska vara mycket på jobbet när man inte är kry! I måndags var det ganska mycket, men kunde ändå avsluta dagen i tid. Men både igår och idag blev det övertid, tack för komp timmarna som man kan ta ut sen. Men det hade nog ändå varit bäst för mig om jag hade kunnat jobba de rätta tiderna nu när man inte är riktigt frisk, eller helst kunnat sluta tidigare.

 
Känns inte alls bra att vara på jobbet när man är sjuk, men det är inte alla gånger det är så lätt att vara hemma heller. Känns faktiskt inte alls som att jag har råd att vara hem och tillåta mig själv att bara vara hem & vara sjuk för tillfället!

Semester blev nog kostsam, det blev ett gäng obetalda dagar. Kan säga att det känns lite surt för tillfället eftersom jag var sjuk i stort sett hela semestern, ångrar mig att jag inte gick till läkarn och avbröt semestern. Då hade man haft de dagarna kvar, men det är lätt att vara efterklok!

 
Det är tur att man är envis och inte ger upp så lätt, men många gånger tror jag att jag helt enkelt är för envis för mitt eget bästa! Tror jag måste försöka jobba bort en del av min envishet, men inte just nu... Det får vi ta framöver.

Fick ett tips av en annan sjukling på jobbet idag, så jag åkte raka vägen och inhandlade några nya tabletter så nu får vi väll se om man lyckas hålla sig på benen och bli lite piggare tills på fredag. Som tur är, så är det min sista arbetsdag imorgon. Därefter gör jag helt enkelt helg, nån måtta får de vá! 








Efterlyses!

 
Jag tror att jag har tappat mitt immunförsvar, är det någon som sett till det? Hittelön ges vid bra resultat!






Njutit av den vackra naturen!

  

Idag har vi haft en härlig dag i stugan, vi packade bilen med diverse grejor på morgon sidan och åkte iväg under förmiddagen. 

  
Vi passade på att göra bort städningen idag, känns riktigt skönt. Luktar genast mycket fräschare! Så nu är det bara att åka dit någon gång framöver och "husera" ett tag. Ska bli skönt att få komma till något annat ett par dagar, längtar. Det kändes inte alls som att man ville åka hem idag.

  
Sen passade vi även på att äta lunch och njuta av den vackra naturen. Kan inte annat än säga att det har varit en rätt så trevlig dag, kul att göra något tillsammans!








Kläderna ett evigt bekymmer

  
I våras tog jag mig i kragen & åkte till stan och köpte mig ett par nya byxor, eftersom majoriteten av mina byxor var alldeles för stora.

Och som det flesta säkert vet så har fröken fräken försökt att gå upp i vikt hur länge som helst utan att lyckas och hon är ju inte den som vill åka till stan & prova kläder. Det är något som jag helst undviker in i det längsta.

Men efter någon månad, när jag hade inhandlat nya byxor så lyckades jag äntligen gå upp i vikt. Vilket resulterade i att byxorna helt enkelt är för små för tillfället, det är inte ofta jag haft det problemet.

Har länge gått & gruvat mig för att jag skulle behöva åka in till stan igen för att inhandla nya kläder, men jag har som aldrig tagit mig i kragen. Och vet ni vad, efter att jag gjort ett besök uppe på vinden så behövs det inte längre.

  
Lyckades hitta ett flertal jeans med större storlek, som jag mest troligtvis kan ha. Och de flesta var nästan helt oanvända, så nu kan jag känna mig lugnt ett tag till!








Jag väntar & väntar...

  

Denna vecka har varit en rätt så tung vecka på många sätt, än om den även har varit positiv delvis. Veckan började, kanske som bekant, med en sjukdag pga att maskineriet inte ville fungera. Vilket resulterade i att jag inte tog mig upp ur sängen, trots att jag envisades på minst 2 timmar före det var dax att åka till jobbet. Men till sist var det bara att inse att man ska nog, varken vara ute efter vägen eller jobba när man är i det skicket.

  
Har haft problem med sömnen större delar av veckan, sovit oroligt när jag väl kunnat sova. Har drömt en massa knepiga, underliga, otäcka & skrämmande drömmar som har med det förflutna (finns det något ord som heter så) att göra... Ja, ja ni förstår säkert vad jag menar.

Sedan jag fick de nya tabletterna eller nya & nya... De jag fick för ett antal månader sedan, som har gjort att jag har sovit, för det mesta som aldrig förr! Har oftast somnat före klockan 21.00 och fått sova en hel natt, mycket ovanligt. Efter att jag började med dessa tabletter är det inte många dagar jag har orkat ta mig igenom utan en tupplur någon gång under dagen.

Men de gånger när jag sover dåligt, som denna vecka sätter sig en än värre trötthet i kroppen. Denna trötthet känns inte alls på samma vis som när man var van med att bara få ett par timmars osammanhängande sömn.

  
Denna vecka återvände en del gamla studerande och några ny anlände för första gången till oss. Kan inte annat än säga att det känns helt underbart att skolan äntligen har börjat, känns kanon bra att ha dem runt omkring sig igen. Blir en helt annan arbetsmiljö.

Det är riktigt roligt att få träffa dem man kommit nära & lärt känna och det känns både spännande & roligt att få bekanta sig med de nya.

  
Men jobbet är inte bara en dans på rosor, ni som står mig närmre vet hur jag har det på jobbet och hur det har varit. Vill inte skriva det här, det kan misstolkas av dem som vill och vändas till min nackdel så därför avstår jag.

Men gårdagen som jag trodde skulle få avklaras i "lugn & ro", var bara att glömma så fort jag satte foten på bygget. Det blev en fruktansvärt jobbig dag, den tog nästan knäcken på mig. Än fast jag varit på så bra humör innan så var jag surare än en citron och arg som ett bi redan innan lunch. Att vissa kan påverka en så mycket och suga så mycket energi ur en.

Tillslut höll det på att ta hus i h-vete, tack och lov för att jag klarade av att vända på klacken och hålla käften stängd innan det hade blivit ett väldans liv.

 
Hade det inte varit för våra studerande så hade jag nog inte jobbat kvar så länge. Det är hos dem mitt hjärta finns, helt enkelt.   







Man ska aldrig, man ska aldrig...

Sluta att förvånas!

  










Nu är första spiken nere!

 
Idag har jag haft min lediga dag, det kändes rätt så konstigt när jag vaknade i morse eftersom jag endast jobbat en dag hittils denna vecka. Men det känns som att det behövdes ändå, tur att man inte tog på sig att jobba idag!

 Började dagen med att baka en kaka, men nja... Det blev väll inte speciellt lyckat, käntes lite surt efter allt slit. Med det vara bara att bita i det sur äpplet och ta reda på skiten.

På eftermiddagen blev det en cykeltur i det vackra vägen, men det här förbannade blåsvädret tog knäcken på kroppen. Där rök den sköna dagen... Innan hemfärden åkte jag förbi svärmor och "handlade" lite i hennes trädgård. Det blev ett gott & blandat påse med morötter, lök, rödbetor och pärén.

Sen var det bara till att skynda sig hem och kasta ihop maten, som blev ganska lyckat om jag får säga det själv. Gjorde kalasfärs, koke pärén, kokta rödbetor och sås. Kanon gott, det blir nog fler gånger!










RSS 2.0