Vilket vinst!

Idag när jag var och hämtade in posten för en stund sedan så upptäckte jag till min stora glädje att jag hade fått ett paket från E-Zignz. Jag vann en utlottning som hon hade på sin blogg för ett tag sedan, vilket jag mer eller mindre hade glömt bort så det blev lite extra kul idag.

Det var denna vackra tavla som jag vann.


Hon hade även skickat med ett fint gratulationskort.

Tusen tack för den fina vinsten!


Kakfrossan!

Igår kväll var jag på kakfrossan som anordnades på skolan, hade en riktigt trevlig kväll. 29 kaksorter hade vi lyckats skramla ihop, det var inte illa men ni ska då inte tro att man orkade provsmaka alla. Tyvärr glömde jag kameran så det finns inga bilder på de fina kakbordet.

Som jag skrev igår så var det även underhållnning, jazzlinjen bjöd på musik och sedan var det en frågesport om personalen för eleverna. Vilket de fixade galant, så de har nog lagt en del på minnet under veckorna som gått.

Det var riktigt trevligt att göra något annat en helt vanlig vardags kväll! Kändes roligt att kunna sitta ner och prata med både eleverna och personal i den atmosfären som fanns igår. 


Fikafrossa!

Tyvärr har jag inte så mycket tid att skriva idag heller, förhoppningsvis blir det mer tid över i morgon!

Ikväll ska jag iväg på kakfrossan som vi har på jobbet, det är en internat kväll med fikafrossa och underhållning. Jag tror det blir en trevlig kväll med mycket gott fika! Känns lite roligt att få träffa både elever och personal utanför arbetet, det blir lite annat så att säga när man inte diskuterar en massa jobb osv.

Hoppas att ni får en trevlig kväll!

Och sist men inte minst... Ett stort GRATTIS till Thomas som fyller år idag!


Blommor för hela slanten!

Igår planterade jag om blommorna, så nu bjuder jag på några bilder på resultatet. Har införskaffat en hel del nya krukor, tycker att det är snyggare om de matchar varandra. Hade mest bara udda krukor förr, så nu slog vi slag i saken och köpte nya när vi liks skulle plantera om.








Dessa två krukor hittade vi när vi var i stan för 10 spänn styck, ett riktigt fynd!


Dagens projekt...

Blev verkligen ett riktigt projekt, det blev näst intill för mycket för att jag skulle lyckas slutföra det idag! Hade helt enkelt bestämt mig för att blommorna skulle planteras om denna helg, sagt och gjort. Denna gång var det många blommor som skulle delas och många nya krukor som skulle användas, så det blev en hel del jobb. Än fast jag slitit som jag vet inte vad hela dagen så har jag inte lyckats diska & plocka undan allt, tur att det kommer en dag i morgon också.

Men ack så snyggt det blev i fönstrena på nedervåningen, kommer nog några bilder under morgondagen om jag har tid vill säga!


Ladda batterierna!

Ännu en vecka har snart gått, vi har endast helgen framför oss innan denna vecka är över. Känns rätt skönt att få ett par dagars ledighet, själv ska jag ladda upp batterierna igen och försöka få undan en del arbete med huset som har blivit liggandes.

Hur mycket som jag hinner med återstår att se, men det som inte hinns med denna helg finns nog med största sannolikhet kvar nästa helg.


Rehabelitering

Förr förra veckan när jag var till sjukgymnasten berättade han att de hade gjort om några regler angående hur de skulle gå tillväga när de skickar iväg patienter på rehabelitering i Härnösand. Han trodde att detta skulle vara något för mig (vilket även jag tycker/tror), så vi diskuterade en del och kom fram till att han skulle prata med deras koordinator som har hand om rehabeliteringen.

Förra onsdagen medelade han att både han & kordinatorn (utifrån enkäterna som jag fyllt i och de jag berättat) tyckte att de absolut skulle skicka iväg en remiss, så att jag får en möjlighet att prova för att se om vi kan få till en förbättring. Så nu återstår det bara att se om det verkligen blir av och i så fall när det blir!

I morgon skulle jag ha träffat kordinatorn för att diskutera detta, men med min vanliga tur så blev det framskjutit pga sjukdom. Så nu dröjer det åtminstonde någon vecka till innan papperen kommer iväg, men det är inget att göra något åt!

 


Vilken underbar dag!

Idag har jag fått uppleva en underbar dag, har haft ovanligt lite värk och känt mig förvånansvärt pigg! Har tagit dagens bekymmer med en klackspark och bara njutit av livet, känns så otroligt skönt att även få uppleva dessa dagar.

Här krävs det inte så mycket för att bli glad och njuta av livet!


Jag vet inte, men...

Idag var det dags för att träffa psykologen som jag skrivit om tidigare, hon som inte gav ett så bra intryck. Varken första eller andra gången vi talades vid i telefonen...

Ärligt talat vet jag inte riktigt vad jag tycker om henne efter dagens träff, om det lutar åt det bättre eller sämre hållet kan jag inte heller säga just nu. Tror jag ska ge henne ett par chanser till, så får vi se vad det blir av dé hela sen!

Egentligen var det inte detta jag var ute efter när jag pratade med läkaren, men det var detta hon skulle skicka mig på. Så det är väll bara som sagt var att ge det en chans och se hur det går, om det blir bättre! Men inte tror då jag att all värk/smärta försvinner i och med dessa samtal. Ingen skulle bli gladare än jag om det skulle göra det, men ärligt talat är jag rätt så säker på att detta INTE är psykiskt!

Visst, att värken/smärtan hänger ihop en del med hur jag har det/mår i övrigt kan jag köpa, men inte att det är den enda anledningen till värken/smärtan som befinner sig i kroppen! För kroppen är helt otrolig på många sätt & vis. Och det är väll inte så konstigt att kroppen signalerar med mera värk/smärta om jag upplever stress under en längre period osv.


Fullspäckat schema!

I morse åkte jag & gubben in till Ö-vik, väl framme vid 9-tiden lämnade vi in golfen på verkstaden för att byta plasten runt motorn. Plastbiten som de på verkstaden förstört vid ett tidigare besök. Där blev vi även bjudna på varsin kaffekopp och bulle, vilket inte satt så tokigt!

Sen var det min träff som stod på schemat och det tog betydligt längre tid än beräknat, så Jimmy fick fördriva tiden på bästa möjliga sätt. Berättar mer om min träff i ett separat inlägg!

Sen var det bara till att fixa diverse delar till alla bilar hos olika bilhandlare, så klart. Vi passade även på att inhandla mat och andra nödvändigheter.

Men det bästa utav allt är att jag äntligen tog mig in på Synsam, så nu sitter glasögonen kvar på näsan! Ack så skönt det känns...


Fullt ös!

Egentligen har jag en hel del att berätta, men jag får nog återkomma en annan dag när jag har mer tid.

Ikväll har vi har vi fullt upp med pappersarbete och biljettförsäljning.


Så skönt, så skönt!

Är nu äntligen på benen igen!

Kan inte annat än säga, att det kändes riktigt skönt att få sätta foten på jobbet igen! Så himla skönt, känns dock som att man inte riktigt har återhämtat sig riktigt. Men det kan ta tid, så det är ingen idé att ligga hemma och hänga läpp för dé!


En till lite en present!

I förrgår fick jag 2st ljung av svärmor, så idag har jag tagit tag i att plantera dem och ställa ut dem.







De gjorde sig kanon bra ute på bron...


Så typiskt & irriterande!

Typiskt att man ska bli sjuk mitt upp i allt också, blir lite smått irriterad!

Jag vill så gärna få jobba medans den möjligheten finns!
Trivs rätt så bra där jag är och arbetstränar nu, vilket underlättar en hel del. Ingen otrevlig och taskig chef, som man haft att göra med tidigare.

Och i helgen hade jag tänkt åka iväg på en fest för att träffa några i min egen ålder, men det är bara att ställa in. Ovanligt? Nej då, men jag blir aldrig van. Det känns alltid lika mycket varje gång!

Jag får väll ägna helgen åt att kurera mig och hålla tummarna för att jag är frisk på måndag igen, så att jag kan återgå till jobbet.


En liten present bara sådär!



Fick en liten present av älsklingen igår, termosen här ovanför. Han ville "pigga upp mig" lite, eftersom det tyvärr inte var en alltför bra dag igår heller. Visst blev jag lite gladare än om inte smärtorna försvann!


Underbart!

Ledig dag, känns helt underbart!

Låg och drog mig i sängen länge innan jag sedan steg upp under förmiddagen någon gång. Sedan dess har jag bara glidit runt, försökt att rensa upp & sortera i några pärmar och nu är det snart dags för att lägga sig på soffan & vila. Ska ladda upp inför träningen på eftermiddagen.

Har inga planer för dagen, förutom träning och att ta dagen som kroppen känner för. Så vi får väll se vad som händer, kanske kilar ut en sväng och knäpper några nya kort. 


Återhämtningen tar tid!


En alldeles nytagen bild, en bild på en härlig höst kväll!


Har fortfarande inte återhämtat mig från helgens projekt, åkturen till Varpsjö m.m. Kroppen ville tydligen inte nöja sig med att återhämta sig på en dag, den ville tydligen ha betydligt fler. I alla fall denna gång, tråkigt nog hade jag bara planerat en.

Men i morgon har jag en ledig dag, endast träning hos sjukgymnasten är inplanerat. Sen blir det nog till att vila resten av dagen, så att man orkar/fixar att slutföra denna arbetsvecka!


Blir bara gladare & gladare!

Jimmy & Tony har fällt några björkar ute på gården ikväll, men inte klagar jag! Jag blir bara gladare & gladare för varje björk som fälls... 






En ny härlig vecka är här!

Veckorna bara rusar iväg, det är nog bäst att stanna upp emellanåt och fundera vad man gör av dem!

Har i alla fall gått in på
min andra månad (av tre) på arbetsträningen, så jag har två månadare kvar att se fram emot. Sen får vi väll se vad det blir.

Idag har jag tagit tag i en del frågetecken som behövde redas ut, så det har klurats både hit & dit. Har fått gnugga geniknölarna både en och två gånger, men jag har kommit framåt med uppgiften vilket känns skönt. 

Under veckan är ett möte och en genomgång av en ny arbetsuppgift (som innebär en del ansvar) inplanerade. Ska bli intressant att få lära sig något nytt!

Så ser väll min arbetsvecka ut i det stora hela, förutom det vanliga.


Myspys i rymden!

Vilken dag, den har varit ond och seg!
Som tur var så hade jag inga måsten att göra, så här har vi mest bara vilat och myst med varandra. Hade egentligen tänkt träna och måla i farstukvisten så att de skulle bli färdigt någon gång, men det var bara att inse att det inte fungerade idag. 

Passade bra med både mys & vila när inte Jimmy heller var riktigt kry idag, han är fortfarande förkyld. Det är svårt att få honom att vara lugn och stilla om han inte är sjuk, då ska det mest bara jobbas på från morgon till kväll.


Slaktning & Styckning

Nu har husfolket precis åkt iväg, frun in till Åsele & Roger till slakthuset för att slakta. Så nu är det bara jag och hundarna inne, katterna är ute på en runda. Vad vi ska hitta på återstår att se men kanske lite mys, vilket alltid är lika trevligt.

Sen när de har slaktat färdigt så ska jag åka till mor uppe på backen för att hjälpa till med att stycka köttet som vi skulle få av min kära bror. Han är för snäll han, känns fint att få lite älgkött i frysen!

Kära...

John Blund vart är du? Har du glömt bort mig ikväll? Saknar dig, men jag väntar en stund till... Kanske har du många besök att göra i natt, men du är varmt välkommen när du har tid!

Varpsjö

När arbetsdagen var över åkte jag hem för att duscha, packa & vila en stund innan jag åkte vidare till Varpsjö. Jimmy var så snäll & fixade en burgare till mig så att jag skulle hinna få något i magen. Väl framme hos Annica & Roger hann jag mest bara bära in grejorna innan vi åkte vidare till filéfesten i byggdegården. Får berätta mer en annan dag, ska försöka få mig lite sömn nu!

Nya arbetsuppgifter

Känner mig knäckt & orkeslös, men med tanke på hur dåligt det har varit med sömnen de senaste dagarna så är det inte så konstigt. Allt små tjaffs & alla onödiga diskussioner som varit i veckan har nog tagit en hel del krafter också. Men nu är det bara en arbetsdag kvar innan det blir helg, vilket känns skönt!

Fick fler arbetsuppgifter idag som ska skötas, känns lite rörigt men det ska väll gå vägen på något vis ändå, tror jag. Som jag sa till en kvinna på jobbet idag, det är inga problem att utföra arbetsuppgifter, bara man vet vilka arbetsuppgifter man ska utföra!


Rätt beslut fattades!


Träningen gick rätt så bra idag, helt klart att jag fattade rätt beslut när jag bestämde mig för att lägga en ledig dag mitt i veckan. För att sedan använda den till att träna hos sjukgymnasten.

Det känns som att jag får ut mer av träningen nu, när jag orkar utföra hela träningsprogrammet och inte får lika ont!


Älgjakt!



I måndags åkte min kära sambo upp till Varpsjö för att jaga med min kära bror
, men nu är han äntligen snart hemma igen. Känns skönt att få någon att stötta sig emot & luta sitt huvud mot när det känns tungt/svårt! Visst tycker även jag att det är fruktansvärt skönt att få vara hemma själv emellanåt, men det finns tyvärr en hel del nackdelar med det också...

Känner mig jätte glad för att han tog sig tid att åka att åka iväg & roa sig! Hoppas att ni har haft ett par trevliga dagar/kvällar tillsammans.


Utlottning!

Jag deltar i en utlottning av en tavla, ett schysst ullgarn och en hemlig hos E-zignz.

För att komma till utlottningen klicka HÄR.

Psst... Deltar ni inte ökar ni min chans att vinna


För mycket!

Puh, vilken dag. Vet inte riktigt vad jag ska säga om den, den har varit jobbig på många sätt. Det har varit en hel del meningslösa och onödiga diskussioner, mycket värk/smärta, har även mått illa som en gorilla och sen har eftermiddagen mest bestått av en massa stressande. Det har helt enkelt varit för mycket idag!

Men nu är det äntligen kväll, tror jag snart ska krypa ner i sängen och mysa en stund innan jag slår igen ögonen och förhoppningsvis somnar.


Dé gick vägen!

Idag fick jag äntligen klichéen som jag har gått & väntat på!


En älg med ett gevär.

Så när jag väl kom hem så var det bara att sätta igång med att trycka 150 servetter, så att Jimmy skulle kunna leverera dem i tid.

Det små jävlades en del, men jag hann få iväg dem. Vilket känns toppen!


Gardiner

Tänkte visa en bild på ett par gardiner av allt som syddes upp i helgen.



Känns kul med något nytt i sovrummet, där vi har haft samma gardiner sedan jag bytte gardiner efter jul!


Inte en enda sjukdag!

Tänka sig att jag redan har gjort en månad av min arbetsträning  och ska påbörja min andra i morgon. Det bästa utav allt är att jag inte varit sjuk/borta en enda dag! Peppar, peppar ta i trä...

Jag tar det som ett teckan på att det fungerar relativt bra än så länge i alla fall, vilket jag även hoppas på att det ska göra i framtiden. Skulle bli så glad om det vill gå vägen!

Tror att jag ska köra på 50% ett tag till (minst 1 vecka till) för att sedan försöka utöka arbetstiden
, ska bli spännande att se hur det går. Försöker att inte gå för fort fram, vilket det är lätt att göra när man vill så mycket. Men oftast brukar det skita sig om man går för fort fram och man blir bara besviken! 


Ett par byxor till att hoppa i!

Igår lyckades jag äntligen ta tag i lite sy-jobb, som har legat & väntat på mig!

Hade ett par gardiner och ett par byxor som behövde sys upp, så jag åkte iväg till svärmor och lånade symaskinen. Det tog betydligt längre tid än vad jag hade räknat med, hela eftermiddagen försvann. Symaskinen ville helt enkelt inte riktigt som jag ville, den hade bestämt sig för att vara besvärlig.

Nu ska jag bara ta mig tid att sätta upp gardinerna så kommer det bilder sen!


Kullberg - Lasse Stefanz

I fredags var det Lasse Stefanz i Kullberg som stod på tapeten. Vi började med middag hemma hos oss, middagen bestod av potatisgratäng, grillad fläskfile, Karl Johan svampsås & sallad.


Det bjöds även på en kopp kaffe i salongen.

Vid 21-tiden rullade vi iväg mot Kullberg. Där man fick träffa & surra med en hel del känt folk, som man tyvärr inte träffar allt för ofta numera.

Men roligast av allt var att få träffa en före detta arbetskamrat, det var vekligen höjdpunkten på min kväll! Denna kvinna har verkligen en speciell plats i mitt hjärta.

Vi hade inte någon tur med vädret, det regnade en hel del så man var både kall & blöt innan kvällen var över.


Fastnade med näsan!

Fastnade med näsan i några gamla dagböcker, ingen kul läsning precis men samtidigt så svårt att slita sig ifrån! Jag kan konstatera att det varit många prövningar under livets gång, trots att jag bara levt 24 år, förhoppningsvis har jag betydligt fler år framför mig. 

Kan även konstatera att jag måste ha burit på en styrka som få har, känns som ett under att man överhuvudtaget sitter vid detta tangentbord och skriver.




Hittade gamla kort!

Var in på lunarstorm där jag inte har varit in på, ja jag vet inte riktigt hur länge, men det är nog i alla fall över ett år sedan sist. Men hur som helst så hittade jag det här kortet & jag kunde inte låta bli att skratta...



Ja, ni ser ju själva!
Både glasögonen & minen ser ju för j*vliga ut, tror det måste vara snus under nästan hela överläppen också...  Men hårfärgen var inte så tokig, om jag inte minns fel, vill säga.


Hittade även detta kort, det är dock stiligare. 

Tänka sig att man varit så långhårig!

Ho, ho vart är du John Blund?

Sitter & väntar på att John Blund ska titta förbi, tror nästan att han glömde bort mig ikväll när han var hit och besökte den andra halvan.

Själv fick jag bara vrida & vända på mig, hittade ingen ställning som kändes tillräckligt bra. Än hur jag låg så gjorde det fruktansvärt ont, så jag gav upp. Tänkte att smärtorna kanske ville släppa lite om jag är uppe en stund och varierar mellan sittande, stående & liggande.


Inget bra första intryck!

I måndags ringde en psykolog i från stan och pratade in ett medelande, eftersom jag inte kunde svara. Kanske ska säga att detta är en kvinna som jag aldrig har träffat, utan det är min läkare som har skickat en remiss till henne. Men tanken är att jag ska få prata av mig om alla tankar & funderingar som jag har angående värken/smärtan.

Hur som helst så ringde jag upp henne i tisdags, men det kändes inte speciellt bra och hon gav inget bra intryck precis. Det fräste mest bara om henne, hon lät både sur & tvär! Blev rätt upprörd & irriterad så jag blev tvungen att ringa till min kära sambo direkt efteråt, bara för att få vräka ur mig.

Och inte nog med det... Eftersom hon inte hade tid att berätta vad det handlade om så ringde hon upp mig igår, tråkigt nog så gav hon inget bättre intryck precis. Hon påstod att jag har haft 2 tider hos henne under sommaren, men jag har inte fått en enda kallelse. Och nu ville hon mer eller mindre att jag skulle klura ut och berätta för henne hur det hade gått till.

Börjar man inte fundera lite tidigare varför inte någon dyker upp (om det nu stämmer att jag hade två tider i början av sommaren)? Jag ger mig fasiken på att hon inte har skickat ut någon kallelse och nu vill skylla på någon annan!

Ska bli spännande att se hur hon är nu när vi ska träffas i slutet av september, måste väll nästan ge det en chans till (än om det inte känns så bra just nu).


Positivt & härligt!

Sådär då var dagens träningspass bortgjort!
Jag må då säga det, att det var första gången på länge jag hade krafter att lägga ner i träningen och orkade/klarade av att utföra hela programmet. Har inte heller så där ont (just nu) som jag har fått tidigare efter träningspassen hos sjukgymnasten. Det kändes otroligt härligt och bra!

Så det kanske inte var någon dum idé att ändra arbetstiderna så att jag fick en ledig dag för att bara ägna mig åt träningen och vila.


Ledig dag med förbud

Idag har jag en ledig dag eller ledig & ledig, denna dag ska ägnas åt träning hos sjukgymnasten. Därefter blir det nog till att åka hem och vila, min kära sambo har förbjudit mig att ta tag i både det ena & det andra.

Så det är väll bästa att lyssna än fast det är svårt, jag vet ju själv att det nog är det bästa för mig i alla fall idag. Det är ju bara så otroligt svårt att inte göra något, så jag får väll försöka hitta på något som inte är så tungt. Kanske har jag något "datajobb" som borde göras...


Blixtrar & dunder!

Idag har det inte varit direkt någon toppen dag, i alla fall inte när det gäller kroppen!

När jag skulle gå in i "köket" för att diska matlådan, bestick & mugg så fick jag plötstligt en fruktansvärd smärta i nacken och ryggen. Det högg, stack, brann & blixtrade. Och jag fick svårigheter med att röra mig, men på något vis lyckades jag ta mig till en stol. Där jag försökte att vänta ut smärtan medans tårarna trillade nedför mina kinder. 

Men klockan 12.45 var det dags för att öppna "glasburen" (mitt kontor) igen så jag bet ihop & tvingade mig dit, så att eleverna som behövde inhandla material skulle få den möjligheten. Det höll i 15 minuter innan jag insåg att jag vara tvungen att få gå & lägga mig, så jag gick till min handläggare och talade med honom. Det visade sig att de har ett vilorum på skolan, så där fick jag bädda ner mig i ca 1 timme innan jag forsatte arbetet i ca 30 minuter.

Sen var det kört igen, så det blev lite mer vila tillsammans med kollegor och en kopp kaffe innan resan hem över kunde börja.


Roligt & intressant!

Idag har det varit en dag där jag fått lite mer kontakt med eleverna på skolan, via försäljning av material. Tycker det känns både roligt och intressant att få bekanta sig med nya människor och att få försöka hjälpa dem på bästa sätt så att de får en så bra termin som möjligt !

Börjar även få en aningens mer koll på läget, så att man kan svara på lite fler frågor som man får. Vilket känns rätt så härligt, speciellt när man slipper springa & fråga någon annan hela tiden.


RSS 2.0