Dagens middag!


Idag fick jag för mig att prova att laga till en långpannepaj med bacon, receptet fick jag med i veckans Hemmets veckotidning.



Följande behövs till degen: 250 g smör och 6 dl vetemjöl.

Följande behövs till fyllningen: 800 g  köttfärs, 1-2 gula lökar, 1 dl passerade tomater, 2 dl vitt eller rött vin (gärna matlagningsvin) och 1 msk torkad timjan eller oregano.

Följande behövs till toppingen: 140 g bacon, 200 g champinjoner, 2 paprikor (gärna 2 olika färger), 4 ägg, 5 dl crème fraiche och 300 g riven ost.

Gör så här:
1.
Pajdeg: Smältsmöret och rör ner mjölet till en fast pajdeg. Tryck ut degen i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda pajskalet i 10 minuter i nedre delen av ugnen, 200 grader.

2. Fyllning: Bryn färsen och den hackade löken. Tillsätt tomater och vin, låt puttra under omrörning. Smaka av med peppar, salt, lite socker och timjan eller oregano. Bred ut färsen i pajskalet.

3. Klipp bacon i bitar och stek dem knapriga tillsammans med halverade champinjoner, låt allt rinna av på hushållspapper. Kärna ur och skär paprika i tärningar eller ringar.

4. Vispa ihop ägg och crème fraiche, vänd ner osten och häll allt över färsen. Lägg på paprika, champinjoner och bacon i rader ovanpå. Grädda (200 grader) pajen i ca 30-35 minuter på andra falsen nerifrån.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0