Tänkt passa på att...

Ville bara titta in och önska Er läsare ett gott slut och en gott nytt år!

  






Ingen skönhetsömn att tala om

Känns inte så lockande att fira in det nya året idag, här hemma har vi haft ännu en kämpig natt. Tråkigt nog påverkade den även min kära sambos nattsömn, vilket oftast brukar märkas. Fördelen är väll i alla fulla fall att det inte är några arbetsdagar kvar på denna vecka, alltid något att tacka för.

Förhoppningsvis orkar vi med att fira in det nya året med ett glatt humör ändå, trots tröttheten och smärtorna!

  
Tänka sig om de bara kunde ta sig en vilodag eller två per år, vad skulle man då göra? Det har jag funderat på ett flertal gånger under det gågna året.  




Vad kan det bero på?

   
Huga ligen för vintern & kylan, tänka sig att jag var ganska förtjust i vintern förut. På den tiden när man var till att åka snowboard, köra/åka skoter osv, känner inte samma glädje över vintern längre. Kan det bero på att jag fortfarande vill göra allt som jag fixade förut?! Visst klarar jag av att köra eller åka skotern nu också, me det krävs så mycket mer planering och det kommer surt efteråt så det blir inte samma sak...


  
Hur som haver, jag tog mig en promenad till svärmor under eftermiddagen där jag fick mig en värmande kopp kaffe, innan jag tog sparken och begav mig hemåt igen. Hem till kamin och värmen.

Väl hemma var det bara att ila in på toan för att kräkas, känns dock en aningens bättre nu efter ca 2 timmars vila. Och nu väntar jag mest bara på att gubben ska komma hem så att vi kan åka in till Bredbyyn, handla och hämta hem lite mat. Därefter är det bara att slå ner ändan och hugga in, ska bli gott. Längtar...




En promiss?!

  

Nu tror jag ska ta mig i kragen & ta mig en promenad ute i kylan, nu när det inte blev någon träning. För röra på sig det ska jag då, så enkelt är det! Känns bara lite jobbigt med kylan bara, förhoppningsvis kan man kanske få sig en kopp kaffe och lite värme hos svärmor innan hemfärden.










Det sket sig!



Egentligen skulle jag ha varit och tränat hos sjukgymnasten, men gröna faran vill inte vara med. Mest troligtvis var jag en aningen försenad med motorvärmarkabeln men det återstår att se, attans bananer. Har jag otur så är det något annat jäkulskap på gång.
  
  







Make your movie

  

Kanske man skulle ha gått och lagt sig för att göra ett nytt försök nu när datorn bara vill trilskas med mig. Har försökt att jobba med filmen om året som gått, som jag håller på att göra men utan något vidare resultat. Det blir nog bara till att börja om från början, suck.  Det är då inget jag varken orkar eller vill i natt! 

Tror dock att det blir riktigt bra när den blir klar!
Jag gjorde ju en för 2008 tidigare i år, så jag tänkte att jag även skulle göra en för året som gått. För jag tro nog att det blir ännu roligare att ha dem kvar om ett par år än om det roligt redan nu. Ja, ja den som lever får se...






Julafton

Vi började själva julaftonen hemma vid med en god frukost, därefter öppnade vi paketen från varandra. Och jag fick bland annat min Nicke Nyfiken film - GOD JUL.  



Gissa vad som fanns i detta paket?
En stock snus, det satt inte så tokigt kan jag då säga.

Sedan åkte vi förbi en snabbis hos svärmor och Anny där även Tony var, även där blev det paketöppning. Vi måste ha skött oss riktigt bra i år, vi fick många paket. Fick bland annat en nya härlig pyjamas & en kudde av svärmor.

Sedan bar det iväg till Varpsjö för att fira julaftonen med "tjocka" familjen, riktigt kul att ha några barn i sin närhet under julen. En massa god mat fick vi också och en massa fina, härliga & nödvändiga klappar fick vi även där. Tack mamma för en trevlig jul, det gjorde du bra!


Lillebror med Tomten.


Efterrätt...




Fick även en fin fint kort på Emma & Emil...


Lugn & skönt!

Idag har det bara varit jag och rektorn på expeditionen, ganska lugnt och skönt trots att vi har haft att göra hela dagen. Har även haft den stora äran att fått lära mig något nytt under dagen som gått, tycker det känns helt fantastiskt att få lära sig nya saker. Det får gärna bli lite av en utmaning också, dé gillar jag!

I morgon väntar det en ny dag, längtar. Snart är det dags att ta en månads paus från jobbet på folkhögskolan, den månaden kommer att ägnas åt träning och teori (bla. om ryggens funktion osv) i Sundsvall. Känns lite jobbigt att bli borta en hel månad, men förhoppningsvis har jag fattat rätt beslut!

 




Titta det har snöat!













Mindre än ett år kvar tills nästa gång!

 
Jag har överlevt julen ännu en gång, jag har även i år igen konstaterat att jag inte direkt är något för julfirandet! Förberedelserna är det bästa med hela julen förutom att se alla barns (om man nu har några sådana små liv i sin närhet) tindrande ögon på julaftonen.


Skriver mer om julen när jag har gått igenom bilderna och eventuellt redigerat en del, så kan ni kanske få se någon liten bild.





En naken gran!

  

Julstädningen är så gott som klar, endast sängen som ska bäddas är kvar. Granen har fått komma in, den är dock naken än men det ordnar sig nog under kvällen. 

  
Sitter nu mest bara och väntar på att posten ska komma för att se om julklapparna (som jag beställde för ca 2 månader sedan) har kommit. Annars är det julklapps handling som står på eftermiddags/kvälls schemat.






Efterlängtad ledighet!

  
Nu har jag äntligen gått på jul ledigheten, blir ledig tills nästa tisdag. En veckas ledighet är inte fy skam, det känns verkligen som att det behövs!


Blev riktigt rörd i morse när jag kom in på kontoret och upptäckte att städdamerna hade lämnat en julklapp till mig, nästan så att tårarna började komma. Det värmde otroligt mycket må jag då säga! Så jag måste nog ha skött mig riktigt bra under min tid på folkhöskolan.



Det blir av!

  

För någon vecka sedan fick jag ett samtal från en kvinna på Rygg institutet i Sunsvall som berättade att de nu hade en plats åt mig och informerade om både det ena & det andra. En mycket trevlig, artig och omtänksam kvinna, sådana borde det finnas fler av inom vården!

  
Några dagar efter samtalet kom det även ett brev med en massa information och ett häfte med en massa frågor som skulle besvaras och sändas tillbaks. Alla dessa frågor man ska svara på och alla teckningar man ska fylla i kommer att göra mig gråhårig en vacker dag!

Efter att ha skjutit upp att besvara dessa frågor så tog jag mig i kragen i början av veckan för att få iväg det någon gång. Tycker att det är lika jobbigt varenda gång, det blir som svart på vitt hur det ligger till. Har även en förmåga att "försköna" svaren, vilket inte är något vidare. Har dock börjat bli bättre på det, det är ju trots allt för mitt eget bästa!

  
Så från den 11 januari till och med den 5 februari kommer jag att vara på Rygg institutet i Sundvsall, det är blandade känslor men det är ingen mening att ora eller gruva sig över det nu. Det för vi ta när vi kommer lite närmre resdatumet.

Och NEJ det är inge semester som jag ska på, det lär nog bli 4 mycket tuffa veckor skulle jag tro men som förhoppningsvis kan hjälpa mig!







Julklappsmissar


Om jag inte tar fel på datum och helgerna så var vi till stan förra lördagen, den årliga trippen för att inhandla julklapparna. Vi tyckte att det gick rätt så bra och det flöt på, men väl hemma upptäcker vi att en julklapp är borta.

 

Vi letade precis överallt för att hitta julklappen som var till min kära syster, men utan något lyckat resultat.  Så det var bara att gnugga geniknölarna åter igen och komma på en ny julklapp till henne, vilket löste sig så hon behöver inte vara rädd för att hon blir utan.

  
I det stora hela så har det nog inte gott så bra med julklapparna i år, vi hade funderat, planerat  och beställt flera julklappar. Men tyvärr har inte dessa dykt upp trots att jag beställde dem för ca 2 månader sedan, har även ringt dem ett fler tal gånger. Varje gång har jag fått olika svar, ena gången var de skickade, nästa gång skulle de skickas osv.










Julavslutning

Har haft en hel del på jobbet så när jag har kommit hem har jag legat som en klubbad säl, med mycket smärta och ingen ork. Därav så få inlägg den senaste tiden, men det kan bara bli bättre!


  
Har försökt att utöka arbetstiderna eftersom vi inte har alltför lång tid på oss, ska vara borta nästan hela januari och har jag tur så blir jag anställd när jag kommer tillbaks i februari. Den som lever får se hur det går!


  
I torsdags hade vi julavslutning med julbord på jobbet, så det blev en lång dag. Åkte hemifrån vid 8.30 och var inte hemma förrän klockan 20.00, då gav jag ändå upp innan allt var klart. Hade gärna velat se underhållningen som eleverna bjöd på, som skulle vara en konsert. Men förhoppningsvis får jag chansen att lyssna på dem vid något annat tillfälle.










Tomteland & pepparkakor

Tänkte visa er ett par bilder på hur tomtelandet blev i år...









Bjuder även på en bild ifrån vardagsrummet.


Nu är det bara att tuta & köra!

Vill börja med ett stort grattis till min kära syster ryster, Emma som klarade körkortet idag!

Nuär det bästa att se upp...


Avslappnande & en nöjd kund!

Fy bubblans bananer, nu är jag riktigt less och irriterad!
Det mest har gått åt skogen under eftermiddagen/kvällen, än vad jag har tagit tag i. Det är nog en sådan här kväll som man bara skulle ha legat som en klubbad säl på sängen!

Under förmiddagen har jag bakat ett par kakor, för att jag ville och tycker att det är roligt. Det är som ett sätt för mig att koppla av och rensa tankarna, vilket kan vara rätt så skönt.

Under de senaste dagarna har jag fått en hel del frågor om hur jag orkar, hade tänkt försöka svara så gott jag kan på den frågan även här. Dels har min kära sambo tagit tag i mycket av hushållsarbetet så att jag har fått lägga det mesta av min ork/energi på bakning, sen delar jag även upp bakningen i flera olika steg så att jag inte behöver göra allt klart på en gång. Det gör att jag kan forsätta när jag orkar forsätta, vilket hjälper en hel del. Med andra ord kan det gå ganska fort att baka en kaka den ana dagen medans det tar en hel evighet att slutföra en kaka en annan dag.

Näpp nog talat om bakning!
 Har även gjort annat idag, jag hade den stora äran att få bli klippt av Lovisa under eftermiddagen här. Äntligen säger jag då bara, första gången på länge sedan jag blev så här kanon nöjd med klippningen! Hon tog en hel del hår av mig men jag har fortfarande en hel del kvar, hon tunnade även ut håret riktigt rejält så det känns riktigt skönt. Och luggen blev äntligen något annat för en gångs skull & det bästa utav allt är att jag trivs i det!


Julbaket rullar på!


I helgen har jag lagt all min ork och kraft på bakning, har lyckats få till en hel del. Speciellt igår, det kändes i dag när jag bara hade krafterna till att göra en kaksort.


Började lördagen med att baka bullar, mina första på egen hand. Tog tag i detta tackvare att jag har en assistent numera. Blev dock lite besviken, tycker nog att bullarna blev lite smaklösa. Men de var då absolut inte några torra, dåliga & tråkiga bullar så det kan jag känna mig nöjd med iaf!


Sen doppade jag biskvierna som jag förberedde i fredags kväll. De var lite trixigt men med lite fantasi så gick det rätt så skapligt tillslut.

Sen kände jag att det behövdes lite vila & friska luft så jag tog mig en promenad bort till svärmor, där jag blev bjuden på en kopp kaffe. Men när jag väl var hemma igen så fick jag hjälp av Jimmy att rulla chokladbollarna.

Senare under kvällen kastade jag ihop knäckkakor & chokladsnitt när vi liks stod i köket och surrade.


Och idag har jag kastat ihop ett gäng drömmar, som alltid blir lika goda varje gång!


Som så många andra!

Har lite mycket just nu som så många andra! Det ska jobbas, det ska städas, det ska bakas, det ska tränas och framförallt vilas. Det är säker något jag har missat, men det hjälps inte.

När man har som mest så brukar det oftast ha en förmåga att strula, lagomt roligt. Är det likadant för er?

Förhoppningsvis har jag mer tid i helgen att skriva. Ska skynda mig att spana igenom mail, sen ska jag kasta ihop en smörkräm till biskvibottnarna som jag kastade ihop när jag kom hem. Vi får väll se om jag även förbereder biskvierna så att det bara är att doppa dem i morgon. Skulle även ha rullat ett gäng chokladbollar.

Detta är nog mest ett önsketänkande, att jag ska hinna med det som jag skrivit här ovanför. Ska jag vara ärlig tror jag inte riktigt att jag har all den ork som behövs. Vi får helt enkelt ta nya friska tag i morgon!

Trevlig helg mina kära läsare!


Handling & Bak

Snart har ännu en dag passerat, tiden går så fort. Det är ju knappt så att man hinner med!

Var in till Bredbyn en sväng idag och inhandlade en hel del ingredienser till min framtida "julkakor". Passade även på att gå in på Tidlösa med förhoppningar om att hitta både julklappar och presenter, men hittade inget som klickade idag. Så där gick jag bet.

Sen bar det iväg hem för att vila en stund innan jag kastade ihop en kaka, en kaka som jag inte provat tidigare. Det blev fudgesnitt, riktigt goda om jag får säga det själv!


Snö






Äntligen har det blivit vitt på backen, hoppas bara att den får vara kvar nu då! Korten togs igår morse, men tyvärr ville det inte gå att lägga in några bilder.


Mys

Vilken mys morgon och förmiddag!
Började dagen med att gå tillbaks till sängen efter att ha tagit medicinen för att ligga och njuta av en tidning, medans jag väntade på att läkaren skulle ringa.

Sen klev jag upp för dagen så att säga, gjorde upp ett par braser. En i spisen i köket och en i kaminen i vardagsrummet, ack så skönt det blev med värmen som spred sig efter en stund.

Därefter slog jag slag i saken och doppade dammsugarna i choklad, hade förberett allt igår så att det bara skulle vara till att doppa idag. Med andra ord var det gjort på ett litet kick.

Har ingen aning om vad jag ska hitta på idag, det finns mycket som jag vill och borde göra. Vet dock inte riktigt vad jag ska ta tag i, kanske baka eller pyssla lite? 

 


Advent

Även vi slog slag i saken och gjorde lite advent i huset under helgen, ljusstakar & ljusslingor plockades fram. satte även upp nya gardiner i vardagsrummet. Så nu känns det riktigt mysigt, det är nästan så att man inte vill gå & lägga sig på kvällarna.


Här har vi fjolårets julklapp från Siv & Rolf, en röd ljusslinga som fick ta plats vid trappen.


Trodde att jag hade tagit några kort på hur det blev i vardagsrummet, men tyvärr så mindes jag fel. Så det blir inga bilder på det, kanske en annan dag.



Har alltid samma problem, varenda  år. Vart ska man ställa alla blommor för att få plats med ljusstakarna och även tomtarna som ska fram längre in i december?!


RSS 2.0