Ligger och väntar...

Tror att jag har ett par bilder som ligger och väntar, som jag hade tänkt visa er. Men när den dagen kommer har jag ingen aning om!

Veckan började inte direkt som jag hade tänkt mig, måste försöka att lösa det under resten av veckan här. Men hur det går återstår att se. Eftersom jag känner att fröken fräken har jobbat alldeles för mycket och håller på att ta knäcken på sig, så har jag sagt att det min sann inte får bli någon mer mertid (övertid). Ja, några få minuter gör väll inte så mycket. Men det ska som helst inte bli någon timmes mertid om dagen, utan det ska vara hem och vila som gäller! Det är något som jag verkligen behöver just nu...

Ville bara sjunka genom golvet!


Tyvärr, har inte denna vecka gått som jag velat. Har försökt att inte jobba över så mycket, men aj då... Det blev en hel del ändå, har nästan jobbat heltid både förra veckan och denna vecka. Men vad gör man i dessa krislägen?

Dess värre visa det sig ju efteråt, varför jag inte jobbar heltid. Kroppen är både svullen och ond, maskineriet vill inte fungera som det ska. Idag har jag kräkts ett flertal gånger, en hel del tecken på att fröken borde lugna ner sig!

Igår på eftermiddags fikat till exempel tappade jag kaffemuggen bara sådär, ja handen tappade bara greppet som de brukar kunna göra lite nu och då. Så det blev kaffe fulla bordet och min ena arm, men som tur var så klarade jag arbetskamraterna som satt mitt emot mig. Men ack så pinsamt jag tyckte att det var, ville helst av allt bara sjunka genom golvet. Varför blir det så? De vet ju mycket väl hur jag har det....

Nu är det i alla fall helg och det känns fruktansvärt skönt, tänker försöka vila och återhämta mig så mycket som det bara är möjligt! Har även bokat in två semester dagar framöver, som jag ser framemot. Så då blir jag ledig fem dagar i streck, ska bli så skönt. Jag tror verkligen att min kropp behöver det efter denna arbetsbörda.

Arbeta hemma, bra eller inte bra!?

Min lediga dag fick bitvis bli en arbetsdag idag, passade på att göra undan lite som ligger efter. Bara för att minska stressen och för att det inte ska släpa efter hur länge som helst. Det blir helt annat när man sitter hemma och jobbar, det skulle jag trivas med att göra i alla fall halva tiden av en arbetsvecka. Ja, ja nu är det bästa att ladda batterierna för morgondagen, tillbaks till arbetsplatsen. Gruvar mig faktiskt en aning, men men det är bara till att bita ihop.

Rabalders utflykts söndag

Kom på att Rabalder inte blivit fotad på ett tag så i söndags åkte kameran fram. Först och främst blev det kort på leken i påsen, men sen åkte Rabalder med oss en sväng upp till stugan under söndagen.






Han verkar ha hittat sin plats i stugan.


Det ser ut som att han riktigt bra där, precis som matte & husse.










Måste jag kliva ut? Ska vi inte åka mer bil?


Ja, okej då! Jag kliver väll ut då, sluta tjata!

Låt mig vara!


Ibland tror jag att jag håller på att bli tokig, idag är en sådan dag. Har verkligen fått kämpa för att komma ihåg att både andas, inte explodera och stå emot gråten som velat tränga sig fram.

Det blir bara för mycket när man inte är frisk, när det är stressigt och man får en massa skit och nedvärderande kommentarer/blickar... Trots att man gör så gott man kan, jobbar mer än man ska och verkligen sliter & kämpar för att det ska bli rätt i slutänden.

Och det blir än mer frustrerade när några inte verka bry sig överhuvudtaget, ibland funderar jag på om man bara ska släppa allt som man håller i själv och bara skita i alltihop... Men det har jag väldigt svårt för, vill ha ordning och reda. Medans jag vill att det helst av allt ska fungera så smärtfritt som möjligt för samtliga och inte bara för mig!





Det fortsätter...

Att vara fullt upp och lite kaotiskt på jobbet, men det ordnar sig nog.

Blir bara lite fler timmars jobb för att få det att gå ihop, jag är ju inte den som kan bara lämna och gå hem hur som helst. Det ska vara ordning och reda!

Stug dag


Även idag har vi varit i stugan och grejat, katten fick följa med en sväng också när jag var hem och hämtade några grejor. Tog några bilder som jag hade tänkt visa, men glömde kameran i bilen som sambon for med precis. Så det får bli en annan dag.

Mitt paradis!


Det har varit en tuff natt, men efter att ha varit hos svärmor och fått tag på äkta alvedon så har den tillsammans med en annat tablett gett lindrig. Vilket gjort att jag orkat vara upp och till och med göra lite nytta, lyckades torka av trädgårdstolarna för att ställa in dem över vintern. Känns skönt att ha lyckats börja med höststöket!




Sen på eftermiddagen åkte vi upp till stugan för att dra några kablar och lite annat små pyssel, det var väll mest sambon som gjorde nytta. Själv lyckades jag i alla fall läsa och sortera en massa tidningar. Jag stod även för grillningen till middagen idag, så skönt att ha en stuga nära. När man bara kan åka dit över dan om man känner för det.

En dag i taget!

Idag har det varit en dag som varit fylld av en massa arbetsuppgifter, det har väll egentligen inte varit så stressigt men väldigt rörigt. Ni vet hur det kan vara ibland, man har mycket att gör än fast det inte är kniven mot strupen.

Så det blev 1 timme och 40 minuter mer idag, hoppas att det lugnar ner sig snart. Men det är nog fullt upp ett par veckor till. För vecka 35 börjar linjerna så det är en del att förbereda, samt att det är mycket att hugga tag i när det börjar. Bland annat mycket information som ska ges och CSN-hjälp. Det är en hel del att tänkt på, många regler, lagar och paragrafer.

Men det ska nog gå bra detta läsår också, får väll lägga in ett par semester dagar i september som jag skrev och vila upp mig lite. Det är ju ingen meningen att spara alla komptimmar och semester dagar för vem vet vad som hänt om ett halvår. Kanske är jag sjukskriven? Kanske är jag t.o.m död, om jag skulle ha otur? JA, ni förstår säkert vad jag menar...

Funderar redan på...

Ett par semester dag, tror nog att det får bli ett par vecka 37. När det börjat lugna ner sig på jobbet igen, längtar.

Det har blivit ganska många timmar i mertid, så ärligt talat finns det inte så mycket ork kvar till annat. Det är mest bara till att stupa i säng när man kommer hem.


Bjuder på en liten bild på Rabalder, Kurre, Nyfiken Persson... För att inlägget inte ska se alltför tråkigt ut :-)

Fullspäckad helg

I helgen har det varit fullt upp, helt enkelt för mycket för mig egentligen. Men vissa gånger är det svårt att göra något åt det, speciellt eftersom jag behöver göra något och även unna mig något roligt, något som jag vill göra.

I fredags hade jag tänkt mig att jag skulle sluta ganska tidigt, men pga en massa strul så blev det betydligt senare än det var tänkt. Väl hem så bar det iväg till Åsele, där vi åt middag på en av pizzeriorna innan vi åkte till mormor och morfar. För att gratta mormor som fyllde 70 år i lördags.

I lördags åkte vi till stan med trevligt sällskap, huvudmålet var att se Status Que. Men vi började kvällen med middag på en resturange som jag inte minns namnet på.



Hade en ganska svårt för att riktigt kunna njuta av lördags kvällen, speciellt när de drog igång och spelade. Ljudet var ganska bra och det verkligen känndes hur det "dunkade" i kroppen. Men ack så roligt det är att komma ut ändå, skönt att göra något annat liksom.

Känns dock att man skulle behövt någon ledig dag till för att vila, men det är bara att invänta onsdagen.

Ännu en...

Krage är gjord, denna gång av en skjorta som sambon inte kunde ha längre. Varför inte göra en krage av tyget? Se resultatet nedan.



Var även en sväng på loppisen i grannbyn idag och köpt mer tyg för 5 kr, mycket tyg för en liten peng. Det gillar jag, men sen får vi väll se vad det blir av det.

Helg är full...

Späckad av aktiviteter, känns ganska tungt just nu.

Helst av allt hade jag bara haft en lugn helg, speciellt efter den här veckan som varit fruktansvärt smärtsam och kämpig. Men vi får väll hoppas att det blir hyffsat roligt ändå och inte allt för tufft.

*Håller tummarna*


Rabalder, Kurre, Nyfiken Persson

Är fruktansvärt svår fotograferad, han vill inte alls som jag vill.

En kväll förra veckan fick vi underhållning, när han lekte med en mus. Vi fick oss många goda skratt kan jag lova...








Kragen är ett måste när det drar eller blåser

Jag har ju gått i tankarna att börja sy mina kragar till nacken själv, eftersom jag har sett att det underlättar min vardag och att man skulle behöva fler än en. Och det blir ganska dyrt att köpa fler, 400 kr styck går de på. Det är ju inte bara kragen man behöver om jag säger som så.

Nu har jag slagit slag i saken...

Min första krage, som jag har sytt:


Använde mig av ulltyg som foder och sedan en gammal avlagd tröja fick agera utsida på kragen. Sen krävdes det bara lite kardborreband, sytråd och tålamod.

Men det gick riktigt bra, än om det var ganska klurigt.
 






Det kommer garanterat att bli sytt fler, har tänkt försöka mig på att ta fram en egen modell. Har en idé på lager, nu har jag använt den jag köpte som mall. Men jag blev riktigt nöjd!

Den köpta kragen:








Rabalder, fick fel namn.


Den här killen, Rabalder, växer så det knakar. Orkar knappt med han, undrar vart det ska sluta. Ni ska se halv brorsan hans som kom från en tidigare kull, han är stor som ett as. Har aldrig sett en så mäktig katt, men jag hoppas verkligen inte att vår kille blir så stor. Då kommer jag ju att bli "mosad" om han kommer och lägger sig på mig eller vill sitta i knäet. Och lyfta honom är inte ens att tänka på.

Vi har kommit fram till att han har fått fel namn, han skulle ha hetat Kurre istället. Han kurrar ständigt, till och med när du tar honom i nackskinnet. Man ska nog inte ha så bråttom med namn alla gånger...


I övrigt är det väll mest en massa bråk mellan mig och Rabalder, han är som f*n på att bita mig. Visst biter han Jimmy också, men inte lika mycket. Vet rakt inte vad det är som hänt, om vi kommit ihop oss på något vis. Eller om det är jag som är hemma och tillrättavisar mest.

Som läget nu känns det väldigt avlägset att han blir lugnare, men jag hoppas att han blir det inom en snar framtid. För om jag ska vara ärlig så orkar inte kroppen med honom för tillfället.

Men vi kan ha det mysigt ibland också, än om de är kortare och än färre stunder. Och han bjöder på många goda skratt, så det är inget ont som inte har något gott med sig!


Semester och arbete, båda har sina för- & nackdelar!




Som sagt semestern är nu över, jobbade i och för sig min första vecka efter semestern redan förra veckan. Men speciellt idag känns det att den är över.

Det har varit fullt upp hela dagen. Och i måndags så började det en som ska arbetsträna hos oss på expeditionen, vilket blir lite mer jobb eftersom det är jag som är ansvarig. För tillfället är jag i stort sett själv på kontoret, så det kan bli mycket göra och mycket klurande när man inte riktigt vet hur det brukar hanteras. Men, men det är bara att ta det som det blir. Kan inte mer än göra så gott jag kan!


Endast katten som hållt igång


Här har det inte hänt så mycket i helgen, vi har varit både slöa och knäckta. Men killen här ovanför växer så det knakar och han håller igång trots regnet som öst ner. Tur det är någon som håller igång i alla fall.

Hade egentligen tänkt fortsätta att sy kragar, men blev lite snopet när tyget inte riktigt räckte till. Tröjorna var helt enkelt för små. Hittills har jag använt mig av gamla tröjor som inte används längre med som jag ändå gillar. Tycker om när det går att återanvända kläder med mera. Det är ju ganska ofta som det till exempel bara är trycket på en t-shirt som nötts eller blekts bort medans resten av tröjan är helt riktig. Nej vi skulle egentligen börja återanvända ännu mer, det är bara fantasin som sätter gränser.

Här är det dock orken som sätter stopp för tillfället, har så många idéer för tillfället men orkar inte så mycket mer än det nödvändigaste. Jag får helt enkelt invänta bättre dagar!

Fel upplägg?



Idag har det varit en tuff och kämpig dag, det känns verkligen att man börjat jobbat igen! Tror min sann att jag ska prova att ta färre semesterveckor i sträck nästa år, kanske kan det gå bättre om man sprider ut dem och jobbar lite emellan dem. Så kanske kroppen vill vara med på ett annat vis.

Så idag har jag och katten mest suttit ute i baden-baden, som jag fick i present och njutit av värmen, solen och en bra ljudbok. Så vi har haft det rätt så bra ändå :-)

Lyckades även sno ihop ett par pajer, fuskade lite och köpte 4 små färdiga pajskal. Gjorde dock en deg själv, till en större form. Så nu har vi några portions pajer i frysen, vilket känns kanon bra. Ska bli gott att finna de dagar man inte orkar göra någon mat!


Tillbaks till brottsplatsen


Nu har allvaret dragit igång igen, har nu gjort bort första delen av arbetsveckan.



Men ska jag vara ärlig så tycker jag att det känns riktigt skönt att vara tillbaks igen, semester har verkligen behövts men absolut inte fler än 4 veckor. Var ganska less på jobbet, diskussionerna osv innan semestern. Men nu känns det som att jag återvänt med nya krafter till nya utmaningar. Och det känns riktigt bra att ha något annat att tänka på än min och andras hälsa & mitt, samt andras mående. Missförstå mig rätt nu!

Jag bryr mig både om mig själv samt mina "kära" men allt handlar inte om hälsa och mående, man behöver prata och tänka på annat emellanåt!


RSS 2.0