Bildregn

Igår kväll fick jag för mig att jag skulle fota lite, tänkte bjuda på ett par bilder så att ni har något att titta på.


















Passade även på att plantera några penséer igår kväll, tycker det är fint att ha något i alla fall. Och sen har jag börjat inse mer och mer att jag faktiskt tycker att det är roligt med blommor. Hade jag haft orken hade jag nog kunna ha hur mycket som helst.


Pauser för att kunna...

Har nu hunnit göra bort två lönekörningar, alltid något även om jag gärna hade behövt hunnit göra mer under denna tid. Men nu är det ju så att studierna inte är allt, man behöver väll pauser för att kunna prestera eller hur?

Så nu åker jag till svärmor, tar mig en kopp kaffe innan loppisbesök och lite andra små ärenden.


Klippning och krage

Idag fick jag äntligen klippa mig, det blev ju som sagt var lite snopet i onsdags när jag bara fick vända om och åka hem utan att bli klippt även fast jag hade en bokad tid. Men nu känns det i alla fall riktigt bra och de har verkligen skött denna felbokning bra!









Kom på att jag nog inte har visat er min nya krage som jag slog till på för ett par månader sedan. Ni kan se den på bilderna här ovanför... Denna krage är verkligen kanon!

Den är ju inte styv, så den håller inte upp huvudet vilket inte gör så att man tappar musklerna om man använder den. Den värmer och skyddar riktigt bra mot blåsväder/drag. Kragen har verkligen förbättrat min vardag, jag märker en enorm skillnad om jag inte använt den och varit ute när det blåst. Så jag hade nästa mer än gärna haft fler, kanske i olika färger också men vi får se när jag tar och unna mig en till. Det ultimata hade varit att ha en i varje bil, en på jobbet och en hemma.


En ledig dag kan se ut på följande sätt...


Hade hoppats på lite finare väder även idag när jag ändå skulle vara ledig, men så blev det inte. Det har varit ganska blåsigt idag, det har inte direkt varit något Therese väder.

Började dagen med att ta mig i kragen och ringde arbetsterapeuten, har skjutit på det. Tycker det är svårt att ta kontakt med människor när det har gått en längre tid sedan man träffades/talades vid. Hon tyckte i alla fall att jag gjorde helt rätt som kontaktade henne när hon hörde om mina problem, så nu får vi väll se om hon kan hjälpa mig att underlätta vardagen ännu mer.



Sen bar det iväg till sjukgymnasten, där diskuterade vi hur det det gått med träningen och hur jag har haft det under de senaste veckorna. Vi komme fram till att vi var tvungna att byta ut träningsschemat, för att det jag hade var alldeles för tufft när jag är inne i mina sämre perioder.

Så nu fick jag ett träningsprogram som är betydligt lättare att klara av, även de dagar när jag är väldigt dålig. Bara jag kan sitta upp så kan jag köra träningsschemat, känns bra. Har känt mig ganska dålig och lite stressad av att inte ha fixat de gamla träningsschemat som jag hade, så jag hoppas att jag härmed även slipper den känslan.


Och på eftermiddagen åkte jag in till Bredbyn för att klippa mig, men när jag kom in till frissan så visade det sig efter ett tag att de gjort en felbokning. Och eftersom hon inte hade någon annan tid idag så var det bara att åka hem med svansen mellan benen, fick dock en ny tid på fredag. Kändes dock inte lika passade, men vad gör man inte när man vill bli klippt här och nu!?


Hål i kistan

Idag har det varit en tung dag, men tack och lov så är jag ledig imorgon. Härligt med en mjuk start...



Efter jobbet idag fick jag ett tok ryck och tog hål i öronen igen, vet inte vad det bero på att jag har fått för mig det. Har bara känt ett sug någon vecka nu, så då var det väll lika bra att göra det!


Full ös medvetslös!

I helgen har det verkligen varit fullt upp känns det som...
Vi började helgen med att bjuda på middag under fredags kvällen, sen hade svärmor 50-års kalas under lördagen och under söndagen fick vi för oss att åka till Varpsjö för att hälsa på.

Men vi har även hunnit med att vara ute en hel del, har även passat på att njuta av det härliga vädret!


Glad trots allt!


Äntligen helg och lite längre ledighet, det känns verkligen som att det behövs. Känner mig alldeles slut på efter denna kämpiga/tuffa vecka.

Det är inte bara smärtan som legat i, har även haft arbetsuppgifter upp över öronen. Och i tisdags kväll hade Vokalensemblen och Rock varsin konsert, så det blev en sen kväll. 

Är dock glad för att jag tog mig till "Rockarnas" konsert trots h-vetet man fick genomlida därefter, hade som tur var två goa studerande som hjälpte mig till bilen. Väl hemma så försvann benen ännu en gång och jag stöp inne i köket, lyckades väcka gubben och göra illa mig riktigt ordentligt. Sviterna efter den kvällen har inte riktigt gått över ännu, men jag väntar på´t. Det är inte så bara se ni, det blir en hel del "biverkningar"/efterverkningar när kroppen bara lägger av.  

Men som sagt var jag är verkligen glad för att jag åkte till jobbet för att lyssna på både Rock och Vokalensemblen för de var riktigt duktiga!


Äntligen är denna dag ett minne blott!


Har haft en tuff helg med fruktansvärt mycket smärtor och lite sömn och inte gjorde det saken bättre att jag var utan tabletter, bara för att klantarslet glömde att hämta ut mer av de starkare tabletterna förra veckan. Men det fick man ju äta upp flera gånger om!

Så idag åkte jag på apoteket före jobbet, vilket var en himla tur det. Har haft en smärtsam och riktigt otäck dag, där armar & ben bara försvunnit och vägrat lyda min vilja. Tur att jag har uppmärksamma och hjälpsamma kollegor som ställer upp när det behövs!

Men det är fruktansvärt jobbigt och pinsamt, idag fick en kollega rakt leda mig fram för att jag skulle ta mig fram och sen var det bara till att sitta på sin plats.

Trodde att besvären skulle ge med sig men ické som nické, så jag fick be en av eleverna att skjussa mig hem nästan 2 timmar innan arbetsdagens slut. Vågade helt enkelt varken risker mitt eller andras liv, så nu ska det bli spännande och se om jag är piggare i morgon och hur jag tar mig på jobbet. Tur att problem är till för att lösas!


Jobb, konsért & tårtbuffé



Idag känns det inte direkt någé vidare, både trött och sliten i kroppen. Tur att det snart är helg, men först och främst väntar det en lång dag.

Först och främst blir det jobb, sen ikväll har Baslinjen konsert och sen är det tårtbuffé. Så det är lika bra att stanna kvar efter jobbet.


Dagens bilder!




Egentligen hade jag tänkt visa er hur det blev i köket, om jag inte minns fel så har jag inte visat er det ännu. Men det kändes inte lika kul när jag inte hittade några före bilder, så därför väntar vi ett tag till. För jag har dem på någon skiva eller sticka, har ni klarat er så här länge ska ni nog klara er ett tag till.


Känner mig...

Jag känner mig fruktansvärt lurad!

Skulle inte ha börjat, känns som att jag inte riktigt fick all information från början. Vissa saker har kommit som en ren överraskning!

Nu är det bara frågan om hur jag ska hantera det hela, samtidigt som jag inte har krafter till att protestera och tjaffsa. Ja, ja man är bra nog dum som tror gott om mycket.

Känns inge roligt att man ska behöva vara misstänksam mot allt och alla, vilket man tydligen borde vara framför allt i början!


Efterlängtad!



Känner mig alldeles knäck och slut på, har haft en riktigt smärtsam dag idag och mycket på jobbet. Så det ska bli riktigt skönt med en ledig dag, i alla fall ledig från jobbet.

Kan väll inte direkt påstå att man är ledig när man även har studierna att tänka på när man inte jobbar.


Helt klart nöjd med feedbacken




Har precis skulle mailen, hade fått ett positivt mail. Där läraren meddelade att hon gav mig VG för både förra veckans (studiev 5, som är v. 13 + v. 14) samt denna veckas (studv. 6, som är v. 15 + v. 16) inlämningsuppgift.

Strulade ju till det när jag stressade och jagade upp mig i allt eländet, så jag kunde ju tydligen inte läsa papperet med inlämningsuppgiften för vecka 5 korrekt. Det blev helt enkelt betydligt mer gjort i all hast, men det känns ju bra på ett vis. Nu är det gjort, så denna och nästa vecka kan jag mest ägna åt repetera.


Kort helg

Igår hade vi Öppet hus på jobbet, så denna lördag var det jobb som fick bli lördags nöjet.

Det brukar vara riktigt roligt och trevligt att jobba dessa dagar, så var det även detta år. Men det känns att det tog mer på kroppens krafter i år än ifjol och helgen är snart slut. Längtar redan tills onsdag när jag har en ledig dag inplanerad.

Idag är det studier som står på schemat, har lyckats göra klart kompletteringen som läraren ville ha in på veckans inlämningsuppgift. Hoppas att hon blir nöjd så att man kan släppa den och koncentrera sig på nästa steg!


Läkarbesök


Idag var det då dax för ännu ett läkarbesök hos läkaren som jag inte riktigt klarar av, men idag fick sambon följa med. Och jag är verkligen glad för att vi bestämde att han skulle följa med, annars hade jag nog fått ännu ett utbrott på denna läkare.

Har träffat honom ca 3 gånger och han verkade fortfarande inte ha förstått att min vardag var ett problem, inte förrän Jimmy röt ifrån idag och sa "Det är väll klart som fan att det är ett problem när man bara rasar ihop och inte klarar av att gå". 

Känner mig fruktansvärt i frågasatt av denna läkare, känns inte som att han tror på mig riktigt... Men på något knepigt vis kändes det som att han trodde mer på det sambon sa, än fast jag berättat precis samma saker ett flertal gånger tidigare.

Hur som helst så skulle han skriva en remiss till neurologen i Ö-vik, känns som att det kan vara ett bra steg. Det kan nog kolla upp betydligt mer än läkarstation.


Väntans tider

Väntar på att lärarn ska besvara mitt mail som jag skickade igår, hade hoppats på att hon skulle vara uppe före mig idag. Men efter gårdagens olycka var det fruktansvärt att få sig någon skönhetssöm inatt/imorse.

Igår morse hade jag bekymmer att både ta mig upp ur sängen och med själva påklädningen, sambon hade redan åkt till jobbet vilket innebar att det inte fanns någon hjälpande hand. Men efter många om och men så kom jag aningens sent till jobbet iaf, väl på benen så tyckte jag att jag var i riktigt hyffsat skick. Det var inte förrän jag kom hem som jag kände mig alldeles knäckt av både trötthet & smärtorna, hade iaf lyckats klara mig utan starkare tabletter.



Efter lite vila var det dax att sätta sig på kontoret för att börja med studierna, kände mig rätt så skaplig iaf. Hade iaf inte den minsta misstanken på att kroppen eller snarare benen skulle ge upp när jag skulle gå nedför trappen. Lyckades fara en bra bit med benen i en himla konstig vinkel och på något vis så tog jag givetvis emot mig med vä. handen (som precis hade blivit bra, efter att det hände något med den i fredags). Som tur var hörde Jimmy smällen och han var snabb som en vessla att hjälpa mig ur den knepiga situationen, så att jag slapp slå mig ännu mer.

Vad som hände vet jag inte riktigt, det blev bara som det brukar men denna gång befann jag mig tyvärr på fel ställe. Jag hoppas verkligen att det bara blev någon stukning, att den ökade smärtan i rygg & nacke samt stickningar och domningarna snart ger med sig!

Med andra ord blir det en lugn dag idag!


En dag med...

Idag har det varit en dag full med jäkulskap, men tack och lov så har jag inte fått något utbrott ännu. Förhoppningsvis är det något jag kan klara mig ifrån ikväll också, men den som lever får se.

På jobbet är det datorn som har stått för jäkulskapandet, den har bara hakad upp sig och det har knappt gått att göra något.

Och nu när jag kom hem och satte igång med studierna så tog det slut på bläck i skrivaren, så jag bytte och efter det så skriver den inte ut hela dokumentet längre. Rätt frustrerande när jag behöver utskrifterna i studierna, så vi får väll se om det bara är till att köpa en ny skrivare nu också...


Bjuder på ett par bilder, för att inläggen blir faktiskt lite trevligare med ett par bilder.



Det positiva som hänt idag är väll att mötet som chefen hade tänkt att vi skulle ta på onsdag blev avklarat idag, vilket betyder att jag har hela onsdagen fri till studier. Kan säga att det känns riktigt bra och det behövs verkligen, än om jag hunnit en bra bit ikväll!


Snigel fart!

Har fortfarande inte kommit längre i löneprogrammet, hittar ingen som kan hjälpa mig så jag får nog vackert vänta tills i morgon. Förhoppningsvis får jag svar från lärar´n relativt tidigt, sen är det bara till att jobba häcken av sig denna vecka för att hinna bli färdig tills på fredag. Känns som att det blir till att stiga upp tidigt för att hinna med en del innan jag ska börja jobba och sen skynda sig hem för att sätta igång igen.

Känns inte så passande att "någon" varit och tryckte där de inte ska på jobbet, så nu har chefen bestämt att vi ska träffas på onsdag för att gå igenom hur det fungerar. Vilket betyder att jag tappar ett par timmar under min lediga dag, som jag annars brukar kunna hinna hur mycket som helst på. Men inte åker jag då till jobbet för 1 timme, då är det ju lika bra att passa på att göra något annat också när man liks är där för att det ska gå ihop med resan.


Om jag hade vetat...

Om jag hade vetat om att jag skulle vart så här dålig som jag verkligen varit efter nyår, hade jag absolut inte tagit på mig studierna.

Börjar känna mig riktigt stressad, efter att ha tappat ett antal veckor och känner nu att jag helt enkelt inte hänger med. Ett tecken på att jag inte kunnat läsa så mycket som egentligen hade behövts.

Innan fredag ska jag ha hunnit göra lönekörningar fram till juli, det är inlämningsuppgiften. Men nu har jag verkligen kört fast och har inte ens hunnit tills den riktiga lönekörningen i februari, håller på med en extra utbetalning på ett förskott i februari.

Men skam den som ger sig! Känns som att jag inte bara kan ge upp nu heller, lika bra att göra så gott jag kan och fixar jag inte slutprovet så får jag väll försöka acceptera det. Och samtidigt inse att inte jag heller klarar av för mycket på en och samma gång.


Färdknäpp

Ikväll var vi bjudna på teater av svärmor, det var byggdegårdsföreningen i byn som anordnade denna kväll. Kände dock att jag blev aningen besvike, trodde att den skulle vara betydligt roligare. Eller så kanske jag inte var på rätt humör, vad vet jag...


Färdknäpp

Ikväll var vi bjudna på teater av svärmor, det var byggdegårdsföreningen i byn som anordnade denna kväll. Kände dock att jag blev aningen besvike, trodde att den skulle vara betydligt roligare. Eller så kanske jag inte var på rätt humör, vad vet jag...


RSS 2.0