Läkarbesök!

Läkarebesöket gav en hel del idag, jag fick ut betydligt mer nu när jag hade skrivit ett brev i förväg och lämnat till henne så att hon hade möjligheten att läsa det före jag kom dit. 

Äntligen har jag hittat en bra läkare även här, känner mig riktigt nöjd med henne. Hon lyssnar, försöker att hjälpa mig på bästa sätt och är absolut inte omöjlig. 

Idag diskuterade vi rehabiliteringen som hon ska skicka en remiss till, så nu får vi väll se om jag får komma till Härnösand eller Sundsvalls rygginstetut. Detta tror jag skulle kunna vara riktigt bra för mig...

Hon skulle även skicka en remiss för röntgen av bröstrygg och hals för att se om det är något neurologiskt fel, så det är nu mest bara att avvakta och se.

Vi gjorde även medicinändringar så nu äts det betydligt fler, för att försöka få ner smärttoppen. Fick även en ny medicin för magen, eftersom jag fortfarande har problem med kräkningar. Vi talade även om en ny tablett som kan vara värd att prova, men vi bestämde oss för att avvakta i väntan på rehabiliteringen.


Andra sortering!

Så sårad och besviken som jag blev idag, har jag inte blivit på länge. Det skar riktigt i hjärtat och det vara nära till att gråten skulle tränga sig fram. Ärligt talat blev jag riktigt ledsen också, men det var en annan femma.

Det jag funderar mest över är, varför tog det så hårt?
Kanske för att jag absolut inte hade väntat mig detta av denna person, men kanske det även beror på att det är så mycket annat runt omkring mig nu som gör att jag reagerar annorlunda. 

Känner mig rätt så ratad och som andra sorteringen!


En spark i arslet kan göra susen!

Nu är träningen bortgjord, känns skönt än fast det verkligen tog i mot att åka in till Bredbyn och träna. Jag fick sparka iväg mig själv, annars hade jag nog blivit kvar hemma.

När jag liks var inne i Bredbyn så passade jag på att dra en repa in på Tidlösa Ting, de hade fått hem en hel del roliga och fina saker. Vill ha, vill ha... Men jag höll hårt i börsen idag, så det enda jag kom hem med var en stor penna. Ska vissa er den vid ett senare tillfälle!


Luften gick ur mig!

Igår ringde som sagt var arbetsterapeuten, så vi resonerade hit & dit om det mesta. Arbetstider, mediciner, läkare m.m.

Det som blev bestämt var ju att jag skulle gå ner i arbetstid ett tag, men vi kom även fram till att det vore bra om jag tog tag i att kontakta läkaren för en träff. Vilket jag har skjutit på in i det längsta eftersom det oftast brukar  vara en sur och otrevlig kärring som svarar och man får mer eller mindre bråka sig till en tid, vilket jag oftast inte orkar med. Jag är inte heller den som vill klaga och vara besvärlig, vilket har varit mitt största problem inom sjukvården! Men det ska egentligen inte behövas för att få hjälp heller...

Hur som helst så laddade jag upp igår efter samtalet med arbetsterapeuten och slog slag i saken, jag ringde till numret för att boka tid, knapprade inte personnummer och telefonnummer sedan medelade de att de skulle ringa mig strax efter klockan tio. Klockan 9.40 ringde de en oerhört trevlig, glad och lättsam kvinna. Hon frågade vad det handlade om och om jag hade mycket att ta upp med läkaren, vilket jag sa att det var. "Tyvärr har jag ingen tid idag åt dig men på fredag kan jag sätta upp dig på en timme, så att ni verkligen har tid på er", sa kvinnan i andra änden av luren.

Jag blev alldeles paff och det kändes som att luften gick ur mig!

 Det är inte ofta man möts av dessa glada/trevliga människor inom sjukvården, samt att man slappa bråka sig till en tid kändes helt underbart skönt!


Nu har jag tagit mig i kragen & fattat det stora beslutet!

Ännu en dag har snart flygit förbi, det är som jag skrivit tidigare att det numera är tuffa tider. Dagarna känns både kämpiga och väldigt långa, men jag hoppas att kroppen snart har vant sig med att vi går mot vintern och kylan!

Idag hade jag ett samtal med arbetsterapeuten angåen arbetstid m.m. Jag har nu bestämt mig för att återgå till 50 % ett tag, för att se om det fungerar bättre än vad det gör nu. Sen får jag väll helt enkelt se när jag är redo att göra ett nytt försök att öka på arbetstiden igen. Det är bara att försöka att inte se detta lilla bakslag som ett riktigt stort misslyckande, om ni förstår hur jag menar?!


I ärlighetens namn!

Idag har jag faktiskt jobbat, visst har det varit bättre i kroppen än förra veckan men det är fortfarande inte på en acceptabel nivå. Det var bara att knapra i sig några tabletter så fort jag komme hem, men andra ord har det varit en kämpig dag om jag ska vara ärlig.

Jag funderar på att gå ner till 50% igen och jobba på så ett tag, för att sedan göra ett nytt försök att öka på igen. För det är absolut inte rimligt att ta en massa tabletter var & varannan kväll bara för att man har arbetetat lite för mycket, om ni förstår hur  jag menar!?


Glasögon genom tiderna!



Dessa glasögon var inte så tokig, ett par vinröda bågar som jag trivdes bra i.


Häxglasögonen


Dessa glasögon har jag dock aldrig haft. däremot ångrar jag mig starkt för att jag inte köpte dem!


Ett par enkla svarta bågar, bättre bild här nedanför.



Tyvärr hann jag inte längre än så just för tillfället.
Skulle ha varit kul att ha haft kort på precis alla glasögon som man haft, med tanke på hur många jag har förbrukat är det svårt att minnas alla!


Jag & alla fyllesvin!

Begriper inte vad jag gör vaken nu, de lär väll inte vara så många fler än jag vaken. I alla fall inte så många som inte festar loss, vissa kan ju hålla igång hur länge som helst. Inte för att jag riktigt förstår hur de orkar men det var en annan sak, jag börjar väll att bli gammal?!


De tre små grisarna!

Här kommer bilderna på provtrycken som jag lovade att visa er.


En julröd middagsservett med en gris.




De tre små grisarna i silver, guld & rött.


Nöjd!

Tidigare i veckan beställde jag hem en ny klicheé med en gris och ett prov på glasunderlägg, så nu ikväll slog jag slag i saken och testade att trycka på glasunderlägg. Vilket gick riktigt bra, även trycket med grisen blev riktigt stiligt. Kan inte annat än säga att jag är nöjd med köpet!

Kanske kommer upp bilder en annan dag, när jag har lite mer ork.


Ingen dans på rosor!

Detta blev ingen toppen vecka precis, hade gärnat hoppat över den!

Har legat hemma sedan i måndags, när jag blev tvungen att åka hem från jobbet strax före lunch. Värker och smärtar i kroppen som jag vet inte vad, känns som att jag ska gå i tusen bitar av minsta lilla beröring. Och att ha kläderna på sig är en ren mardröm...

Hoppas att det vill ge med sig snart, så att jag kan ladda upp batterierna igen och ta nya friska tag! 


Orkar tyvärr inte...

Skriva så mycket, är hemma vid & är inte alltför pigg. Bjuder på ett par bilder istället för ett  par ord!
 





Pubmöte!

Skulle egentligen ha suttit på pubmöte nu, men är fortfarande inte pigg så gubben fick åka iväg själv. Det är bra när man är två, då får man i alla fall veta vad som sägs och vad som bestäms.

Hoppas ni får en trevlig vecka!


Fy bubblans bananer!

Här har det varit en lugn helg med mycket vila, har varit total knäckt av all smärta som inte vill ge med sig. Tror en del beror på skit vädret som vi har, men tyvärr är det inget som vi rår över så det är bara att finna sig i dé hela!

Igår blev vi bjudna på 3 rätters middag hos grannarna, det var super gott. Till förrätt fick vi en toast m. en kantarellröra, till varmrätt bjöds det på inbakad kyckling och ris och till efterrätt så fick vi något som jag inte minns vad det hette. Men riktigt gott var det i alla fulla fall! Tillslut sa kroppen ifrån, så jag lämnade de andra & gjorde en tidig kväll.

Känns både trist och ledsamt när det blir så här att man inte riktigt kan delta på samma vis som de andra eller när man måste ställa in det man har planerat för att man inte fixar det!


Dagens bilder!



På vägen hem från stan idag var jag tvungen att stanna på en parkering för att undersöka bilen som betedde sig så underligt, var även tvungen att ta fram kameran och ta bild eftersom det såg så vacker ut.


Här i fönstret brukar jag sitta & titta på fåglarna & bara njuta av livet! Tittar ni riktigt riktigt noga så kan ni faktiskt se två fåglar.


Sjukgymnastik!

Hos sjukgymnasten gick det betydligt bättre!

Träningen hos sjukgymnaste flyter på rätt så bra, idag har vi äntligen börjat öka på antal repetioner och vikter lite försiktigt. Så det känns riktigt bra, det går framåt med andra ord.

Vi diskutereda även lite om rehabeliteringen som de vill skicka mig på. Jag delade med mig av mina tankar & funderingar, dels det att jag inte riktigt vågar hoppas på att det äntligen ska bli av förrän jag står där. Men sjukgymnasten försökte att lugna mig på den fronten och intala mig att det kommer att bli av denna gång. Så vi får väll hoppas att han har rätt!


Att få komma in i tid verka vara omöjligt!

Vet inte riktigt vad jag ska säga om dagens besök hos psykologen, det började med att jag hann reta upp mig. Blir så irriterad när man inte får komma in på utsatt tid, att det händer någon gång är en annan sak (de kan jag ta). Det är nästan helt otroligt om man får komma in i tid någon gång, så då håller man på att tippa av stolen.

Ska jag vara ärlig så tror jag det skar sig mellan oss redan från första början, jag tänkte ge det ett försök sa jag då. Har nu träffat henne personligen två gånger, men det finns fortfarande inget förtroende. Hon har bara "retat" upp mig ännu mer.

Men nu har jag iaf fått ett program som jag kan arbeta med hemma via datorn för att försöka hjälpa mig själv, så då behöver jag inte träffa henne så mycket. Ska bli spännande att se vad det är för program, hur det fungerar och om det kan hjälpa mig på något vis.

Annars får jag väll hoppas på att jag snart får komma på rehabeliteringen i H-sand, vilket jag tror att jag får ut betydligt mycket mer av än hos den här psykologen som jag går hos nu.


Volvo - Golf

Ännu en ny dag är här, dessutom är det vackert väder idag.
Har suttit ett bra tag i köksfönstret under förmiddagen här och bara betraktat fåglarna som knaprat i sig mat, har verkligen njutit av den lugna förmiddagen som varit.

Jag som hade hoppats på att solen skulle hålla sig undan idag, när det blev så att jag måste köra volvon till stan. Man ser så fruktansvärt dåligt när det är frost på vägen och solen skiner, en del beror nog på rutan. För i golfen ser jag då mycket bättre i samma väderförhållande... Nu är det dock som det är, det är bara att göra det bästa av situationen och hoppas på det bästa!


Rörigt & tungt!

Idag har det varit en rörig och jobbig dag, den har nästan varit rörig på ett positivt sätt. Dagens schema blev inte alls som jag trodde att de skulle bli, vet inte riktigt hur jag ska förklara det hela.

Däremot har dagen varit fruktansvärd jobbig på grund av smärtan som har befunnit sig i nacken och ryggen i dag, det har varit en sådan här dag när jag knappt orkar hålla upp huvudet. Så det har varit kämpig dagen, som jag tog mig i genom med lite vilja, ilska & "ett jävlar i namma".

Men i morgon har jag en ledig dag som väntar på mig, tror dock att det blir en tuff dag. Måste in till stan en sväng för att träffa psykologen som jag fått för att prata med ang. värken/smärtan, sen hinner jag inte mer än hem så ska jag vara hos sjukgymnasten och träna. Men det ids jag inte gruva mig för nu, det är något vi får ta i morgon!


Planen gick i stöpe!

Jag som hade tänkt sätta mig framför datorn & skriva ett par roliga inlägg ikväll, men nacken satte stopp för den planen. Ligger nu nerbäddad i soffan & försöker samla krafter så att jag kan ta mig en dusch innan det är dags att krypa ner i sängen.

Tiden går!

Då var även denna helg gjord, tiden går så himla fort. Det är på tok för få timmar på ett dygn för att hinna med både det man vill och det som man behöver göra. Har inte ens hunnit hälften av allt som jag hade tänkt mig, men det lär nog finnas kvar för det är nog ingen annan som tar tag i det.

I morgon är det dags att gå till jobbet igen, vilket känns riktigt bra på ett vis. Jag trivs kanon bra på folkhögskolan som jag är på nu och det känns helt underbart att få komma hemifrån under dagarna. Det värsta är att jag inte har alltför länge kvar där, sista dagen är den 6 november. Men jag får väll hoppas på att de har insett att de behöver mig, så att de anställer mig.


Rensar dag!

Idag är det ordet rensa som står för det mesta som händer här idag!
Håller på att rensa datorn på en massa skräp, tidningar m.m. Och samtidigt håller jag på att plocka undan sommar kläder så att vi ska få plats med mer passande kläder för denna årstid.

Vinterjackan & täckbyxorna har faktiskt redan åkt fram om jag ska vara helt ärlig, som många av er redan vet så är jag rätt så frusen av mig. Men jag kan lova att de kom väl till användning när vi skulle gå hem från svärmor i fredags kväll.


Bilder från dagen!

Passade på att ta några kort medans jag var ute i det härliga vädret i dag som jag hade tänkt visa er.


Nu är tallbollarna på plats utanför köksfönstret så att vi kan sitta och titta på fåglarna medans vi njuter av en god frukost.
 



Stegen som ligger och väntar på att bli rest, vi har lite takjobb på gång.




Och lite ved som ligger och väntar på att bli upp eldad...


Ännu mera ved, minns inte om jag har berättat att vi har ju tagit bort en hel del björkar ute på gården.


Nu är vi redo för vintern snart, det blir en hel del att göra på hösten inför vintern ändå.


Vackert!

Helgen har anlänt med ett riktigt fint höstväder och själv sitter man inne.

Ska försöka få undan en servettbeställning innan jag klär på mig och går ut & ser vad gubben har för sig i det vackra vädret. Kanske även ska passa på att ta några nya bilder idag, vi får väll se.

Hoppas att ni får en riktigt trevlig helg!


Höstbilder!







En plats att kunna jobba på!

Har kämpat på med jobbet två dagar denna vecka men idag är det en ledig dag, det enda måste som finns under dagen är träningen hos sjukgymnasten. Sen finns det ett par saker på "bra-att-göra-listan", men hur det går med den återstår att se.



Igår tittade min arbetsterapeut in på jobbat för att ta sig en titt och vi bestämde oss för att ta tag i skrivbordet, så där blev det en riktig ommöblering.

Dataskärmen hade jag mitt på skrivbordet, så det har varit väldigt knepigt när jag har skrivit med papper & penna. Det har som sagt var inte funnits så mycket plats att göra det på och sedan blev det en väldigt underlig ställning. Och hårddisken var fast skruvad under skrivbordet på ett väldigt malplacerat ställe, den var helt enkelt i vägen mest hela tiden och jag har slagit i knäna i den ett antal gånger.

Men efter att vi hade flyttat datorn till hörnet av skrivbordet fick jag mig en plats att kunna arbeta med annat på, det blev betydligt mycket bekvämare att arbeta. Jag kan inte annat än säga att jag blev riktigt nöjd! Nästan så att jag längtar tills jag får sätta mig där imorgon igen.


Helgen är över och jag är tillbaks!

Helgen som gick innehöll en en massa vila, dels för att det behövdes men även för den förbaskade smärtan som befinner sig i kroppen. Men andra ord så var jag inte kapabel till att göra så mycket.

Jag ger mig tusan på att revbenen har gått i kras efter fredagens bravader, menarmen och  såret på kaggen  börjar på att bli riktigt tjusiga. Så snart kan man gå i kort ärmat igen.

Här lär det nog dröja innan man ger sig ut på några sådana där bravader igen, tror att vi ska hålla oss till de lugnare ställena där vi vet på ett ungefär vad det är för folk.


Fredag kväll - Björn Rosenström

I fredags kväll åkte jag, Tony, John & Viktor in till stan för att se Björn Rosenström. Jag kan inte annat än säga att vi hade en trevlig kväll, trots tröttheten som befann sig i kroppen!

Däremot hade jag glömt bort hur folket brukar bära sig åt, som riktiga svin emellanåt. De verka tro att det är bara de själva som är ute... Jag åkte på ett par rejäla smällar, både armbågar här & där och knuffar så att jag åkte i golvet ett antal gånger. Som tur var hade tre snälla killar som var väldigt snabba på att hjälpa mig upp så att jag inte hann bli trampad på allt för mycket.


Tyvärr hade jag bara mobiltelefonen, så bildkvaliten är inte den allra bästa...


John & Viktor på dansgolvet.






Smällarna blev lite för mycket så tillslut gick jag & Viktor och satte oss på sidan om för att bara lyssna.

Jag begriper inte hur man kan bete sig som vissa gör när de är ute, att de inte inser hur illa de uppför sig egentligen. En kille som var ute i fredags slog till mig med armbågen flera gånger, det värsta utav allt var att han var fullt medveten om vad han gjorde. Men bad aldrig en som ursäkt utan det var mer som att han gjorde det med flit.

Som tur var lyckades vi hålla humöret uppe och ha en trevlig kväll ändå!


Stressad!

Känner mig lite smått stressad inombords, borde försöka att varva ner men det känns svårt. Det har varit mycket att tänka på och mycket att göra denna vecka, som tur är närmar vi oss helgen. Måste försöka att ta lite tid för mig själv så att jag hinner smälta några tankar/funderingar och bara varva ner. Men det får vi väll se hur det går med det...


RSS 2.0