En klubbad säl efter dagens stor pärs!

Känner mig som en klubbad säl...

Det har varit en del på jobbet idag, nya intryck, nya ansikten & ny information som jag ska få in i skallen. Idag började eleverna, så under förmiddagen samlades vi för att hälsa dem välkommen och för att presentera oss.

Det gick vägen, än fast det var väldigt jobbigt med folksamlingen och framför allt att gå fram & presentera sig (i en mikrofon dessutom) inför allihop. Det sist nämnda var jobbigast må jag då säga, jag är inte riktigt för det där att tala inför flera på engång & att få allas ögon riktandes mot mig. Men nu är det i alla fall gjort och det känns skönt!


Söndag!

Även denna dag har innehållit en hel del!

Dagen började med en liten sovmorgon & mys i sängen till klockan 10.00, vilket inte satt så tokigt med tanke på tröttheten som befinner sig i kroppen.

Sen forsatte jag med målningen av väggarna på bron och efter lite vila så åkte jag & Anny iväg till gymmet, där vi körde ett träningspass. Men det gick trögt, kroppen kändes väldigt seg & stel idag. Men fy skam den som ger sig, så jag bet ihop & körde på än fast de gjorde så inni h-vetets ont.

Under eftermiddagen tittade Anny förbi, hon var på hugget i dag och hjälpte mig med målningen. TUSEN TACK, det var värt mycket! Jag må då säga dé, vilken tjej. Hon målade på som bara den, det var snabba ryck så vi hinner nog få det färdigt i år. I alla fall första varvet, har inte bestämt mig än om jag ska påbörja ett andra varv när man ändå är i farten.

Och nu försöker jag att slå in servetterna som jag tryckt under veckan, så att de kan levereras i morgon och sen är det duschen som gäller innan sängen kallar. 


Lördagen!

Igår hade jag fullt upp med med att underhålla huset & vanligt hedeligt hushållsarbete. Det målades, ströks, tvättades och handlades. Sen på kvällen blev det middag hos svärmor, dit även grannarna Yngve & John var bjudna. Jag & Anny åt biff & nypären, medans de andra intog surströmming. Efter ett par timmar i garaget där middagen intogs flyttade vi in i huset, där vi slog oss ner för att surra & spela sällskapsspel. En lugn & skön kväll med trevligt sällskap blev det!


Ny frilla!

Tänkte bjuda på några bilder från dagens klippning!








Nog blev det kort, men än så länge känns jag väldigt nöjd!

Kort hår!

Nu är det inte länge kvar tills man blir klippt, i morgon smäller det!

Längtar så inni bomben till att åter igen bli korthårig, är så fruktansvärt less på att vara långhårig. Det tar för mycket på krafterna att torka det när man har duschat (för att slippa se ut som ett troll dagen efter) och det tar för mycket krafter för att fixa till det.

Nä, tacka vet jag kort hår!
Det är bara att handdukstorka lite när man har duschat, sen är det bara att kliva upp på morgonen & gå ut genom dörren på morgonen.

Hur lång tid ska det ta?

Tyvärr kom det varken ett paket eller en postavi med posten idag, hur lång tid ska det ta?! Paketet skulle skickas i måndags, så jag hoppas verkligen att det kommer i morgon i alla fall. Kan som inte sätta ihop trycket innan paketet har kommit, eftersom det är den klichéen jag ska trycka med.

Har i alla fulla fall kunnat börja med den andra beställningen, vilket känns bra så att inte allting hopar sig!

Två dagar kvar!

Nu är det bara två arbetsdagar kvar, sen är det helg och ännu mer arbete som borde göras. Men det återstår att se hur mycket som blir gjort.

Jag går och väntar på att ett paket ska komma, så att jag kan sätta igång med att trycka servetter. I paketet ligger det en ny klickée och en rulle folie, ska bli spännande att se hur den nya klichéen blir. Hoppas dock att det kommer innan helgen!  Med andra ord har paketet också två dagar på sig att komma...

Nöjd!

När vi var i Umeå på Nolia så gjorde jag ett köp som jag är kanon nöjd med, nämligen en kudde.


Ja, här har vi då min nackes bästa vän! Kudden är helt underbara att ha med sig i bilen eller när man vill vila armen m.m.

Kudden kan ni hitta HÄR.

Ja, jag trivs!

Snart är tredje veckan på jobbet gjord, tiden går fort.

Idag var det planeringsmöte, så jag började tidigare. Det blev mycket ny information som skulle tas in, men en hel del som var intressant. Sen skulle jag egentligen ha åkt hem vid 12-tiden men blev bjuden på lunch, vilket man inte kan tacka nej till. Och väl inne i matsalen så ställde alla sig upp för att ge mig en applåd och hälsade mig välkommen. De har tydligen en tradionen att applådera för nya.

Än så länge trivs jag, vilket jag inte tror ska bli några problem i framtiden heller! Har blivit bemött/mottagen på ett mycket trevligt & bra sätt, så jag har då absolut ingenting att klaga på.


Tuffa tider!

Har haft ett par tuffare dagar, så jag har inte orkat blogga. Men idag känner jag mig nästan så pass bra som jag kan känna mig nu förtiden, kan inte annat än säga att det känns helt underbart med ett bättre dag!

Igår var det träning hos sjukgymnasten, tyvärr gick de inge vidare. Så vi diskuterade mest hur vi skulle gå till väga, än om vissa övningar blev utförda så var det långt ifrån hela programmet. Hur som helst så kom vi fram till att det INTE fungerar med att träna direkt efter jobbet, så nu ska vi pussla och försöka hitta en lösning som passar alla. Om vi forsätter som vi har gjort hittils är det en risk för att jag "tränar ner mig" , med andra ord blir sämre.

Inget party, bara jobb!

Nu är jag tillbaks efter nästan en helt bloggfri helg eller åtminstonde en halv helg.

Det blev då ingen countryfestival för våran del, vilket kändes som ett helt rätt beslut igår. Det regnade hela kvällen, så vi hade väll sett ut som 2 el. 3 dränkta katter innan vi ens hade hunnit fram. Lördags kvällen ägnade vi åt varandra istället, vi (jag, Jimmy & Annica) satt bara hemma & surrade. Sen hann vi fastna i en film på 4:an innan vi hann till sängen, så det blev lite halv sent ändå.

Gårdagen ägnades åt diverse arbete med huset. Annica målade taket på bron åt oss och Roger (som dök upp igår) kopplade in element, tvättmaskin m.m.  TUSEN TACK, för all hjälp än en gång!  Ni vet vart vi bor & vilka nummer vi har om ni behöver hjälp med något. Besöket avslutades med en god middag innan Annica & Roger begav sig hem över och vi vidare på ett möte inför puben som ska vara i byn i november.

Gymmet i alla ära!

Det var en seg startad tjej i morse!
Somnade inte förrän efter klockan 2, vaknade vid 04.20 och låg vaken en stund innan jag somnade om igen. Sen ringde gubbens väckarklocka strax för åtta, kan lova att jag inte kände för att stiga upp då så jag låg kvar. Slumrade till, vaknade, slumrade till & vaknade. Tog mig inte ur sängen förrän vid 10-tiden.

Efter ett tag kändes det otroligt bra i kroppen, så då bestämde jag mig för att det skulle tränas idag. Jag drog med mig Anny till gymmet, det blir ju så mycket roligare om man är fler och sen känns det en aningen tryggare om inte annat.


Nedlåtande kommentarer!

Sommaren har bjudit på en hel del nedlåtande kommentarer, när jag inte har klarat av eller orkat "haka på", haka på andras tempo eller när kroppen mer eller mindre har lagt av.

Kommentarer från okända eller de som inte finns i min närhet i normala fall kan jag ha överseende med. Men kommentarerna som finns inom den närmaste kretsen sårar oerhört mycket, de är inte lika lätta att bara låta det rinna av!

Har aldrig någonsin krävt att de ska anpassa sig efter mig, de får mer än gärna göra vad de vill eller gå i förväg (beroende på vad det gäller)! Men jag däremot måste försöka att lyssna på min kropp!

Ibland känner jag mig så oerhört elak, när jag önskar att de en dag skulle hamna i ungefär samma sits så att de skulle få veta hur det är & känns. Då skulle det nog bli andra bullar, de skulle nog aldrig kasta ur sig dessa kommentarer igen! 



Insikten har satt sig!

Nu är sista arbetsdagen för den här veckan här, det känns rätt så skönt. Och det blir åter två här hemma igen, Jimmy har varit på kurs i veckan. Kan inte annat än säga, att det varit skönt på ett vis att få vara för sig själv samtidigt som det har känts rätt så tomt många gånger.

Samtidigt som Jimmy har varit borta så har jag insett hur mycket han hjälper mig med numera, när kroppen min är i sämre skick. Världens enklaste som man kan tycka blir till världens projekt. Det har tagit en himla massa tid denna vecka att utföra enkla, simpla saker och det har verkligen tagit på krafterna. Men nu återgår vi till vardagen igen, med en insikt rikare!

Förhoppningsvis kanske man uppskattar både hans hjälp och hans försök till att hjälpa mig på bästa (försöken som går fel) sätt mer. Och framför allt att man visar tacksamheten lite oftare.  

Vart tog kvällen vägen?

Det är vad jag funderar över just nu...

Har inte ens hunnit läsa en enda tidning, till saken hör att jag avverkar minst 2 tidningar per dag och ikväll har det inte blivit en enda.


Kanon dag!

Vilken underbar dag jag haft!
Har känt mig ovanligt pigg och inte allt för ont i kroppen. Idag har arbetetsuppgifternan känts som en fis i rymden, har orkat utföra dem utan några som helst problem. Det känns kanon, kan jag lova! Så nu sitter jag mest bara & njuter av dagen, trots att smärtorna smyger sig på mer & mer. Man kan väll inte få allt här i världen?!

Jag är i alla fall helt klart nöjd med dagen som den har varit!


Ny dag & nya friska tag!

Det är en trög startad tjej som skriver idag.
Höll på att missa väckarklockan i morse, vaknade inte för än att det ringde för tredje gången. Stängde av den och ville bara somna om, men la in en snus istället och försökte värme upp kläderna (som legat bredvid sängen) under täcket. Tillslut var det bara att ta tjuren vid hornen och stiga upp.




Sliter av mig håret snart!

Jag tror jag blir tokig snart!

Minnet tycker jag bara blir sämre & sämre.
Och inte förstår jag lika bra som jag gjorde förr i tiden.
Och trögtänkt som en åsna har jag blivit...

Väldigt frustrerande!

Det blir en kämpig dag

Strålande sol & 10 plus grader ute, medans det är 18,9 grader inne. Behöver jag säga att jag fryser?
Känns ganska meningslöst att göra upp en eld innan man åker iväg på jobbet, för snålt om tid helt enkelt.

Ett tuff dag är här, först är det jobb och direkt efteråt är det träning hos sjukgymnasten. Håller tummar & tår för att det inte blir på samma visa som förra veckan, i så fall kanske det är dags att ta sig en funderare! En funderare om man ska ändra arbetstiderna, så att man antingen får en ledig dag i veckan för att träna eller lägga in så att man börjar tidigare så att man får ett par timmars vila innan träningen.

Känns inte allt för bra att inte min sjukgymnast är på plats idag, hade gärna velat ventilera runt om kring det märkliga som hände i söndags. Ibland önskar jag att människorna runt omkring mig kunde förstå, så att jag hade kunnat öppna mig & släppa ut alla tankar & funderingar jag bär på.  Utan att få en massa bortförklaringar, nedsättande kommentarer osv.


Oj, oj, oj

Oj oj oj, vilken natt!
Har sovit förvånansvärt bra, bara vaknat ett få tal gånger och inte legat vaken alltför länge innan jag somnat om igen.
Detta är nästan värt att fira!

Så nu är det bara att hoppas på att det blir en bättre dag idag, skulle sitta fint. Om det inte blir så, så får jag väll vara nöjd med den goda nattsömnen som jag fick. Den är ju trots allt mycket värd!


Hem ljuva hem!

Äntligen är arbetsdagen över för idag, känner mig fortfarande inge pigg. Så det känns väldigt skönt att få komma hem till husets lugna vrå..

En ny, knepig smärta/värk har satt sig i kroppen. Som tur var fanns det möjlighet för mig att få köra med golfen istället för volvon idag, vilket underlättar en hel del.


Gott & Nyttigt

Har precis avnjutit frukosten som bestod av en bröbit och vinbärsjuice, kan inte annat än säga att juicen blev himilsk god!




Idag ser det ut som att det kan bli bättre väder, solen tittar faktiskt fram bakom molnen.
Kan det bli bättre?



Vad är det som händer?

Det har varit en jobbig dag, det är så många konstiga & obehagliga saker som har hänt i kroppen idag. Jag förstår ingenting, lite skrämmande är nog allt.

Näpp, nu är det nog snart dax att bädda ner sig och hoppas på att morgon dagen blir bättre!

Ingen dröm morgon!

Vaknade cirka 03.20 i morse av att jag hade fruktansvärt ont i magen och upp mot revbenen, så då var det helt enkelt kört på sömn fronten.


Så vid 05.30 var jag uppe och kokade nyponsoppa, tänkte få i mig lite fibrer. Och lite grädde eftersom jag mer än gärna vill gå upp ett par kilo! Med andra ord blev det ingen dröm start på denna söndags morgon, men det ha gått vägen ändå.


Vinbärsjuicen är färdig, tackvare min kära sambo!
Det hade nog blivit pannkaka av alltihop om inte han hade varit hemma idag och kunnat hjälpa mig. I ärlighetens namn har han fått göra det mesta med hjälp av mina instruktioner, eftersom jag har en väldigt dålig dag. Maskineriet vill inte fungera, helt enkelt. Rätt så frustrerande att vara så beroende av andras välvilja... TUSEN TACK, för all hjälp!

Vinbärsjuice

Vinbärena är plockade och mosade, juiceblandningen är färdig så nu är det bara att låta den stå tills i morgon. Sen ska det silas och sockret i, därefter är det färdigt för att hällas upp i muggar.

Det återstår som sagt var en del innan arbetet är slutfört!

Inget konstverk precis!

Kastade ihop en tårta idag, eftersom vi hade en tårtbotten kvar efter våra födelsedagarna. Tänkte att det var bättre att göra något av det, istället för att bara kasta bort den. Men inte blev det något konstverk inte, men en god tårta blev det i alla fall.



En stund efter att jag hade gjort tårtan klar så tittade Jimmy´s morfar med sambo in, precis som att de kände på sig att det var go fika på gång!

Vinbärsplockningen har startat!

Nu är den första litern av röda vinbär plockade, så nu är det minst två liter till som ska plockas.



Det ska väll inte vara så svårt att få ihop 2 liter till med lite hjälp av vila emellan. Sen blir det till att göra vinbärjuice, så att man har ett år framåt.

Leveransen har kommit!

Jaha, då var första arbetsveckan gjord. 
Känns lite konstigt och ovanligt, men både roligt och skönt att få göra något annat ett tag.

Det har varit en rätt så kämpig dag, varken ryggen eller nacken har velat hänga med. Det har även påverkat armarna, benen och koncentrationen en del, så det var otroligt skönt att få komma hem.

När jag satt på kontoret under eftermiddagen så kom det in en karl med ett paket och ville ha en underskrift, jag skrev på och tänkte väll inte så mycket mer på det. Förrän jag skulle gå och höra efter vad jag skulle göra med papperen & de stora paketet, efter en snabb titt på papperet så ser jag att det är adresserat till mig. Till min stora glädje var det en matta som arbetsterapeuten hade beställt till mig, eftersom golvet som finns på kontoret räknas som hårt golv. Det var snabba ryck!

Nu är det bara att hålla tummarna för att stolen kommer snart, den känns nästan viktigast.


Sol, Sol, Strålande Sol

Strålande sol är det idag, kanske skulle ha bytt tröja inför arbetsdagen eftersom det lär vara en olidlig värme på kontoret. 

Annars håller jag mest på att försöka ladda upp batterierna inför sista arbetsdagen denna vecka och försöka komma ihåg allt som måste vara klart innan måndag.  

Har en hel del att stå i och mer har det kommit till, saker som jag inte hade räknat med! Saker som jag hade bett någon annan om hjälp med (det skulle inte vara några bekymmer), men nu har personen ifråga visat sig vara totalt ointresserad.

Så det lär väll sluta med att jag gör det själv i ren irritation än fast jag inte borde, blir liggandes eller måste knapra ännu fler tabletter får att klara utav dagen. Ja ja den som lever får se vart det slutar...

Som jag sa igår så ska man nog hålla igen kakhålet om man inte kan hålla det man lovar, det hade varit betydligt bättre i dé här fallet i alla fall. Då hade jag väll bara frågat någon annan eller ställt in det tills vidare. 


Stäng igen kakhålet!

Blir både ledsen och besviken på människor i ens närhet som lovar både det ena & det andra åt höger och vänster, men inte kan man hålla det man lovar. Nej då, det går inte.

Kan man inte hålla något man lovar så kanske det är bättre att hålla igen kakhålet (käften, även kallad mun)!


Visst kan vi väll alla glömma bort något vi har lovat någon gång, men det är skillnad på någon gång och flera gånger.

Slutkörd, inte så konstigt!

Nu är snart första veckan gjord!
Det känns skönt att det snart är helg, jag känner att min kropp behöver vila. Det är en enorm värk och smärta som befinner sig i kroppen för tillfället. 

Vet inte om det blev för mycket på engång i går, när jag åkte till sjukgymnasten direkt efter jobbet för att träna. Hann tyvärr inte med någon vila där emellan. Jag får väll helt enkelt prova ett par gånger till och se hur det fungera med träningen direkt efter jobbet, blir det så här fler gånger så får jag nog försöka att ändra arbetstiderna.

Skulle även tror att min arbetsstol påverkar smärtorna i kroppen en hel del. Jag kommer absolut inte överens med den jag har för tillfället, så jag hoppas att jag får min special beställda stol inom en snar framtid.

Sen är det ju bara första veckan och kroppen är ovan. Inte van med all denna bilåkning, arbetsuppgifterna & arbetstiderna. Den har ju vant sig med vilopauserna som jag lagt in för att orka när jag har poat på här hemma och det blir ju inte alls på samma vis nu. Så det är nog inte så konstig att det värker/smärtar mer, det är bara att hålla tummarna för att det blir bättre.

Nolia - Hotell frukost


Även frukosten blev en stor besvikelse på hotellet där vi bodde när vi besökte Nolia, ingen riktig hotell frukost! Och till äggen hade de ställt fram plastskedar, plastskedar på ett hotell går helt enkelt inte ihop för mig.

Och inte var de så smidiga med att fylla på sådant som tog slut, det tog en himla tid än fast det inte var någon rusning. Var rätt så sugen på att stega in i köket och visa vart skåpet ska stå, men jag lät helt enkelt bli.


Utcheckningen fick herrarna ta hand om. Kändes väldigt skönt att äntligen få checka ut med andra ord!



Nolia, Middag - Lördag

Informationen sa oss att det skulle bjudas på buffé till middag på hotellet, men när vi undersökte saken så blev det en stor besvikelse. Det var en maträtt (kyckling & ris) och lite sallad, inte kan jag då kalla det för buffé! Vi beslutade oss helt enkelt för att gå på Harry´s och äta en 3-rätters middag istället.



Jag & Tony slog oss ner i parken på vägen dit, eftersom Jimmy & Moa hade glömt något på hotellet.



Väl på Harry´s glömde jag tyvärr att fotografera både förrätten och varmrätten. Tråkigt nog blev detta besök också en besvikelse, eftersom man inte ens blev mätt. Otroligt små portioner och inte kan jag då påstå att det var någon service som var något att hurra för.


Kaffe blev det beställt till efterrätten, men kaffet hann så gott som kallna innan efterrätten stod på bordet.


Här har vi Jimmy´s efterrätt, tryffel.


Och här är min, glass i stora lass. Ingen höjdar glass direkt, kändes som att den legat för länge i frysen.

Hur som helst fick vi oss en hel del skratt åt portionerna på Harry´s, själv så skrattade jag så tårarna rann.


Sen blev det en liten kvällspromenad.






Eftersom vi inte blev mätta så intog vi restaurangen på hotellet när vi kom tillbaks.









Sen blev det till att inta rummet, eftersom alla var rätt så trötta & slitna efter dagen. Vi låg och slö tittade på pistvakt innan vi försökte att få lite sömn i det kanon varma rummet.

Forsättning, Hotell - Nolia

Vi vi forsätter väll där vi slutade igår, när det tog en så himla tid att lägga upp bilderna.

HOTELRUMMET






UTE PÅ DERAS GÅRD

Kaffe intas efter runda på nolia och vandringen på hotellet.

Sen begav sig grabbarna till bastunn och relaxen, medans jag åt min dyraste kexchoklad som jag någonsin har ätit.


Sen sammanstrålade vi inne hos Tony & Moa innan maten skulle intas.

Forsättning följer...

Nolia - Hotellet

Tyvärr blev det inte så många kort tagna när vi väl var inne på noliaområdet, det blev dock ett på vägen in.


HOTELLET
Jag bjuder på några bilder från hotellet vi bodde på.












Kan någon förklara vad denna pall/stol ska duga till?!

Kommer fler bilder vid ett annat tillfälle, för nu måste jag lägga i lite vila.


Resan till Umeå - NOLIA!

Vi startade våran resa mot Umeå strax före klockan  08.00 i lördags, jag och Jimmy i Tony´s bil. Eftersom Moa skulle ta lastbilen till Umeå så skulle vi sammanstråla där de (Tony & Moa) skulle lämna lastbilen i Umeå. Men vårat resesällskap var sena i starten, så det blev en hel del väntetid för våran del.

Så vi svängde av och spanade in lite rat...





Denna buss har nog inte varit i drift på ett bra tag, skulle jag tro.






Vi stannade eftervägen för att vänta in Tony & Moa och för att få oss en bensträckare.


Sen fick vi se en skylt som satt på grinden till viltstängslet...


Men det står ju fel text!
Det ska ju stå: Tänk på älgarna. Stäng grinden! Det tycker jag hade varit en mer passande text.


Väntetiden blev lååång, så tillslut öppnade jag en öl för att få tiden att gå. Och visst överlevde jag med hjälp av en pilsner och lite snus!


ÄNTLIGEN, lastbilen som vi väntat på!


Nu går det framåt igen...


Sammanstrålningen med resesällskapet.

Det kommer fler bilder i morgon, blir så mycket att lägga upp på engång!

Första dagen!

Idag var det min första dag på arbetsträningen, som jag har på folkhögskolan i Mellansel. 

Kan inte annat än säga att det känns väldigt rörigt inne huvudet, men det är väll som det ska vara den första tiden på ett nytt ställe! Det tar ju ett tag att komma in, så att säga.

Det känns i alla fall som att det är ett ställa som jag kommer att trivas på, så det känns positivt!


Avkoppling i högsta nivå!




Sitter här och försöker varva ner med en kall cider i värmen, men om vi lyckas det återstår att se! Kan då säga som så att denna cider var då inte alls lika god som jag minns att den var.

Bilder från dagen!

Åkte iväg till stan på eftermiddagen idag, var tvungen att lämna några papper på arbetsförmedlingen och skaffa en underskrift från dem så att man förhoppningsvis får några pengar.

Sen blev det ett besök på Ö&B, för att inhandla lite deo, hårspray m.m. Därefter blev det nästan en timmes väntetid utanför Jimmys jobb, så där roade jag mig med att läsa tidningen och när jag blev less på dé så åkte kameran fram.






Eftersom vi skulle åka direkt till Tony i Skorped för att byta bil så kom vi fram till att det var enklast att äta på Max, middagen intogs på parkeringen. Skönt att få sitta i lugn & roa.


Kaffe i min nya favorit mugg!



För ovanligheternas skull så kokande jag mig kaffe för ett tag sedan, tänkte passa på att fika när jag liks hade bakat tidigare undar dagen. På bilden här ovanför så ser ni min nya favorit mugg, men egentligen är det nog Jimmys mugg som han fick när han var liten en gång i tiden. Svärmor letade fram den för någon vecka sen och nu har den hamnat i vårat kök, så varför inte använda den!?

Invigning!


Idag har jag invigt köksassistenten som jag fick i födelsedagspresent, kan inte annat än säga att det känns mycket lättsammare att baka. Speciellt när man inte har krafterna att röra/blanda/vispa. Det kommer garanterat att användas snart igen!



Men idag blev det kladdkaka i en långpanna, som jag sedan skar upp i rutor. Allt för att få så många som möjligt!

Så nu finns det i alla fall något hemma om man för ovanligheternas skull skulle råka få främmande.

Mycket är nog gjort ändå!

Så här såg det ut 2008, vildvuxet, fult och ratigt.















Här har vi ett par bilder från 2009.




Kan bara konstatera att det är mycket som är gjort, men det finns en hel del kvar att åtgärda innan det är klart. Om man nu kan bli klar någon gång!? Men så gott som klar i alla fall...


Taket?!



Tänka sig att huset var så här fult när vi köpte det! Jag måste nog ha förträngt hur det såg ut, eftersom jag inte kan dra mig till minnes att det såg så här taskigt ut...

Idag har jag forsatt med att måla de vita som finns inne i kvisten, nog blir det vackert när det är nymålat alltid. Nu återstår det bara att se om jag får någon hjälp med taket eller inte, innan jag kan ta väggarna.

Håller verkligen tummar & tår för att jag får hjälpen (inom en snar framtid)som jag behöver! Annars är jag rädd för att det lär sluta med att jag tar tag i det själv envis som jag är och sedan blir liggandes i ett antal dagar, vilket inte direkt känns så lockande.


Träning!

Jag lyckades ta mig iväg till Bredbyn för att träna hos sjukgymnasten idag, trots att det tog emot. Men det var bara att göra så gott som jag kunde för tillfället, sen var det bara att åka hem och vila.

´
Fick med mig två träningsprogram hem, ett för att ha här hemma och ett när jag är på gymmet. Alltid bra att ha när inte minnet är på topp!


Så nu blev jag tvungen att pumpa upp bollen min tidigare ikväll, så att den står beredd när jag är redo för nya friska tag!

Lugn dag?!



Känner mig inte allt för pigg idag heller, så jag får nog kämpa för att ta det så lugnt som möjligt. Har dock ett inbokat träningspass hos sjukgymnasten, känns inte alls lockande men ditt ska jag hur som helst. Så enkelt är det!

Skulle ha varit till den mobila återviningsstationen igen, innan de åker härifrån. Upptäckte under förmiddagen att vi hade glömt en rätt så stor hög när vi åkte dit i måndags, hade det varit lite mindre så hade jag nog inte brytt mig om att åka dit igen. För gubben som är där den är gången gillar jag inte riktigt, han ser lite halv läskig ut och är totalt ointresserad så man får då inte mycket hjälp om man inte vet vart sakerna ska!

Vinbärsjuice?!




Inom en snart framtid skulle man nog ha masat sig ut och plockat några liter vinbär. Skulle nog ha gjort juice i år igen, men är dock mer förtjust i svarta vinbär än röda vinbär så vi får väll se vad det blir helt enkelt.

Det blir i alla fulla fall betydligt billigare att göra någon slags dryck själv än att gå och köpa dessa måltidsdycker stup i kvarten, så nog är det värt arbetet man måste göra!

Målning!

Nu har jag äntligen dragit sista pensel draget på fönstrena vid bron, kan inte annat än säga att det känns skönt. Än om det är en hel del kvar inne i kvist´n, det värsta för min del är nu i alla fall gjort. Taket "lejjer" jag bort till någon som klarar av att stå med armarna över axlarna. (Håller tummarna för att det snart blir gjort, så att jag får ta tag i väggen)

FÖRE




Under skrapningens gång




EFTER









Och Jimmy han kämpar på med målningen av husväggen fortfarande.




"Handlat" hos svärmor!

Igår när det var så vackert väder ute, bestämde jag att vi skulle äta sallad till middag. Så då passade jag på att åka till svärmor där jag plockade för mig både sallad, morötter och sockerätter.


Den lila sallade är inte direkt min favorit, men inte tänkte jag då neka mina kära sambo att äta den.


Behöver jag säga något? Morötter direkt från landet, helt underbart!


Sockerärtor är inte heller något för mig, begriper inte riktigt vad det ska duga till.

Visst är det härligt med sommar?

Panik!

Börjar känna en gnutta panik och stress som gnager inom mig. Det är så mycket som jag skulle ha hunnit med innan måndagen här, vilket inte är det lättaste.

Jag vet att det är en omöjlighet att lyckas göra allt som jag hade tänkt, blir bara så förbaskad på mig själv för att man är så j*kla envis & försöker! När man innerst inne vet vart det slutar. Önskar att jag kunde acceptera läget som det är för tillfället, det är bara att jobba vidare så kanske jag kan acceptera det en dag.

Varför kan jag inte bli nöjd med det jag orkar göra och med det jag hinner, istället för att se allt som jag inte klarar av och allt som jag inte hinner?

Kunde inte hålla fingrarna i styr!

Jag är "tammé tusan" hopplös, ni ska då inte tro att jag kunde hålla fingrarna i styr idag. Fick helt plötsligt för mig att det ena fönstret var bara var tvunget att bli grundmålat idag, sagt och gjort. Men ack så jag ångrar mig...







Det positiva är att nu är det då absolut inte lika mycket kvar, det är då ett som är säkert.

Inte allt för slitsamt!

Ny dag med nya tag!
Äntligen en ny dag, gårdagen kändes fruktansvärd lång med andra ord.

Idag tror jag nog att det få bli en lugn dag, inga större utsvävningar med andra ord. Det enda som står i kalendern är att gratta Jimmys morfar, men det blir nog inte allt för slitsamt.  

Det är dragracing på Kubbefältet i helgen, det hade varit kul att åka dit en sväng. Denna gång blev det bort prioriterat pga att det finns för lite ork och för mycket annat som vi skulle ha fått gjort, men förhoppningsvis kommer det fler gånger.


Städning!

Som ni kanske minns så skrev jag en inlägg om ett samtal som Jimmy fick, där ett företag ville komma hit och städa våran säng bland annat. Jimmy och kvinnan i den andra änden av luren bokade in en tid idag klockan 13.00.

Men inte dök det upp någon människa, vi väntade i ca 20-30 minuter. Tillslut blev jag irriterad och less, så vi låste dörren och åkte iväg för att handla istället. Inte förrän 13.45 behagade kvinnan att höra av sig för att medela att hon hade blivit försenad, så här fick hon då inte sätta sin fot.

Tycker det var lite dålig och konstig stil, speciellt när man håller på att marknadsföra sig! Kvinnan hade väll åtminstonde kunnat ringa och medela att hon skulle bli sen eftersom hon hade ett telefonnummer till oss. Och de fick hon nog allt höra när hon väl ringde.

Idag ska ni vara glada

Idag ska ni vara riktigt glada för att ni inte varit i närheten av mig!

Det har värkt i mest varenda liten millimeter av kroppen, vilket har varit en bidragande orsak till mitt usla humör. Arg som ett bi och lätt irriterad är vad jag har varit idag. Så min kära sambo har inte haft det allt för lätt och en stor prydnads ängel kom i min väg och åkte i golvet. Inte för att jag vet vad den hade gjort för ont, men det kändes i alla falla en aningen bättre efteråt!

Ibland är det så himla skönt att bara få avreagera sig genom att bara skrika, gråta, kasta sönder något eller bara få slå på något! Hur gör ni?

En sandsäck är vad jag skulle behöva, tror jag. Det hade nog varit ett perfekt grej att få avreagera sig på. 

RSS 2.0