Som jag har längtat!

Idag lyckades jag ta mig både upp ur sängen för egen maskin (än om det var efter många och envisa försök) och till jobbet. Kan inte annat än säga att det kändes skönt att vara tillbaks!

Men det är då en j*kla tur att man har bytt bil, annars hade det aldrig gått vägen!


Ledsen i ögat, får man vara det?

Blev lite ledsen i morse när jag vaknade och insåg att kroppen inte blivit bättre ännu efter det som hände i torsdags, blev hemma även igår då jag inte tog mig ur sängen för egen maskin.

Det är så mycket som jag vill och så lite som jag klarar av, då kan man inte annat än bli lite ledsen ibland. Vilket jag även tror är viktigt att tillåta sig själv att vara!

Men efter en lugn, trevlig & mysig förmiddag med sambon så känns det bättre. Vi hjälptes åt med att göra dammsugare till jul, behöver väll inte tala om att han stod för det mesta arbetet idag. Men det är väll inte mer än rätt, själv ville jag hoppa över dem i år eftersom det är en del arbete men det gick han inte med på. Så då gjorde jag klart får honom att han min sann fick vara med och göra dem också, vilket inte var några problem.

Och i ikväll vankas det glöggafton hos svärmor, känns trevligt/roligt i allt elände... Så det ser jag framemot!


Tårarna vann dagens kamp!

Blev så fruktansvärt glad idag när jag lyckades ta mig till jobbet i morse och att det kändes bättre i kroppen, men den glädjen varade inte länge...

För när jag var på väg in till personalrummet så small det till samtidigt som det kom fruktansvärda huggsmärtor i både ryggen och nacken, en smärta som är svår att beskriva och som går ut i både armar och ben. Jag var knappt till att gå och blev blek som ett spöke, det är ofta jag klarar av att inte visa att jag har ont men idag gick det inte. Det syntes på långa vägar och jag klarade inte riktigt av att stå i mot tårarna som ville tränga fram trots allt folk.

Så det var bara till att packa ihop och åka hem strax efter lunch, *suck*. Blir så ledsen och besviken på kroppen!


Jag rekommenderar...


Detta är schackrutor och de är riktigt goda, det är mer som julgodis än en julkaka.

175 g mandelmassa
175 g nougat
100 g mörk choklad

Gör så här:
Skär och forma lika stora stänger av både mandelmassa & nougat. Lägg dem fyra tillsammans i ett schackmönster med en mörk på en ljus och tvärtom. Tryck till.

Smält chokladen och pensla runt om.

Snabbt, enkelt & gott!


Knäckt hjärterdam!

Känner mig knäckt, men det är väll priset som jag får betala för att jag legat i lite! Så hur som haver så händer det väldigt lite här för tillfället, jobbar och åker sedan raka vägen hem och lägger mig.  Vi får väll se hur länge det håller i sig... Hoppas på att man blir lite piggare snart!


Fantastiskt!

Har haft en helt underbar helg i Åsele, trots att det kostat en hel del piller för att stå på bena!

Igår blev det en lugn kväll med mormor & morfar, gjorde en tidig kväll. Bäddade ner mig före 21, men med sömnen gick det si sådär *suck*. Det var i alla fall riktigt skönt att bara få ligga & vila!

Och idag har jag varit på loppis hela dan, där jag fick göra mig av med en del servetter och träffa en massa folk. Riktig roligt att få träffa människor (släkt, vänner & bekanta) som man tyvärr inte ser så ofta nu för tiden.

Kvällen går i vilans tecken, måste hinna vila upp mig lite tills i morgon så att jag fixar en dag på jobbet. 


Saknaden är stor

På vägen hem idag insåg jag verkligen hur mycket jag saknar bilkörningen, hade verkligen velat vara yrkeschaufför men den drömmen kraschade tyvärr för länge sen. Det tog dock väldigt lång tid att acceptera!

Men i kväll kom jag på mig själv vad fridfullt och härligt det var att sitta bakom ratten & lyssna på bra musik. Känns så fridfullt på något vis, tankarna rensas och livet känns så mycket lättare.


Go natt, go natt...

Ja, det återstår väll att se"
Nu tror jag nog allt att det får bli natta i Näsåker...

Ögonen går i kors och det både märks och känns att man sovit väldigt lite av dygnets alla tilla timmar denna vecka, men nu håller jag tummar & tår för en god nattsömn ikväll/natt så att det blir lite lättsammare i morgon.


Det gick vägen!

Idag blev det en tidig morgon efter en jobbig natt med kräkningar och mycket ben- & höftvärk. Men det gällde att ligga i om jag skulle hinna köra till Åsele innan det började skymma och jag lyckades!

Men vilken pers, det kändes som en stor bedrift att jag lyckades köra till Åsele alldeles själv idag. Resan gjorde väll det inte precis bättre för kroppen, väl framme var den alldeles slut på. Kändes som att åka på en tvättbräda i 10 mil. Så det var bara till att stoppa i sig nödlösningen (ett gäng piller) och nu har jag vilat ut hos mormor & morfar. 


Första, andra....

Sådär då var dagens första pass gjort, har fixat och trixat med servetterna. Känns dock som jag hunnit på tok för lite så det känns som att det kan bli sent ikväll...

Men nu är det dax för dagens andra pass, dax att åka iväg till jobbet en sväng för att bidra med mitt glada humör och erfarenheter.


Hej...



Hej Tomtegubbar slå i glasen, i rött på vit servett.
 

"hjärta"-ligt välkommen till bords i guld på svart servett och i svart på grå servett.


Sickén morgon...

Hugaligen sickén morgon!

Varit stel som en pinne och kräkt som... Ja, jag vet inte vad. Men nu har kroppen börjat komma igång och illamåendet minskar, så nu är det kanske bäst att passa på att åka på jobbet!


Knäckflarn


  • Idag har jag hunnit göra knäckflarn. Snabbt, enkelt & gott!

    150g smör el. margarin
    2 dl socker
    1/2 dl ljus el. mörk sirap
    1/2 dl grädde
    2 dl havregryn
    2 dl vetemjöl
    1/2 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker

    * Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.

    * Lägg med hjälp av en sked ut klickar på en smord plåt (själv tog jag bakplåtspapper).

    * Grädda i ca 5 min

    * ugnstemperatur 200 grader, varmluftsugn 175 grader
    * Receptet ger ca 50 flarn


Fyra små grisar - God Jul

Den här grisen gillar jag, en av mina favoriter när det gäller tryck till jul.




Julbakning

Började lite smått med julbaket i helgen, det går ju inte att vara utan go fika över jul. Vi får helt enkelt se hur mycket det blir i år, varje år säger man att man inte ska göra lika mycket som i fjol. Men vad blir det? Jo minst lika mycket om inte mer, eftersom det är så svårt att plocka bort några favorit kakor och sen vill man gärna prova något nytt. Har ni samma bekymmer?

Som i år var jag sugen på att slippa dammsugare, men där sa sambon stopp. Han skulle min sann ha dammsugare till jul. Så det ska bli spännande att se vart vi landar i år...


Små söta arraksbollar i knäckpapper har det blivit.

Har även hunnit med snabba havrekakor som är super smarriga och schakrutor. Så nu har vi åtminstonde 3 sorter, alltid något om det inte skulle bli något mer!


Ny fast textrad - Välkommen


Här har jag tryck med min nya fasta text rad - Välkommen i skrivstil, ovanför texten kan ni se en blomma. Det roliga med denna textrad är att den är större än de satser med bokstäverna som jag har, det blir lite tydligare och synligare om man bara vill ha välkommen.


Vit middagsservett med svart tryck, med samma tryck som ovan.

Vita servetter med svart tryck är en av mina personliga favoriter, tycker det blir ganska stiligt.


Planerna gick i kras...

Jaha, kan konstatera så här på måndags förmiddagen att mina planer inte gick vägen denna gång. I och för sig något som man inte kan styra allt för mycket...

Var ganska förkyld redan i början av förra veckan, men bet ihop och tog mig igenom arbetsveckan. Kanske tack vare tabletterna, det är inte lätt att veta. Och när fredagen äntligen kom så tänkte jag att jag skulle hinna tillfriskna tills på måndag (idag alltså), men ack så fel jag skulle ha. Känns som förkylningen bara blivit värre & värre, så jag tog förnuftet i fånga och sjukanmälde mig idag för att bara ligga hemma i sjuksängen som en klubbad säl.

Det finns dock en sak som måste göras idag, först och främst ringa tilll Apoteket för att höra om receptet på fler dunder tabletter har kommit  in och sedan förhoppningsvis hämta dem.




Sjuksängen nästa

Försöker att få något gjort, men det går trögt. Gräddat kakorna som jag gjorde igår, packeterat dem tryck 40 st servetter och handlat. Har hunnit på tok för lite idag och tiden börjar på att sina!

Men det går tyvärr inte att påverka dagsläget, så jag tror jag tar och bäddar ner mig i sjuksängen istället för att ens försöka få något gjort. Det gör nog minst skada och har jag tur så blir jag kanske kry fortare...


Får nog vara riktigt nöjd...

Med denna dag, i alla fall med de förutsättningar som varit!

Skulle egentligen ha hunnit gjort ännu mer, men man kan väll inte få allt här i världen. Det är ju som skönt om man inte blir alldeles knäckt efter att man gjort något, så då är det väll bäst att försöka bita sig i tungan och tänka efter före. Om man kanske har gjort nog för tillfället...

Har i alla fulla fall lyckats trycka över 200 st servetter, det är inte fy skam. Har även hunnit med en hel del vila och ett par koppar kaffe hos svärmor.

Så nu är det väll bara att vila ett tag till, äta middag (baconrulle, när den anländer) och sen får vi se vad kvällen har att erbjuda!


Äggklocka

Äggklockan kan vara bra till mycket!
Efter att ha glömt bort att jag hållit på att elda i förmiddags ett antal gånger och blivit tvungen att göra upp en ny eld ett fler tal gånger, kom jag äntligen på att jag kunde ställa äggklockan och ta med mig. Och vips så mycket varmare man får det i huset!


Längtar tills avtalet är ute!

Blir så fruktansvärt less och irriterad på Telias mobila internet, det fungerar bara en liten stund när det känner för det... Nej det blir nog till att byta internetleverantör när avtalet löper ut!


Bilder från gårdagen






Känner mig så fruktansvärt irriterad och less, har precis gått igenom leveransen från Kullbergs kontorsvaror där jag beställer servetter. Och tror ni inte på f**n att det inte stämde, de har skickat 2 buntar vinröda lunchservetter istället frö 2 buntar vinröda middagsservetter som jag hade beställt.

Och i och med dagens humör är det nog bäst om jag låter bli att skriva så mycket! Men hoppas att ni får en trevlig kväll.


Det var lite väl sent

det blev en tur till stan idag i alla fall, men efter att ha gått en liten bit inne i Oskarsgallerian började jag att ångra mig. Men det var lite väl sent påtänkt att jag inte skulle vara så pigg att gå i några butiker efter resan. Så det var bara att trava på och försöka hitta någon outfit till julbordet i Åsele den 11/12. Efter många om och men lyckades jag faktiskt hitta mig en klänning och en kofta precis när jag var påväg att ge upp, den kändes inte riktigt hundra men den får duga.

Sen plockade jag upp gubben innan vi åkte och köpte dammsugarpåsar, därefter blev ett besök på Willys innan vi åkte till Max & käka. Allt det andra strök vi eftersom ingen av oss är så pigg idag, det får helt enkelt bli någon helg framöver.

Hade egentligen tänkt visa ett par bilder från idag, men det får vi ta någon annan dag. Tror jag ska bädda ner mig framför tv:n ett tag innan sängen kallar.


Hur envis & tjurig är du idag?!

Onsdag, min lediga dag har anlänt även denna vecka. Idag snöar det för fullt, så vi får väll helt enkelt se vad som händer under dagen. Dagens plan var egentligen att åka till stan för att handla lite inför jul, ja ni vet julbak, julklappar osv. Men vi får helt enkelt se om jag orkar och hur pass tjurig & envis jag är idag, hade varit perfekt att ta sig iväg idag så att man hade sluppit förstöra en helg. Har nog mycket på helgerna framöver ändå!


Vacker morgon!


8/11 -2010

Igår var det verkligen en fin morgon, backen alldeles vit och strålande sol.


Bildregn!

Detta inlägg började jag med redan före klockan 11 i förmiddags och höll på tills 13.45, utan att lyckas få till det. Internet kopplades ner titt som tätt, kan lova att det var irriterande så nu får vi väll se om det behagar att fungera!

Tänkte bjuda på ett gäng servettbilder, se & njut!


Ljusrosa- och auberginefärgade lunchservetter (33x33) med svart tryck, "dubbla hjärtan + Välkommen till Anna & Roger".


Vit middagsservett (40x40) med silvertryck i vanlig stil, "SMAKLIG MÅLTID".
Svart middagsservett med silvertryck i skrivstil, "Smaklig Måltid".


Vinröd lunchservett med silver tryck i vanlig stil, "♥-LIGT VÄLKOMMEN TILL BORDS.
Kiwifärgad lunchservett med svart tryck i skrivstil, med samma text som ovan.
Auberginefärgad servett med silver tryck i vanlig stil, med samma tryck som ovan.


Svart middagsservett med silvertryck i vanlig stil, "SKÅL & VÄLKOMMEN TILL ÅSELE 2008".
Vit middagsservett med både silver- & svarttryck i vanlig stil, VÄLKOMMEN TILL LINA FRED".


Den övre servetten har ni redan sett en gått här ovanför.
Den nedre servetten är en vit lunchservett med silver tryck i skrivstil, "blomma + Välkommen".


En ljuslila middagsservett med silvertryck, som är vikt som ett hjärta. Trycket är dubbla hjärtan + Anders & Madelene 8 augusti 2009.


Fler bröllopsservetter.
Gammelrosa lunchservett med guldtryck i vanlig stil, "dubbla hjärtan + Vi blåser en festfanfar på Pelles & Annas bröllopsdag".
Vinröd servett med guldtryck i skrivstil, "dubbla hjärtan + Erika & Kim 16 Juli 2006".
Auberginefärgad middagsservett med silvertryck i skrivstil, "Forever + dubbla hjärtan + Eva & Patrik".


Å lite dopservetter har det också blivit gjort genom åren.
först ut en ljus lila lunchservett med silver tryck, "stjärna + TYRA KRISTINAS Dopdag 21 November 2009".

En azurfärgad lunchservett med guldtryck i både skrivstil & vanlig stil, "stjärna + Theo Ö. ENEBY KYRKA 19 JUNI 2007".

En ljus lila lunchservett med silvertryck i skrivstil, "♥ + Alvas Dopdag 27/2 2010".


Några dopservetter fårn december 2007. Överst en mörk blå middagsservett med guldtryck, "♥ + Isaks Dopdag 9 December 2007".

Nederst en julröd lunchservett med guldtryck, "stjärna + KARL MELKERS Dopdag 1 December 2007".




Smått & gått & lite jäkulskap!

I natt blev det inte mycket sömn, ont som jag vet inte vad. Humöret var långt ifrån på topp i morse, speciellt inte när gubben levde om i köket precis när jag höll på att somna. Så det var lika bra att stiga upp...

Tryckte ett gäng servetter under för middagen, sen satte fröken igång med smeten till dammsugarna som jag hade tänkt lämna till kakfrossan på jobbet. Men det gick inte alls som jag hade tänkt mig, det blev både smör, socker & havregryn över hela köket.Men tillslut så fick jag ihop det och alla krafter var ut pumpade. 

Så i morgon får jag väll göra det sista, rulla in smeten i marsipan och doppa dem i choklad. Det blir nog bra när det väl är klart.


Nu är det väll dax för lite bilder igen eller?!



4/11 -2010


6/11 -2010


6/11 -2010

Tycker det är ganska fint med enris mot fönstret när det är frostigt.


Mardrömmar

I natt har det varit extremt mycket mardrömmar, så det har inte blivit allt för många timmars sömn. Tur det är sista rycket innan helgen. Kanske skulle man ha åkte iväg på jobbet tidigare så att jag kan göra helg lite tidigare, tänkte när jag liks är vaken.


Börjar bli ganska less på alla mardrömmar som är precis varenda natt, tyckte att det hade blivit bättre. Men efter att sotar j*veln varit här så har det ökat drastiskt igen *suck*. Undrar hur lång tid det ska ta innan man repar sig denna gång?!


Härlig känsla!

Snart dax att åka iväg på jobbet, men på något vis känns det mest skönt numera. Nu åker jag inte dit med en klump i magen och ont i magen, så det känns kanon bra. I alla fall om man jämför med hur jag har känt för att åka på jobbet sedan jag återvände efter rehaben!

Det var länge sedan jag tyckte att det var roligt att åka på jobbet, men nu börjar jag känna av det mer & mer. Visst kan man väll bli aningens less ibland, men det kan man på alla jobb! Men det är inte samma sak som att varje dag ha ont i magen för att du ska jobba och när man mår skit pga av jobbet eller snarare situationen/personerna som jävlas.

Hoppas att ni får en bra dag!


Inga problem om man sover på nätterna!

Lyckades ta mig upp relativt tidigt i morse kl 08.00, absolut inga problem när man sovit någorlunda bra under natten!

Så idag har jag faktiskt hunnit med en hel del, vilket känns riktigt bra. Har hunnit tvättat en maskin, tryckt snart 3 "beställningar", beställt servetter, broderat och röjt upp på kontoret/tryckeriet. Och där emellan har jag faktiskt hunnit med en hel del VILA, så det är en fördel att vara uppe tidigt!

Blev dock lite besviken när jag ringde och beställde servetter, en av mina favoriter hade gått ur sortimentet. Så nu blev jag utan ljus lila servetter, men det är väll tur att det finns så många andra fina färger!


Vill ha sommar året om, kanske dax att flytta!?

Med åren har jag börja att tycka mer och mer illa om vintern, dels för att jag inte längre kan ägna mig åt två saker som jag verkligen tyckte (tycker) om.

En av dessa grejer är att åka snowboard, vilken jag verkligen saknar fina vinterdagar när de flesta är i backen & susar nerför backarna i solskenet. 

Skoterkörandet/åkandet är en annan del som varit en stor del av mitt "vinterliv", men som fått allt mindre & mindre utrymme. Visst händer det att vi är ute med skotern någon gång, men det kommer surt efteråt så man får verkligen överväga det både en & två gånger om det är värt smärtorna.

Inte nog med alla intressent man fått lämna bakom sig så är det den här förbaskade halkan nu & då både under hösten och vintern. Idag när jag kom hem på gården så kände jag mig rätt så nöjd med dagen eftersom kroppen har hållit sig relativt lugn, men den glädjen varade inte länge. När jag gick den korta sträckan mellan bilen & bron i mörkret så halkade jag till & "drattar" på ändan, där sket det sig för både ryggen & nacken.

Så halkan är ännu en sak som jag inte gillar med hösten/vintern!


Ické som nické, det var en envis rackaré!

Denna helg har man verkligen känt att man levt, trodde att det skulle ge med sig när jag avstod städningen igår. Men ické som nické, det har fortsatt på samma visa idag.

Lyckades ta mig på jobbet trots att maskineriet inte riktigt fungera som det ska, tänkte att det skulle gå vägen eftersom eleverna har lov. Så då är det relativt lugnt, man kan ta tag i sådant som bara blivit liggande. Man får helt enkelt jobba undan lite i en lämplig takt.

Men det blev bara värre och värre i kroppen så strax före 12 bestämde jag mig för att åka hem, medans jag åtminstonde kunde ta mig hem själv. Väl hemma när jag skulle ta en laddning tabletter så inser jag att jag missat att hämta ut mer alvedon, men som tur var så hade jag så att jag klarade mig just då. Så det vara bara att kontakta Anny som fick agera färdtjänst till Therese 90 år, vilket gick väldigt lättsamt och smidigt så nu har jag så att jag klarar mig ett tag till.


RSS 2.0